Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Épületenergetikai tanúsítói vizsgára felkészítő továbbképzés

2015. február 11-12. Épületenergetikai tanúsítói vizsgára felkészítő tanfolyamot szervezünk Pécsett, a PTE-PMMIK a Boszorkány u. 2. sz. alatti intézményünkbe. A továbbképzést min. 15 fő jelentkezése esetében indítjuk. A MMK kihelyezett vizsgát csak a különös (szakmai) részből tart, az általános jogi részből nem.

Kettős pécsi siker a Creaton építész pályázatán!


2014-ben második alkalommal írta ki a Creaton Hungary Kft. a "Hozzuk együtt tető alá! Kerámia tetőcserép az építészetben - Bármilyen funkcióban" Építész Pályázatot. Érdekesség, hogy a napokban kihirdetett eredmény alapján az első és a második díjat is a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar oktatói nyerték el.

A díjakat ünnepélyes keretek között Kecskeméten, a napokban vehették át a díjazottak. A jutalmazott épületek között kortárs családi házak, kortárs és műemlék közintézmény, felújított kúria és aprócska templom, illetve egy jelentős közintézmény terve is szerepelt.

Az első díjat végül Dr. Kovács-Andor Krisztián és Dr. Tamás Anna Mária, a PTE PMMIK két oktatója nyerte el egy visegrádi rendezvényépületével.

Építész Évzáró/Évnyitó Kiállítás nyílik február 1-én a Nádor Galériában

A kiállítás az építészképzés teljes keresztmetszetébe enged betekintést hazai és külföldi hallgatók munkáiba, az első szemesztertől a diplomamunkáig.
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara tisztelettel meghívja Önt az ünnepélyes kiállításmegnyitóra 2015. február 1-én, vasárnap 17.00 órára.
A kiállítást megnyitja: Dr. Bachmann Bálint egyetemi tanár, 
Köszöntőt mond: dr. Komlósi László egyetemi tanár, dr. Hutter Ákos intézetigazgató, dr. Veres Gábor tanszékvezető, dr. Gettó Tamás egyetemi tanár

Pályázat megüresedett államilag támogatott helyek betöltésére

Tisztelt Hallgató!

 A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar pályázatot hirdet a költségtérítéses/önköltséges/részösztöndíjas finanszírozási formában tanulmányokat folytató hallgatói számára a 2014/2015-ös tanév II. félévére megüresedett államilag támogatott/állami ösztöndíjas helyekre.

VII. Nemzetközi XIII. Országos Interdiszciplináris Konferenciája

Jelentkezz előadónak!

A PTE Grastyán Endre Szakkollégium 2015. március 19-21-én tartja VII. Nemzetközi XIII. Országos Interdiszciplináris Konferenciáját Pécsett. A konferenciára graduális és doktori képzésben részt vevő hallgatók bármely tudományterületről, akár idegen nyelvű (angol/német), akár magyar nyelvű előadással is jelentkezhetnek. Az előadások időtartama 15 perc, majd 5 perc vita következik. A legközérthetőbb tudományos előadást minden szekcióban díjazzuk. Ezen kívül a legjobb előadások írásos változatát lektorált tanulmánykötetben közöljük. A konferencián való részvétel ingyenes.

A jelentkezési határidő 2015. február 15. 24.00 óra

A jelentkezési lapokat a grastyankonferencia2015@gmail.com címre várjuk!

Diplomaosztó ünnepségek

Tájékoztatjuk a januárban záróvizsgázó hallgatóinkat, hogy a diplomaosztó ünnepségekre az alábbi időpontokban kerül sor.

Álláslehetőség - szoftverfejlesztő

A BMS Informatikai Kft. szoftverfejlesztő munkakörbe keres olyan munkatársakat, akik szeretik a kihívásokat, szívesen és gyorsan tanulnak új ismereteket programozás területén. Komplex vállalatirányítási rendszer fejlesztésébe kapcsolódhatnak be, melynek elemei Magic XPA, .NET, PHP, C++, JAVA, MySQL, MS SQL, MS Windows és Linux környezetben futnak.