Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

ÁLLÁSAJÁNLAT: PÁLYAKEZDŐ GÉPÉSZMÉNÖK

Ügyfelünk egy amerikai központú vállalatcsoport tagjaként ipari folyamatszabályozó és mérő berendezések gyártásával és összeszerelésével foglalkozik Székesfehérváron. Az anyavállalat még több figyelmet szentel a magyar gyár számára, ezért egy műszaki kompetencia központ kiépítése folyik, ezen felül újabb szelepgyártási projektek áttelepítése történik folyamatosan. A megnövekedett munkamennyiség megkívánja a szakértő csapat bővülését, ezért a cég munkatársi gárdája keres munkatársat az alábbi pozíciókba: PÁLYAKEZDŐ GÉPÉSZMÉRNÖK
 
A pozícióban a leendő munkatársak többnyire külföldi vevői műszaki támogatást nyújtanak az új kompetencia központban, így a munkanyelv az angol.

A pécsiek remekeltek az irányítástechnikai programozó versenyen

„A pécsiek remekeltek az irányítástechnikai programozó versenyen” – adta hírül a szegedma.hu internetes portál hallgatóink újabb sikerét. Három fős csapatunk a XVIII. Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny első helyezése mellett a legjobb házi feladatnak járó különdíjat is elhozta.

Kós Károly Egyesülés Vándoriskolája felvételt hirdet

A Kós Károly Egyesülés Vándoriskolája felvételt hirdet fiatal építészek számára. Olyan pályakezdők jelentkezését várjuk, akik önálló tervezői, vállalkozói ambícióval rendelkeznek, az építészeti tervezést magas színvonalon kívánják művelni és a Kós Károly Egyesülés építész mestereitől szándékoznak tanulni. A felvetteket októbertől alkalmazzuk.

Diplomaosztó 2012

Helyszín:
PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar
7624 Pécs, Boszorkány út 2.
A010-es terem (400 fős előadó)

Shell Eco-marathon

A Pécsi Tudományegyetem csapata sikeresen szerepelt a Shell Eco Marathonon. A verseny célja a lehető legnagyobb távolság megtétele egységnyi energiával. A PTE Team Orca csapata által épített hidrogén hajtású jármű 86 km-t tett meg 1 kwh energiával, ami benzinegyenértékre átszámolva 761 km / 1 liter benzin. Ezzel csapatunk a Magyar csúcstartó hidrogén hajtású jármű kategóriában!

A TEAM ORCA 2012 június 18.-ra nyílt napot szervez, ahol élménybeszámolóval (fénykép-,videovetítés) egybekötve bemutatnánk a járművet is működés közben. Minden érdeklődőt szerettel várunk az A019-es teremben 15:00-kor!