Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Nem csak a multiknak kedvez a duális képzés bevezetése

Karunk valamennyi alapképzésben, így gépész, villamos-, mérnökinformatikus-, környezet-, építész és építőmérnök képzésekben is indította a duális képzési formát. 

Karunknak 51 ipari vállalat, szerződött partnere van, a régió területéről, illetve vannak köztük több telephellyel, illetve budapesti székhellyel rendelkező cégek is.

Sikeres Nyílt nap a Pollackon!

Február 4-én tartottuk tavaszi Nyílt napunkat.

Az eseményen 250 érdeklődő diák vett részt. Sokan érkeztek távolabbi városokból, Budapestről, Székesfehérvárról, Zalaegerszegről, Győrből, és még kecskeméti diákok is elutaztak a rendezvényünkre.

Vesztergom Jánosra emlékezünk

Elment egy tanár, egy szakember, egy példakép. 80 éves korában elhunyt Vesztergom János a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Környezetmérnöki Tanszékének nyugalmazott adjunktusa.

2015 szeptemberében a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán minden alapszakon indul a DUÁLIS KÉPZÉS!

Április 30-ig lehet jelentkezni a gyakorlatorientált duális képzésre, a hagyományos alapszakra történő elektronikus jelentkezést kiegészítve. (Annak határideje változatlanul február 15.) 50 cég, több mint 100 gyakorlati helyére lehet pályázni! A résztvevők, az egyetemi oktatás mellett, évente 22 hetet töltenek a cégeknél! A képzés teljes idejére jár hallgatói díjazás.

PEN 2015- Pécsi Egyetemi Napok

Az EHÖK Pécs a Pécsi Egyetemi Napokhoz (ápr. 30. – máj. 1-2.) kapcsolódóan 2015-ben is meghirdeti a „Diákrektor Választás”-t.