Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Jubileumi XX. Széchy Károly előadóülés 2014. február 14-én

A Nemzetközi Talajmechanikai és Geotechnikai Szövetség (ISSMGE) Magyar Nemzeti Bizottsága, a Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata, és az MTA Műszaki Tudományok Osztálya évente február elején rendez előadóülést Széchy Károly professzor gyakorlati és ezzel ötvözött elméleti munkásságát tekintve példának.

Az előadóüléseken eddig is a világ legrangosabb professzorai tartottak előadásokat, megtisztelve a magyar geotechnikus emlékét. Az 1994–2014 közötti előadóülések dokumentumait egy emlékkötetben adják ki a szervezők.

Az MTA Nagytermében február 14-én 14 órakor lesz a jubileumi XX. előadóülés.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

https://docs.google.com/forms/d/1Z_grXD6qvckmhYWnzGniZYei63cps1Papw3Bo6vEghg/viewform

Bővebb információ a Tagozat honlapján olvasható:  http://geotechnikaitagozat.hu

Interkulturális tréning hallgatóknak, doktoranduszoknak

Külföldi ösztöndíjra jelentkeznél, de tartasz attól, hogy nehezen viseled majd az idegen környezetet? Vagy már el is határoztad, hogy a következő szemesztert álmaid országának egyetemén töltöd, de azért jól jönne pár infó, hogy mire is számíthatsz egy kulturálisan sokszínű közösségben? Akkor az Interkulturális hallgatói tréning pont neked szól.

Angol nyelvi felmérés hallgatóknak, doktoranduszoknak

Szeretnéd tudni, hol tartasz angol nyelvből? Szeretnéd kipróbálni magad következmények nélkül? Szeretnél visszajelzést kapni a nyelvtudásodról, a fejlesztendő területekről? Most megteheted a Tempus Közalapítvány által szervezett Angol nyelvi készségek felmérése programon, ahol szakképzett nyelvoktatóktól kaphatsz képet angol nyelvi szintedről.

Kérdőív - Kedvezményes jegyek, bérletek!

Kedves Hallgatótársaink! 

A Hallgatói Önkormányzat idén is kíváncsi arra, hogy milyen kulturális, illetve sporttal kapcsolatos kedvezményes bérletek/jegyek érdekelnének Titeket! Részletek a címre kattintva!

ÁGAZATVÁLASZTÁS ÉPÍTŐMÉRNÖKI SZAKON

Tisztelt Építőmérnök szakos hallgatók!
Az érvényes tanterv szerint a harmadik félév végén Önöknek ágazatot kell választani.
A kérvényt kitöltve, aláírva, az igazolásokat csatolva adják le az Infrastruktúra Tanszéken Gunszt Beátának.
Helyszín: B 308-as iroda
Határidő: 2014.02.03. 12:00 óra
Kérjük a határidő pontos betartását, ellenkező esetben bizonyos tantárgyakat nem tudnak az ETR-ben felvenni!
 
Dr. Lindenbach Ágnes
szakfelelős"
 

Közérdekű közlemények!

"Láthatóvá vált a zaj ..." konferencia, amely jövő hét kedden, azaz január 28-án lesz. A részvétel ingyenes, további információk és program a mellékelt pdf-en.

Ökodíj formatervezői pályázat, amelyre január 31-ig lehet jelentkezni. Részletek a mellékelt pdf-en.

Tovább indul a Környezetmérnöki szakon februártól egy Zaj- és rezgésvédelmi szakmérnök képzés. A szakmérnökiről információ itt: http://pmmik.pte.hu/hu/pmmik_Zaj-_es_rezgesvedelmi_szakmernok

Felhívás a XIX. Bolyai Konferenciára

Várjuk jelentkezésedet egy olyan előadással vagy poszterrel, amely élvezetes lehet a különböző szakterületeket képviselő hallgatóság számára. A konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen a hallgatóknak, hogy eltérő kutatási területeiket bemutassák, véleményüket ütköztessék az esemény alkalmával. Rendezvényünk kitűnő alkalom a leendő természettudományos, bölcsész, jogász, közgazdász, orvos stb. értelmiség közeledésére; és arra, hogy kipróbáld előadói képességeidet.

További infók az események között!