Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Ösztöndíj lehetőség PTE hallgatóknak, kutatóknak és oktatóknak

Támogatott helyeket hirdet a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a Kék Gazdaság Nyári Egyetemen (BESS) való részvételre. A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a kék gazdaság és fenntartható fejlődés iránt elkötelezett hallgatóknak, kutatóknak és oktatóknak, hogy tandíjmentesen tanulhassanak világhírű a kék gazdaság eszmeisége iránt elkötelezett szakemberektől a két hetes program során. A kék gazdaság nyári egyetemet július 7 és 19 között rendezi meg Pécsett a Közgazdaságtudományi Kar, ahol többek között Gunter Pauli, a kék gazdaság alapítója és számos neves külföldi előadó is részt vesz. Az idei program középpontjában a kék gazdaság metodológia és regionális fejlesztés áll. Pályázhat minden Pécsi Tudományegyetemen (PTE) aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatója, kutatója és oktatója.

Sikeres pályázat esetén 1270 euro helyett tandíjmentesen lesz lehetősége a pályázónak részt venni a nyári egyetemen. Fontos elvárás a szakmai angol nyelvtudás, valamint a két hét során az aktív előadásokon és a projekt munkában való részvétel.

Érezd az LG OLED-stílust! Enteriőrtervező pályázat

Az „Érezd az LG OLED –stílust” pályázat most lehetőséget ad arra, hogy megmutasd, szerinted mit képvisel az LG OLED –stílus. Milyen szempontok érvényesülnek a térszervezés során, mely bútorok, berendezési tárgyak milyen funkciókkal bírnak, mi határozza meg a belső tereket? Milyen hatással lehet a teljes térszerkezetre egy megfelelően kiválasztott, innovatív műszaki cikk, esetünkben az ívelt kijelzős LG OLED TV? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ, pályázóink fantáziájára bízva a megfejtést.

CleanLaunchpad - Zöld ötletverseny

Keressük Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó üzleti ötletét! Ha zöld vállalkozásba fognál, nevezz a téma legnagyobb európai ötletversenyére, a CleanLaunchpadre és nyerj 10 000 eurót és akcelerációs program részvételt egy igazi nemzetközi mezőnyben.

ROCKWOOL építész pályázat

ROCKWOOL – Homlokzatok kompromisszumok nélkül!

A versenyben való részvétel feltétele az ECOROCK FF vakolható homlokzati hőszigetelő rendszer felhasználása az építészeti koncepcióban vagy a megvalósításra váró tervben. A versenyben részt vehetnek a köz-, oktatási-, nevelési-, kereskedelmi épületekre valamint társasházakra és családi házakra vonatkozó tervek is.

Mérnökverseny

2014 Április 28-án és 29-én a veszprémi Continental és a Pannon Egyetem Best diákszervezete programozó illetve szenzorépítő versenyt rendezett Veszprémben.

Az NVIDIA (USA) létrehozta az első magyarországi hivatalos CUDA oktatási központot a Pécsi Tudományegyetem, Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán

Frédéric Magoulès (a Pécsi Tudományegyetem tiszteletbeli professzora) és Iványi Péter elnyerték a CUDA Oktatási Központ címet az NVIDIA-tól (USA). Ez a CUDA Oktatási Központ az első, amelyet az NVIDIA Magyarországon alapít. Az NVIDIA cég világvezető a grafikus megjelenítések területén, illetve a grafikai processzor (GPU) feltalálója.