Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MIK Matek online érettségire felkészítő tanfolyam

Vegyen részt középszintű érettségire felkészítő „MIKMatek” online tanfolyamunkon.

Mit jelent az online tanfolyam?

Az országban egyedülállóan a PTE rendelkezik a Möbius online tesztelési és értékelési rendszerrel, amelyet kifejezetten a matematika tudás fejlesztéséhez, a tudásszint méréséhez hoztak létre. A szoftver használatához a felhasználónak elegendő egy web böngésző, a rendszerhez a résztvevők számára a tanfolyam időtartama alatt időkorlát nélküli hozzáférést biztosítunk. A PTE oktatói ezen kívül heti rendszerességgel online konzultációt tartanak a Microsoft TEAMS platform segítségével.


Mi a célunk a tanfolyammal?

Segíteni szeretnénk abban, hogy felkészüljön az Önre váró próbatételekre, könnyebben alkalmazkodjon az egyetemi követelményekhez, mert tudjuk, hogy megfelelő matematikai előismeretek nélkül nem csak a matematika tárgyak, hanem a szaktárgyak egy része is nehezen sajátítható el.


Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

Mindenkinek, aki úgy érzi, matematikából hiányosságai vannak.

Vegyen részt, ha szereti a matematikát és akkor is, ha nem, mert ez lehet az első lépés a matematika érettségi vizsga sikeres teljesítéséhez! A vizsgákon már nem az a kérdés, hogy szereti vagy nem a matematikát, hanem az, hogy tudja-e.

A MIKMatek konzultációit olyan oktatók tartják, akik jól ismerik azokat az akadályokat, amelyekkel tanulmányaik során találkoznak.


Miért hasznos a tanfolyam?

A gyakorló feladatsorok megoldása során azonnali visszajelzést kap megoldásának helyességéről, illetve hibáiról, a szóbeli konzultációk során személyes tanácsokat kap nagy gyakorlattal rendelkező oktatóktól. Így nagyobb eséllyel szerezhet jó jegyet a valódi megmérettetés során.

A tanfolyam résztvevői - a PTE Műszaki és Informatikai Kar által kiadott "Tanúsítvány" alapján – 5 intézményi pontot kaphat. A tanfolyam eredményes teljesítése (kilépő teszt >= 60 %) és legalább jó (4) érettségi érdemjegy esetén – amennyiben Karunkon folytatja tanulmányait – eredményét beszámítjuk a Matematikai alapok tárgy eredményébe.


A tanfolyam időtartama

2024. február 21. - 2024. április 23. (10 konzultáció + korlátlan hozzáférés a Möbius rendszerhez)


Jelentkezés

A tanfolyamra a “MIKMatek regisztráció” című kérdőívet kitöltve, itt tud jelentkezni.