Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Nyitott Egyetem előadása

Kedves Vendégünk! Szeretettel meghívjuk Önt és Kedves Családját következő Nyitott Egyetem előadásunkra.

Dr.  Zoboki Gábor építész

Öt város – Öt hangversenyterem
Zengő terek a világban 

Bővítse ismereteit velünk!

Az előadás időpontja: 2015. február 3. 18 óra

Helyszín: Pécsi Tudományegyetem
Vargha Damján Konferenciaterem
(Pécs, Ifjúság útja 6.)

2015. február 4-én 10:00 órakor tartjuk tavaszi Nyílt napunkat!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a POLLACK Nyílt napon, ahol többek között információt kaphattok a felvételi eljárásról, a POLLACK felvételi előkészítőjéről, illetve alap- és mesterképzéseinkről. Ismerd meg képzéseinket a szakvezetők, oktatóink és hallgatóink segítségével!

Mozgó harangláb

A mai déli harangszót a közmédia (M1, Kossuth Rádió ) Karunk egyetemi tanára  Dr. Bachmann Zoltán által tervezett mozgó harangláb harangjai közvetítik.

Microsoft Office 365 szolgáltatás

Tisztelt Hallgatónk!

Ezúton szeretném tájékoztatni a hallgatók által elérhető Microsoft Office 365 szolgáltatással kapcsolatban.

Végzős hallgatóknak felhívás!

Tisztelt Végzős Hallgatók!

Amennyiben részt kívánnak  venni a 2015. január 31-i diplomaosztó ünnepségen, a diplomájukat kizárólag talárban vehetik át, melynek díját (3500.-Ft) a tanszékekre megküldött csekken áll módjukban befizetni.

A diplomaosztó zavartalan lebonyolítása érdekében kérünk minden végzős hallgatót, hogy a kezdés előtt egy órával talárjukat felvenni szíveskedjenek. (a befizetett szelvény leadása ellenében)

A ceremónia megkezdése előtt 30 perccel a tanulmányi előadók segítik a szakok sorba állítását és a bevonulást. Helyszín: PTE PMMIK Boszorkány út 2.  A010-es előadó

 

3/3-al felvett, majd leadott tantárgyak

Az alábbi szabály alapján a 3/3-al felvett, majd leadott tantárgyak esetében a tanegység ismételt felvételéért kivetett díjat töröltetni nem áll módunkban.

PTE SZMSZ/ Tanulmányi és Vizsgaszabályzat 42.§ (3) bekezdés:

Ha egy felvett tantervi egység kreditjeit a hallgató nem tudta megszerezni az adott félévben, egy későbbi félévben ugyanazt a tantervi egységet jelen szabályzatban meghatározott keretek között újra felveheti.

Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj

Pályázati Kiírás

 

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsága a 2014/2015-as tanév tavaszi szemeszterére pályázatot ír ki a mai napon szakmai gyakorlati ösztöndíj elnyerésére.

 

Rendszeres Szociális ösztöndíj 2014/2015 tavasz

Pályázati Kiírás

 

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottsága a 2014/2015-ös tanév tavaszi szemeszterére pályázatot ír ki a mai napon rendszeres szociális ösztöndíj és elsősök kiegészítő alaptámogatása elnyerésére.

 


Épületenergetikai tanúsítói vizsgára felkészítő továbbképzés

2015. február 11-12. Épületenergetikai tanúsítói vizsgára felkészítő tanfolyamot szervezünk Pécsett, a PTE-PMMIK a Boszorkány u. 2. sz. alatti intézményünkbe. A továbbképzést min. 15 fő jelentkezése esetében indítjuk. A MMK kihelyezett vizsgát csak a különös (szakmai) részből tart, az általános jogi részből nem.

Kettős pécsi siker a Creaton építész pályázatán!


2014-ben második alkalommal írta ki a Creaton Hungary Kft. a "Hozzuk együtt tető alá! Kerámia tetőcserép az építészetben - Bármilyen funkcióban" Építész Pályázatot. Érdekesség, hogy a napokban kihirdetett eredmény alapján az első és a második díjat is a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar oktatói nyerték el.

A díjakat ünnepélyes keretek között Kecskeméten, a napokban vehették át a díjazottak. A jutalmazott épületek között kortárs családi házak, kortárs és műemlék közintézmény, felújított kúria és aprócska templom, illetve egy jelentős közintézmény terve is szerepelt.

Az első díjat végül Dr. Kovács-Andor Krisztián és Dr. Tamás Anna Mária, a PTE PMMIK két oktatója nyerte el egy visegrádi rendezvényépületével.