Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány (OMAA)/ Stiftung Aktion Österreich-Ungarn (AÖU) Kuratóriumának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a 2013. évre

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködés támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.

Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg.

Az együttműködés keretében felsőoktatási együttműködés, közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven.

 

Állami kitüntetések a Pollackon

2013. augusztus 20-án, államalapító Szent István ünnepe alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta a nemzetközileg is nagyra becsült építészettörténeti tudományos és kutatói munkássága, publikációs és oktatói tevékenysége elismeréseként dr. Sisa József, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Művészettörténeti Intézetének igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának egyetemi tanára részére.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést adott dr. Stirling János PhD, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának egyetemi tanára részére.

Egy hónapos vendégoktatói ösztöndíj Koreában

KNU Visiting Scholar Program 2013/14 Korea

  • Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 20.
  • kiírás
  • jelentkezési lap
  • kurzus felajánlás
  • információ: A koreai Kyungpook National University által felajánlott egyhónapos vendégoktatói ösztöndíj 2014 Januárjában. A vendégoktatótól tömbösített kurzus leadását várják el. Három héten keresztül összesen 45 kontakt órát. Repjegyet térítik (2000 USD-ig) és 2500 USD ösztöndíjat ajánlanak fel. Szállást a campuson biztosítanak.

 info: http://www.nko.pte.hu/menu/33/22

MBA illetve Masters ösztöndíjak 2014

Hungary-Missouri Alapítvány teljes MBA illetve Masters ösztöndíjakat hirdet 2014-re a a Saint Louis University, University of Missouri, Washington University vagy a Webster University egyetemek valamelyikén a Hungary Missouri Educational Partnership keretében. Az ösztöndíj elsősorban közgazdász és mérnök diplomával rendelkezőknek szól. 

DJKB nyitvatartás

2013 augusztus 13-tól  augusztus 16-ig a DJKB nyitvatartási ideje: 10:00-12:00 és 13:00-15:00.

Későbbi nyitvatartásról bővebb információt 16-a után közlünk!

 

Üdvözlettel:

DJKB