Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Út a diplomához 2013/14 – Pályázat felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási programban való részvételre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdet a felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási programban való részvételre a 2013/2014. tanév őszi és tavaszi félévre az Útravaló – MACIKA Ösztöndíjprogram keretében. A pályázatkódja: UD-13-A/B

Polgármesteri Ösztöndíj pályázat 2014

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri Ösztöndíj elnyerésére a 2013/2014. tanév I. félévében Pécs Megyei Jogú Város köznevelési intézményeiben tanuló, illetve a Pécsi Tudományegyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező pécsi polgárok számára.

Pályázatot nyújthatnak be továbbá Pécs testvérvárosainak polgárai, akik Pécsett, vagy Pécs valamely testvérvárosa köznevelési intézményének tanulói, illetve felsőoktatási intézményének aktív hallgatói, továbbá azon pécsi polgárok, akik szakja, tagozata nem érhető el egyik pécsi köznevelési intézményben sem, ill. a Pécsi Tudományegyetemen.

ROCKWOOL – HOMLOKZATOK KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL

A ROCKWOOL Hungary Szigetelőanyaggyártó és Kereskedelmi Kft. építészek és építészhallgatók számára „ROCKWOOL – HOMLOKZATOK KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL” elnevezéssel versenyt hirdet. 

 

A feladat egy egyedi kivitelezésű épület tervezése ECOROCK FF vakolható homlokzati hőszigetelő rendszer felhasználásával. 

 

Tudományos cikkíró pályázat fiatal kutatóknak

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Doktoranduszok Országos Szövetsége ismeretterjesztő cikkpályázatot hirdet a doktoranduszi tanulmányaikat határainkon belül, valamint külföldön jelenleg folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező fiatal kutatóknak. A pályázat célja, hogy a doktoranduszok saját kutatásaikat, illetve azok tudományos hátterét és összefüggéseit közérthető módon közkinccsé tegyék.  

AZ ÉPÍTŐMŰVÉSZET ÉS ÖRÖKSÉGVÉDELEM KOLLÉGIUMA NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Pályázati cél: hazai és nemzetközi építészeti (város-, táj-, kert-, belsőépítészeti), valamint kulturális örökségvédelmi (műemléki, régészeti) célok megvalósításának támogatása.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

Támogatás formája: valamennyi altémánál vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.