Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Bachmann Erzsébet elismerése

A Magyar Tudomány Ünnepe 2014 alkalmából Alexandra Tudományos Díjat kapott, Bachmann Erzsébet, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Belsőépítészeti és Környezettervezési Tanszék adjunktusa.  

Bachman Zoltán a nemzet legjobbjai között

A Nemzet Művésze díjat vehette át 2014. november 17-én a Pesti Vigadó Dísztermében Dr. Bachman Zoltán professzor úr, a Breuer Marcell Doktori Iskola alapítója.

Kovács György köszöntése

Nagy örömünkre szolgál, hogy karunk professzorának Kovács György professzor emeritus kollégánknak „Pro Universitate” kitüntetést adományozott az Óbudai Egyetem Rektora. A megtisztelő címet 2014. november 21-én, az Óbudai Egyetem „Az Egyetem Napja - A Tudomány Ünnepe” rendezvényen vehette át Kovács professzor....

Sikeres Nyílt hetet zártunk

Egyhetes rendezvénysorozatát zárta Karunk a 2014. november 14-i nyílt nappal. Ebben az évben először került megrendezésre november 10-14. között a Pollack nyílt hete, amelynek keretében 40 előadásra, műhelybemutatóra kaptak meghívást a régió középiskolás diákjai. A diákok a Szilárdságtan és Tartószerkezetek Tanszék által szervezett „Reccs” tésztahíd építésre és az Építéskivitelezési Tanszék „Számítógéppel segített tervezés” órájára voltak leginkább kíváncsiak.

Beszámoló a Katasztrófavédelmi-gépész workshopról

A PTE PMMIK Juhász Jenő Szakkollégiuma a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közreműködve 2014. október 29-31-e között Katasztrófavédelmi-gépész workshopot (tervező versenyt) szervezett. 

Milliós ötletpályázat építészhallgatóknak

A nagy érdeklődésre és a rövid őszi kidolgozási időre történő tekintettel, cégünk meghosszabítja a pályázat beadási határidejét. Egy előzetes regisztrációt is bevezetünk, melynek űrlapját hamarosan le tudják tölteni a megváltoztatott Pályázati feltételekkel együtt.

További információk

Újabb sikerek a Pollackon

Dr. Gulyás András 2014. október 28-án a Nemzeti Fejlesztési  Minisztériumtól   Baross Gábor - díjat kapott a hazai közúthálózat fejlesztése és felújítása területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységének, illetve életpályája elismeréseként.

Szakmai, Tudományos, Tanulmányi és Sport ösztöndíj

Jelen pályázati kiírás célja a Pécsi Tudományegyetem hallgatói tevékenységeinek megkezdésére, folytatására irányuló ösztönző támogatás nyújtása szakmai, tudományos, tanulmányi és sport területeken.

A támogatás formája: ösztöndíj. A támogatás mértéke 0,- Ft és 50 000,- Ft között kerül meghatározásra a benyújtott pályázat alapján.

GoKart, Go-Bosch versenyfelhívás!

Szereted a mérnöki kihívásokat?

Csatlakozz most a Go-kart, Go-Bosch versenyhez!

Legyél Te is részese a Go-kart, Go-Bosch élménynek! Csapatoddal innovatív autóipari komponensek segítségével hozhatod létre saját fejlesztésű járműveteket. A projektidőszak novembertől májusig tart, ahol az egyetemi csapatok különböző területeken mérhetik össze erejüket egymással. 2015 tavaszán pedig egy nem mindennapi verseny keretén belül mutathatjátok meg a nagyközönségnek mire vagytok képesek! 
Jelentkezési határidő: 2014. november 12.
www.gokart.bosch.hu

Versenykiírás innen tölthető le-->>