Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

(Ne) temessük a múltat?!

(Ne) temessük a múltat?!

kérdés nem csak vájtfülűekhez.

Bachman Zoltán és szerző- illetve harcostársai: Rétfalvi Sándor, Bachmann Bálint, Kistelegdi István kiállítása és könyvbemutatója (Győri Erzsébet DLA könyvterv)

Nyílt hét a Pollackon!

2014. november 10-14. között Nyílt Hetet tartunk a Pollackon!
A POLLACK Nyílt Héten a hét minden napján, délutánonként minden érdeklődőt szeretettel várunk kötetlen beszélgetésre nyitott műhelyeinkben, laborjainkban. Ismerd meg oktatóinkat és kérdezz hallgatóinktól! Járd be velünk a campust, termeinket, laborjainkat! Próbáld ki hallgatóink fejlesztéseit!
Részletes program

Nyílt nap a Pollackon!

2014. november 14-én 10:00 órakor tartjuk őszi Nyílt Napunkat!
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a POLLACK Nyílt Napon, ahol többek között információt kaphattok a felvételi eljárásról, a POLLACK felvételi előkészítőjéről, illetve alap- és mesterképzéseinkről. Ismerd meg képzéseinket a szakvezetők, oktatóink és hallgatóink segítségével!
 
A Nyílt Napon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet itt megtehetsz!
 
Részletes program

Gyere Te is velünk a Velencei Biennáléra!

Kedves Hallgatók, Oktatók, Kollegák, gyertek el ti is velünk a Velencei Biennáléra most szombaton! Indulas pentek este 9-kor a Boszibol a rozsdas szobortol. Szombaton már korán reggel Velencében leszünk, és estig maradunk. Vasárnap reggel 7 korül érkezünk vissza Pécsre. Az útiköltség, parkolás, hajójegy és belépő a biennálera csak 10 000Ft + 30€. Ezt Dányi Tibornál lehet befizetni a B326-os irodában. Igyekezz, már nincs sok férőhely!

Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium

Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium projekt legfőbb célja, hogy a három nagy vidéki egyetem (SZTE, DE, PTE) lokális szuperszámítógépes rendszereinek összekapcsolása révén a megújult felsőoktatási kutatási infrastruktúra használhatósága és kihasználtsága a lehető legmagasabb szintre emelkedjen. A rendszerek és tudományterületek közötti nem csak virtuális kapcsolat jelentős nemzetközi kutatási együttműködési lehetőségekhez juttatja a magyar kutatókat, felkészülést jelent a Horizon2020 és a Digital Agenda programokhoz való csatlakozásra is.

Ericsson Bajnokság - programozó-verseny / YOUR C++HANCE TO CHANGE THE WORLD

Kiíró: Ericsson Magyarország

Határidő: 2014.10.29.

Pályázhat: hallgatók és frissdiplomások

 

Érdekel a C++ programozás? Szeretsz versenyezni? És utazni? Szoftverfejlesztői vagy programozói munkát szeretnél, olyat, ahol Te is formálhatod a jövő technológiáját?

Ha igen, jó helyen jársz! Az Ericsson C++ Programozó Bajnokság országos szakmai verseny hallgatóknak és frissdiplomásoknak.

Építőművészet és Örökségvédelem Kollégium szakmai támogatásai - jelenlét nemzetközi szervezetekben, valamint kulturális örökségvédelmi (műemléki, régészeti) célok megvalósítása

AZ ÉPÍTŐMŰVÉSZET ÉS ÖRÖKSÉGVÉDELEM KOLLÉGIUMA NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

 

Kiíró: Nemzeti Kulturális Alap

Határidő: 2014.12.01.

Pályázhat:

-          Magyarország közigazgatási területén belül a közhiteles műemléki nyilvántartásban szereplő ingatlanok tulajdonosai, vagyonkezelői

-          Magyarország közigazgatási területén belül a hatályos jogszabályok alapján régészeti feltárásra jogosult intézmények

-          nemzetközi építőművészeti és örökségvédelmi szervezetek magyar tagozatai

Pályázati cél: nemzetközi szakmai szervezetekben való jelenlét, valamint kulturális örökségvédelmi (műemléki, régészeti) célok megvalósításának támogatása.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj Pályázati kiírás

A PTE meghirdeti tehetséges, szakterületükön legkiválóbb hallgatói számára a PTE Kriszbacher Ildikó Ösztöndíjat (KIÖ).

A KIÖ egyéni Munkatervnek megfelelően folytatott szakmai munka végzését támogatja. Célja a legtehetségesebb hallgatók egyetemi oktatóvá és kutatóvá válásának támogatása. Alapját a témavezető oktatók (a tutorok) irányításával végzett hallgatói kutató- és szakmai munka képezi.

2014 Ybl bicentenárium - Magyar Építészet Éve

Ybl Miklós épített és szellemi örökségének valamint a magyar építészet népszerűsítésére, a neves építész születésének 200. évfordulója alkalmábor rendezvénysorozat indult "2014 Ybl bicentenárium - Magyar Építészet Éve" címmel.

A programsorozat következő állomása a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, ahova szeretettel várjuk 2014. október 22-én 14 órától.