Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Tervezz és építs egy klassz gépet! – Unitech mérnökverseny 2013

Az UniTech Mérnökverseny idén új koncepcióval állít kihívást a tehetséges mérnökhallgatóknak.

Amiért érdemes jelentkezni: barátaiddal, csapatmunkában dolgozva élhetitek át a gépfejlesztés mérnöki folyamatát, ezáltal fejleszthetitek képességeiteket és tudásotokat. Mindezt a CLAAS hazai fejlesztőmérnökeinek szeme előtt, akik keresik a tehetséges kollégákat.

Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási együttműködések támogatása

Pályázat tudományos, kutatási, képzési és oktatási projektek támogatása céljából

 

A pályázat célja

Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány az ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködést támogatja.

 

Pályázhatnak


Kérelmezők osztrák részről:

1. Egyetemek és főiskolák. Az említett intézmények, és ezekhez tartozók egyénileg pályázhatnak, kérelmező ill. partneri minőségben.

2. További pályázati partnerek lehetnek az 1. ponthoz kapcsolódó vagy azokban közreműködő intézmények, azok tagjain túl Ausztriában azon archívumok, könyvtárak, vagy múzeumok munkatársai, amelyek kutatási állománya a projekt megvalósítása során szükséges.

 

Kérelmezők magyar részről:

1. Állami felsőoktatási intézmények, és állami, akadémiai tudományos és kutatóintézetek.

2. Nem állami felsőoktatási intézmények a pályázó hazai intézmény partnereként, azonban csak a pályázó hazai intézményen keresztül részesülhetnek támogatásban.

Órarendek 2013 tavaszi félév

A Pedagógia Tanszék által hirdetett összes képzés órarendje és a csoportbeosztások letölthetőek.

Felvételizőknek!

Ha úgy érzed, nem érted, nem tudod eléggé a MATEMATIKÁT és a FIZIKÁT akkor mi segítünk! Jelentkezz érettségire előkészítő tanfolyamunkra! Ha a PTE Pollack Karára jelentkezel első helyen és felvételid sikeres, a tanfolyam árát visszakapod! Bővebb információ: elokeszito.pmmik.pte.hu

Pécsi Akadémiai Bizottság Meghívója

A PTE PMMIK Mérnöki Matematika Tanszék meghívására 2013. 01. 29-én (kedden)  J. J. Strossmayer University of Osijek/Mechanical Engineering Faculty in Slavonski Brod dékánja és dékánhelyettese karunkra érkezik. A látogatás alkalmából szervezett workshop programja letölthető.