Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pollackos hallgatók az Offroad architecture nemzetközi hallgatói pályázat díjazottjai között

2013. szeptember 23. és október 4. között zajlott le az Offroad Architecture c. Erasmus Intenzív Program Grazban. A workshopon 4 ország 44 hallgatója vett részt. A 12 napos helyszíni munka folytatásaként a szervező Fachhochschule Joanneum a két főtámogatóval, a Lammel + Stix Immobilien GmbH-val és az ÖBB Immobilienmanagement GmbH-val karöltve nemzetközi hallgatói pályázatot hirdetett az Offroad Architecture program tervezési helyszíneként kiadott terület fejlesztési lehetőségeinek feltárására. A pályázatra összesen 13 pályamunka érkezett be. A beérkezett terveket előzetes formai ellenőrzés után építészekből, ingatlanfejlesztőkből és a grazi városfejlesztési osztály képviselőjéből álló zsűri bírálta el. A bíráló bizottság összesen három díjat és két megvételes helyezést osztott ki.

Tudomány és Oktatás konferencia

Kedves Kollegák, ezúton szeretnék figyelmükbe ajánlani egy felhívást konferencia részvételre Elenite Holiday Village-be (Bulgária) ez év szeptemberére. 

Intel Business Challenge 2014 – Nemzetközi startup verseny

Az Intel 2014-ben is meghirdette az Intel Business Challenge elnevezésű nemzetközi startup versenyt. A verseny fő célja, hogy a vállalkozó kedvű fiatalok azon képességeit fejlessze, amelyek hozzásegítik őket a sikerhez az üzleti életben.

Felhívás szakmai gyakorlatra

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építésigazgatási Csoportja szakmai gyakorlatra vár olyan földmérő vagy geoinformatikai szakos hallgatókat akik szívesen tanulnának bele a hivatali munkába.

Az egész év folyamán kb. 3-4 tanulót tudunk egyszerre fogadni. A - hallgatók tudásszintjéhez megfelelő - munkához szükséges gyakorlati ismeretek átadására és a munkák betanítására tapasztalt kollegáink készséggel rendelkezésre állnak. Munka során egy-egy adott ingatlan építési ügyeinek alakulását követjük nyomon. A gyakorlat során betekintést nyerhetnek a közigazgatási döntések (építési engedélyezések) előkészítésének különböző fázisaiba. A gyakorlatot év közben és szakaszosan is lehet teljesíteni.

 

Felhívás szakmai gyakorlatra

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építésigazgatási Csoportja széleskörű gyakorlati tapasztalatot tudna biztosítani azon építészmérnök, környezetmérnök, településmérnök, építőmérnök, építettkörnyezetmérnök-asszisztens, földmérő szakos hallgatók számára, akik a szakmai gyakorlat alatt hasznos munkát szeretnének végezni.

Az egész év folyamán kb. 3-4 tanulót tudunk egyszerre fogadni. Munka során 35 év, különböző iratkezelési szabályzatait kell párhuzamosan és egymástól külön kezelve alkalmaznunk. A - hallgatók tudásszintjéhez megfelelő - munkához szükséges gyakorlati ismeretek átadására és a munkák betanítására tapasztalt kollegáink készséggel rendelkezésre állnak. A gyakorlatot év közben és szakaszosan is lehet teljesíteni.

 

THEATROOM

Tervezési együttműködést kötött a Pécsi Nemzeti Színház, Pécs Város Önkormányzata, a HPM-Design Kft. és a PTE PMMIK Pollack Manufactura, amelynek célja az építész, építőművész, belsőépítész, formatervező hallgatók bevonása a Pécsi Nemzeti Színház által felvetett építészeti kérdések koncepcionális megválaszolásába.