Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

DR. CARD INNOVÁCIÓS DÍJ ÉS DR. CARD INNOVÁCIÓS PROGRAM - PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Pályázat témája
 
A Dr. Card díjazza a legtehetségesebb fiatal magyar fejlesztőket.
 
A Dr. Card Innovációs Díj egy pályázat, amelyben felsőoktatási intézmények hallgatói vehetnek részt. A pályázaton valamilyen újszerű, tömegek által felhasználható „alkalmazás” (applikáció) specifikációjának benyújtásával lehet indulni.

A jelen és a jövő informatikus szakemberei számára írtak új tananyagokat a Pécsi Tudományegyetemen.

2011 áprilisában helyezték üzembe az ország legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten. Ezt követően pécsi kezdeményezésre indult el a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem összefogásában egy olyan konzorcium létrehozása, amelyben a három egyetem olyan tananyagok kifejlesztését tűzte ki célul, amelyek többek között a szuperszámítógép felhasználására is irányulnak.

 

Ujvári János diplomadíj-pályázat

Ujvári János diplomadíj-pályázat a szellemitulajdon-védelemről


Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy szakdolgozatuk, illetve diplomamunkájuk témájának szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait feltérképezzék. A pályamű írása közben a hallgatók megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, és betekintést kaphatnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is. A pályázat megírását a hivatal szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja.

A pályázaton azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók vehetnek részt, akik a 2013/14 tanév őszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat. A tavaszi félévben végzős hallgatókra másik kiírás vonatkozik.

A pályázati szándék regisztrálásának határideje: 2013. november 7.

A pályázók négy kategóriában indulhatnak három díjért, melyek értéke 150, 125 és 100 ezer forint.

Bővebb információ és részletes pályázati kiírás elérhető az SZTNH honlapján:

http://www.sztnh.gov.hu/hivatalrol/IP_oktatas/ujvari_diplomadij.html

Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet  Polgármesteri Ösztöndíjra a 2013/2014. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi állandó lakhelyű, magyar állampolgárságú, vagy Pécs valamely testvérvárosában állandó lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Teljes PDF-->>

2013. évre meghirdetett "Multifunkcionális lakóépület tervpályázat"

A debreceni Joker-Diák Munkerőszervező Iskolaszövetkezet által 2013. évre meghirdetett "Multifunkcionális lakóépület tervpályázaton" Máder Patrik Márk, szerkezettervező építészmérnök mesterszakos hallgatónk II. helyezést ért el!
 
Gratulálunk Hallgatónknak!

Ujvári János diplomadíj-pályázat a szellemitulajdon-védelemről

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy szakdolgozatuk, illetve diplomamunkájuk témájának szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait feltérképezzék. A pályamű írása közben a hallgatók megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, és betekintést kaphatnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is. A pályázat megírását a hivatal szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja.

VELUX pályázat diákoknak 10 ezer euro összdíjazással!

A VELUX Cégcsoport legalább 10 ezer euró összdíjazású, globális dizájn pályázatot hirdet dizájn szakos egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hogy az anyagokkal, színekkel és formákkal kísérletezve alkossanak tetősíkablakokra szánt árnyékolókat. A VELUX Nemzetközi Dizájn Díj 2014-re egyénileg és csapatban is nevezhetnek az érdeklődők október 10. és december 31. között a designaward.velux.com oldalon. A vállalat hazai jelentkezőkre is számít, hiszen a magyar formatervezés és dizájn világszerte elismert, és a pályázat kiváló lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy egy nemzetközi megmérettetés keretében mutatkozzanak be a nagyközönség előtt.

Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

Polgármesteri Ösztöndíjra a 2013/2014. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi állandó lakhelyű, magyar állampolgárságú, vagy Pécs valamely testvérvárosában állandó lakhellyel rendelkező, magyar nemzetiségű hallgatók számára.