Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

“Az év építészeti fotója“ pályázati felhívás

A Magyar Építőművészek Szövetsége, valamint a Magyar Építész Kamara, az Építészeti Fotográfusok Nyílt Társasága szakmai közreműködésével ebben az évben is meghirdeti “Az év építészeti fotója“ pályázatot, amelynek témája az UIA 2014-es építésznapi jelmondata:

“EGÉSZSÉGES VÁROSOK, BOLDOG VÁROSOK“

A pályázat továbbra is nyitott mindenki számára, amennyiben beküldött munkája megfelel a kiírás feltételeinek.

A pályázat mindenkori célja a magyarországi épített értékek népszerűsítése, a magyar építészet magas színvonalú bemutatása.

Tudomány-Tudás-Disszemináció konferencia

A konferencia főcíme a "Tudomány-Tudás-Disszemináció", mely azt fejezi ki, hogy fontosnak tartjuk a tudományos eredmények minél szélesebb körökhöz való színvonalas eljuttatása, disszemináció. A "Minősítő" jelzést pedig két éve azzal a céllal választottuk, hogy elősegítsük a diákok országos és nemzetközi tudományos megmérettetésekre való felkészítését. A konferencián a tavasszal rendezett nemzetközi és országos rendezvényünk legközérthetőbb díjjal jutalmazott előadásai is elhangzanak. A konferencián a különböző szintű tapasztalatokkal rendelkezőket különböző szekciókba osztjuk be. S kiosztjuk minden panelben a legjobb előadás díját is. A konferencián adjuk át a 2014. évi Grastyán Konferencia legjobb előadóinak járó okleveleket is. A konferenciát a PTE Grsatyán Endre Szakkollégium szervezte.

Welcome to Pollack!

A múlt héten két évnyitóval elkezdődött az 2014/2015-ös tanév. Képeink a külföldi hallgatók tanévnyitóján készültek.  Ebben az évben 25 fő hallgató vesz részt az angol nyelvű építészképzésben, 9-en angol nyelvű doktorandusz képzésben, 8-an a brazil ösztöndíj program és 17-en pedig ERASMUS ösztöndíj keretében tartózkodnak a Karon.

A jó tanulást értékelték

2014. szeptember 1-én, a Pollack Tanévnyitó Ünnepélyén a kari vezetés olyan hallgatókat részesített elismerésben, akik versenyeredményeikkel, kutató-fejlesztői tevékenységükkel vagy példamutató tanulmányi eredményükkel öregbítették karunk országos és nemzetközi hírnevét. 

A Nemzeti Kulturális Alap KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Könyvkiadás Kollégiuma pályázatot hirdet művészeti tárgyú, illetve a különböző művészeti területekhez kapcsolódó, azokat bemutató, értelmező, értékelő művek hagyományos módon történő megjelentetésének támogatására.

Pályázni a hazai művészeti élet különböző területeiről készült, az ott megszülető értékeket, illetve azok elemzését, értelmezését, értékelését bemutató kiadványok, albumok megjelentetésére lehet.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 30.000.000 Ft