Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Sitebuilder gyakornoki lehetőség

Sitebuilder gyakornokot keresünk a Senswerk kreatív ügynökség csapatába, webdesigneri tapasztalattal, vagy affinitással.

IV. PÉCSI ÉPÍTÉSZ JAMBOREE (összefoglaló)

Ismét megrendezésre került (negyedik alkalommal) 2014. április 30-május 4. között a már hagyományosnak mondható Pécsi Építész Jamboree. A rendezvény alapvető célja a szokásoknak megfelelően a magyarországi műszaki felsőoktatásban résztvevő fiatalok meginvitálása egy építészeti, és összművészeti, szociológiai problémákkal foglalkozó eszmecserére. A Debreceni Egyetem Műszaki Karának és a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar képviselőit látta vendégül a szervező Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar és Művészeti Kar b2 Transzdiszciplináris Szakkollégiuma. A rendezvény a csoport tagjai által kidolgozott KOR-TÚRA nevű programmal kezdődött. A tematikus séta célja volt, hogy az ide érkező hallgatók megismerjék a belváros fontosabb építészeti és képzőművészeti értékeit. A megnyitó a b2 Szakkollégium közreműködésével elkészült Kistányér étteremben zajlott, majd a program szakmai része a PTE PMMIK orfűi mérőtáborában folytatódott. A hallgatók szakmai koordinálás mellett egy hét darabból álló lakókocsi együttes újjászületésének tervein dolgoztak.

A pneumatikus autó és a drón mindent vitt az idei Tudományfesztiválon

Így fogalmazott Zárug Péter Farkas fesztiváligazgató az 2014. április 24-25-én, Budapesten megrendezett negyedik Tudományfesztiválról. A Magyar Nemzeti  Múzeum kertjében felállított sátrakban Karunk is helyet kapott, hogy bemutassa saját fejlesztéseit és játékait.

Sikeresen szerepelt a Pollack csapata a Hajós György Matematika versenyen

A 36. Hajós György Matematika versenyt 2014. április 24-26. között a BME TTK rendezte.

Karunk csapata a Khín Tamás, Maár Attila, Horváth Balázs, Farkas Péter összeállításban az előkelő 6. helyezést érte el az induló 28 csapat közül.

Gratulálunk a csapat tagjainak és Fekete Mária felkészítő tanárnak.

CAMPUS HUNGARY PÁLYÁZATOK

A Balassi Intézet „Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése konvergencia program” című projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet 2014. augusztus 15. és 2015. március 31. között megvalósítható HALLGATÓI MOBILITÁSRA a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára.

Fontos változás, hogy az eddigi meghirdetésektől eltérően 15 százalékkal emelkedett az ösztöndíj összege a mostani pályázati fordulóban.

 

Elhoztuk az első díjat Miskolcról!

Triplázott csapatunk a XX. Jubileumi Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyen.  Harmadik éve hozza el a Pollack csapata az első díjat és bizonyítja, hogy a Pollackosok a legjobbak a PLC programozók között. A 2014. április 16-18. között Miskolcon megrendezett országos versenyen két csapatunk indult, a 21 csapatból egy elméleti és két gyakorlati forduló után Pollesto csapatunk első, Pollroth csapatunk pedig a 12. helyezést érte el.  

GEOCHEM Állásajánlat (C#, JavaScript)

Cégünk felvételt hirdet C# és Javascript programozási nyelven programozni tudó, szakirányú végzettségű munkatárs részére. 

Kezünk nyoma: Dr. Laki Tamás - Korlátaink között szabadon című előadása

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Juhász Jenő Szakkollégium által rendezett Kezünk nyoma előadássorozat első eseményére.

VENDÉGÜNK: Dr. Laki Tamás építészmérnök, szakterülete az akadálymentesítés.

Előadásának címe: Korlátaink között szabadon - az akadálymentesítéstől a hozzáférés-technológiáig.

HELYSZÍN: PTE PMMIK, A017-es terem
IDŐPONT: 2014. 04. 15. kedd, 18.00

Jelentkezni az esemény Facebook oldalán lehet: https://www.facebook.com/events/288552584641179/

Pályázati felhívás művészeti, sport és tudományos ösztöndíjra

Pályázati felhívás „Átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek” részére

A Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatalának Tehetséggondozási Csoportja mint az egyetem Központi Regionális Tehetségpontja ösztöndíjpályázatot hirdet az egyetem karain tanuló átütő művészeti, sport és tudományos tehetségek részére.

A pályázat célja: a kiemelkedő művészeti, sport és tudományos tevékenységek elismerése és a tehetségek szerepvállalásának fokozása.