Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

HORIZON 2020

A korábban megismert EU-s forrásokat közös mederbe tereli a 2014-2020-as tervezési időszakban az EU Horizon 2020 elnevezésű pályázati programja. A 2013-as év, a felkészülés éve lesz. A program az előzetes társadalmi egyeztetésen túl van, részletes információk a Nemzeti Innovációs Hivatal oldalain elérhetőek.

Tempus Közalapítvány szakértői pályázati felhívása

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet elsősorban a közalapítvány által kezelt pályázatok bírálatában való részvételre, valamint egyéb szakértői feladatok ellátására közoktatásfelsőoktatásfelnőttoktatás,szakképzés, nyelvoktatás vagy kutatás-fejlesztés és innováció területek valamelyikén dolgozó szakemberek részére.

GOP - Mikro- kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

GOP-2012-3.3.3 Mikro-, kis-, és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

A Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenését támogató Pályázati Felhívás célja, hogy tanácsadói tevékenységeken keresztül segítse hozzá a vállalkozásokat a nemzetközi versenyképességük megteremtéséhez vagy növeléséhez, beleértve a lehetséges piacok felmérésének támogatását, ezzel növelve a magyar vállalkozások ővülését, növekedését, hatékonyságát, versenyképességét. A konstrukció további célja, hogy az erősödő piaci versenyben a vállalkozások fejlesszék üzleti kultúrájukat, felismerjék a vállalkozásban rejlő lehetőségeiket, erősségeiket. A piacokra jutást a tanácsadói tevékenységeken keresztül támogatja a program, felismerve a vállalkozások számára szűkösen elérhető forrásokat, így a humánerőforrások, információ, szaktudás, tapasztalat és idő tekintetében. Ezért a konstrukció célja, hogy a vállalkozások piaci megjelenéséhez és a piaci versenyben való eredményes részvételhez szükséges információhoz, vállalkozás specifikus üzleti tanácsadáshoz juttassa a vállalkozásokat.

GOP Mikrovállalkozások fejlesztése

GOP 2-2.1.1/M-11 Mikrovállalkozások fejlesztése

Ezen pályázat kettős segítséget nyújt a mikrovállalkozások számára. Megteremti a lehetőségét annak, hogy igen csekély, 10%-os önerővel, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást, ugyanakkor e mellé a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt is biztosít. A mikrovállalkozások fejlesztése érdekében eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan-beruházásra valamint információs technológia-fejlesztésre lehet támogatást igényelni.

DDOP-111D Telephelyfejlesztés

DDOP-1.1.1/D-12 Telephelyfejlesztés (Dél-Dunántúli régió)

A pályázat célja a mikro, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban KKV-k) működési helyszínéül szolgáló infrastruktúra fejlesztésével, illetve a működési feltételeik kedvezőbbé tételével a vállalkozások üzleti környezetének, s ezáltal közvetve a régiók foglalkoztatási
helyzetének a javítása.
A pályázati kiírás a KKV-k működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, új telephelyek kialakítását, a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, a KKV-k
versenyképességének megőrzése, fokozása érdekében, a foglalkoztatottság megtartása, javítása mellett.


TÁMOP Továbbtanulást erősítő kezdeményezések

TÁMOP-3.3.10.A,B-12 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása

A konstrukciók hozzájárulnak a középiskolai lemorzsolódás csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű középiskolai tanulók középfokú végzettségének megszerzéséhez, ezáltal segítik elő a tanulók felsőoktatási képzésbe való bejutását.

Forrás összege: 2 500 000 000,- HUF

A pályázatok benyújthatók 2013. január 02. - 2013. február 02. között.

 

KEOP-2011-6.3.0/Z Stratégiai zajtérképek

KEOP-2011-6.3.0/Z Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek

Jelen konstrukció célja a nagyvárosok zajvédelmi állapotfelmérése stratégiai zajtérképek formájában a közvélemény tájékoztatása és a zajcsökkentést szolgáló döntések megalapozása érdekében, zajcsökkentési intézkedési tervek készítése.
Szakmai célok:
· A hazai jogszabályoknak megfelelő stratégiai zajtérképek elıállítása; meglévő zajtérképek aktualizálása
· Intézkedési tervek kidolgozása és aktualizálása;
· A Bizottság részére szolgáltatandó adatok előállítása és átadása a VM részére.