Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Európai parlamenti választások

Kedves Kollégák!

2019. május 26-án vasárnap európai parlamenti választások lesznek, melynek a PTE Műszaki és Informatikai Kar Boszorkány út 2. A007-es terme is választási helyszín.

A választás napján 00:00-24:00 óráig a Boszorkány út 2. A épületében csak a Választási Bizottság és a lakcímük alapján választásra jogosult személyek tartózkodhatnak, és ők is csak a főbejáratot használhatják az épületbe történő be- és kilépéshez.

Ezúton szeretném felhívni minden Kolléga figyelmét, hogy az épületben senki más, így az állandó bent tartózkodási engedéllyel rendelkezők sem tartózkodhatnak 2019. május 26-án 0:00-24:00 óráig.

„Memóriatechnikák és alkotó tanulási módszerek alkalmazásának lehetősége" című képzés

Az Oktatási Igazgatóság Támogató Szolgálata az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 azonosítószámú, "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben" című pályázati forrásból a fogyatékossággal élő hallgatók tanulmányi kimenetelét segítő szolgáltatásokat, és általános hallgatói mentor tevékenységet kíván fejleszteni. 

Ennek keretében hirdetjük meg az „Memóriatechnikák és alkotó tanulási módszerek alkalmazásának lehetősége" című képzésünket. 

1st International Scientific Conference Drives of vehicles,computer modeling of constructions and technological systems

Dear Colleagues, on behalf of the Organizing Committee, we warmly invite you to participate in the 1st International Scientific Conference "Vehicle Drives, computer modeling of structures and technological systems", which will be held on 23-25 September 2019 at the Forest Promotion Center in Muczne, Poland. The organized Conference has a multi-faceted character and will be an excellent forum for the exchange of information and promotion of participants' achievements.

Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati kiírás a 2019/2020-as tanévre

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) célja, hogy a felsőoktatásban résztvevők kutatói-alkotói kiválóságának támogatása révén ösztönözze az egyetemek tudományos teljesítményét, erősítse a kutatói utánpótlást, vonzóvá tegye a tudományos életpályát, segítsen itthon és a pályán tartani a legkiválóbb oktatókat és kutatókat. 

Harman - duális nyílt nap

Gyárlátogatást szervezünk a HARMAN pécsi gyárában! Találkozz szakembereinkkel, mérnökeinkkel, szerezz információkat első kézből a HARMAN duális felsőoktatási programjáról!

Neil Andrew Menjares, építész angol nyelvű előadásai Karunkon

Neil Andrew Menjares, építész, várostervező, a Fülöp-szigeteki University of San Carlos oktatója hivatalos látogatást tesz karunkon 2019. május 3-10. között, melynek keretében több angol nyelvű előadást is tart az Építész Intézet szervezésében

V. Mesterecset pályázat

Örömmel értesítjük, hogy a Magyar Államkincstár által meghirdetett V. Mesterecset pályázat nevezési határideje meghosszabbításra került. Az új nevezési határidő 2019. május 13.