Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Szerkezet-építőmérnöki (MSc)

3 félév

Magyar nyelvű képzés
Nappali – állami ösztöndíjas és önköltséges. 
Levelező – állami ösztöndíjas és önköltséges.

Nappali tagozaton duális képzési formában is.

Angol nyelvű képzés
Nappali – önköltséges 

Ha építőmérnök alapdiplomával rendelkezel, és szeretnél a szakmádban magasabb ismeretekre, további előmenetelre szert tenni, illetve vezető tervezőként különleges szerkezetek tervezésében és megvalósításában részt venni, akkor jelentkezz a PTE-MIK mesterképzés - szerkezet-építőmérnöki MSc szakára.

Képzésünk tantervét úgy állítottuk össze, hogy egyszerre szerezhess tartószerkezet tervezői és geotechnikai tervezői kamarai jogosultságot, ezért ha ezeken a területeken szeretnél tervező, vagy kivitelező vezető tervező mérnökként dolgozni, illetve tudományos kutatóként doktori fokozatot szerezni akkor tudásod, illetve szakmai ismereteid bővítésére van szükséged! További elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz, ha a szerkezet-építőmérnöki MSc képzésünket választod!

A képzés célja

A mesterképzésben végzettek bonyolult és speciális mérnöki létesítmények tervezésére felkészült szakemberek, akik az építőmérnöki létesítményekkel kapcsolatos szerkezet-építőmérnöki szakterületen műszaki fejlesztési, kutatási, irányítási, projektmenedzseri feladatok önálló ellátását végzik.

A szakmai felkészítés része az építési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási és szakhatósági feladatok koordinálásához, vezetői feladatok ellátásához szükséges ismeretek átadása a szerkezetépítési feladatok teljes körére kiterjedően.

A szerkezet-építőmérnökök szakirányuknak megfelelően olyan feladatok ellátását végezhetik, mint az épületszerkezetek és építmények rekonstrukciója vagy a tartószerkezetek analízise. Szakosodhatnak speciális tartószerkezeti és kapcsolódó geotechnikai, mélyépítési vagy mérnökgeológiai tevékenységek elvégzésére, szakmai támogatására is. Az elhelyezkedési lehetőségek köre az ingatlanszakmát is érinti, a szakemberek számára az értékbecslés, 3D ingatlan-nyilvántartás, épület-auditálás, ingatlanfejlesztés, ingatlangazdálkodás és forgalmazás területein nyílhat munkalehetőség.

A pécsi képzés különlegessége

Pécs igazi mediterrán város, ebben a környezetben található az egyetemváros, diákváros, a Pollack korszerűen felszerelt épülete, Pollack Expo, International PhD & DLA Symposium, hazai és nemzetközi konferenciák, műhelyképzés, szakorientált, Workshop, műszaki könyvtár, égervölgy, építőmérnök jamboree, gólyabál, szakest, foci hb, borutca, sétatér,…

Ez mind rád vár, ha a pécsi, nemzetközi trendekre is figyelő képzést választod.

A szakképzettség megnevezése az oklevélben

okleveles szerkezet-építőmérnök (Structural Engineer)

Ha a képzéssel kapcsolatban kérdésed van

Mérnöki és Smart Technológiák Intézet

Dr. Fülöp Attila
Építőmérnök Tanszék
operatív szakfelelős
fulop.attila@mik.pte.hu

Kapcsolódó tartalmak