Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Beihai University of Arts and Design, Beihai, China

Beihai University of Art and Design egyetemmel a Kar 2016 óta dolgozik együtt építész és építőművész területen. A 2000-ben alapított, művészetre és formatervezésre szakosodott egyetem, Beihai városban, Kínában található, mely jelenleg több mint 12400 hallgatóval rendelkezik. 

A közös együttműködés főbb elemei:


1)      „Pécs Class Program”

A két egyetem közösen alakított ki egy kétéves ciklusra vonatkozó képzési tervet, mely a beihai-i hallgatók számára magas minőségű előképzettséget jelent a PTE MIK építész képzéshez történő jelentkezésnél. A két év alatt magas óraszámban angol nyelvórákat biztosítunk, kreatív és vizuális kommunikáció készségű gyakorlati kurzusok folynak, illetve a PTE osztatlan képzésének első évéből integrálunk szakmai tantárgyakat a pécsi tematika alapján.

Azok a hallgatók, akik sikerrel teljesítik a kétéves képzést, nagyobb eséllyel kerülhetnek be az osztatlan programba, illetve a beihai-i oktatási tematikának köszönhetően időbeni előnyre is szert tehetnek, mert az előtanulmányokat elismerve az ő képzési idejük végére csökkent.

A képzésbe integrált felelős PTE oktatók:

  • Dr. Jin XIN egyetemi adjunktus

-          Animáció

-          Digitális grafika, média

Dr. Jin Xin a vizuális kommunikáció és a kreatív készségfejlesztő dizájn kurzusok felelős oktatója.

  • Prof. Dr. HUTTER Ákos egyetemi tanár, építész

A professzor építész tervezést és konstrukciós kurzusokat oktat a Pécs Class program keretén belül.

 További résztvevő PTE oktatók: Prof. Dr. Medvegy Gabriella, Prof. Dr. Bachmann Bálint, Dr. Greg András, Dr. Dányi Tibor

2)      „MIK Scholarship of Excellence”

2019-től a képzésben résztvevő 3 hallgató számára a két fél megalapította a hallgatói kiválósági ösztöndíjprogramot, mely a felvételi pontok alapján a legjobban teljesítő hallgató nyerheti el. A projekt célja olyan ösztöndíjat nyújtani, ami a „Pécs Class Program”-ban részt vevő hallgatók számára, amely ösztönzi őket minél kiemelkedőbb teljesítmény nyújtására a felvételi elbeszélgetés során.