Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tervezz te is ökoházat! - nemzetközi verseny építész technikumoknak

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara stratégiai partnerségben a Pécsi Szakképzési Centrum Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával 3 fordulós öko-építészetről szóló vetélkedőt hirdet építész szakgimnáziumi diákcsapat számára. 

Pályázhat valamennyi hazai építész szakgimnázium, és az országhatáron túlnyúlóan: Ógyala, Szabadka, Marosvásárhely, Csíkszereda partneriskolái, a középiskolai mentortanárok által összefogott 3 fős diákcsapatok. Egy iskolából akár több csapat is indulhat, egy mentortanár több csapatot is nevezhet. 

Az öko építészettel foglalkozó építész technikusok megismerhetik az öko építés aktuális kérdéseit a hagyományos építőanyagok alkalmazási lehetőségeit, a megújuló energiák hasznosítási lehetőségeit, a természet közeli vízgazdálkodást. A fő cél a leendő építészek körében a szemléletformálás, olyan diákokat szeretnénk felkészíteni az ökologikus gondolkodásra, akik a jövő épített környezetét alakítják.

Részvételi szándékát az alábbi címen jelezze: Szaffenauer József 30/206-74-92, szaffenauer@pollack.hu 

A képek ízelítőt adnak a korábbi évek versenyeinek 3. fordulójáról., a pécsi döntőről.


Az aktuális információk elérhetőek az alábbi linken: https://mik.pte.hu/tervezz-te-is-okohazat


A program 2018-2021 között az EFOP-3.4.4-16-2017-00004 számú, „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen” című pályázat finanszírozásával került megvalósításra.