Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj

A Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ meghirdeti a Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj diplomamunka és PhD disszertáció pályázatot. Azon pályázók jelentkezését várjuk angol vagy magyar nyelven, akik a víz- vagy szennyvízkezelés aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

Zöld Egyetem Program

Kedves Zöld Egyetem Programban Résztvevők!

 

Ezúton ajánljuk szíves figyelmetekbe az Európai Mobilitási Hét programjait: 2021.09.16-22.

A 2021-es EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT kampány arra ösztönzi az egyetemi és pécsi polgárokat, hogy válasszanak alternatív közlekedési módokat, illetve a sétát és a biztonságos kerékpározást kombinálják a tömegközlekedéssel.

Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

A Paks II. Zrt. ismét meghirdette az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogramot, amelyre középiskolások és egyetemisták pályázatait várják. Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója kiemelte: az ösztöndíj az első lépés lehet a fiatalok számára, ha csatlakozni szeretnének a projekthez.

Országos Urbanisztikai Konferencia

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. október 21-22-én 27. alkalommal rendezi meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A konferencia idei témája Újraiparosodó városaink, melyet több plenáris előadás és számos szekcióelőadás keretében járunk körül. A konferencia a városok és a megjelenő ipari nagyvállalatok kapcsolatát vizsgálja, hogy az „újraiparosodás” milyen hatással van a városok működésére, döntéshozatalára, társadalmi, gazdasági folyamataira, természeti és épített környezetére.

Előkészítő mérnököt keresünk

Cégünk fő profilja:

Az épületépületszigetelés területén végzünk vállalkozási tevékenységet, főként lemezes jellegű vízszigetelések (nemjárható lapostetők, teraszok, intenzív- és extenzív zöldtetők, mélyépítések) kivitelezésével foglalkozunk.

Megyei Ösztöndíj 2021/2022. I. félév

A "Bács-Kiskunban itthon vagy! ösztöndíj program az elmúlt 7 félévben rengeteg szorgalmas diáknak nyújtott anyagi támogatást tanulmányaikhoz. Mivel a program kiemelkedően sikeresnek bizonyult, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a helyi vállalkozásokkal és önkormányzatokkal együttműködve folytatja a pályázatot, melynek új kiírása szeptember 1-től érhető el a megyei weboldalon.

Idén újra pályázhatnak az egyetemisták a Market 21 Days versenyére

Idén ősszel ismét egyetemisták jelentkezését várja a Market Építő Zrt. a Market 21 Days elnevezésű szakmai kihívásra. A kifejezetten mérnökhallgatóknak kiírt pályázat keretében egy maximum 100 négyzetméter területű, meghatározott funkciójú épületet kell BIM rendszert alkalmazva megalkotniuk a résztvevőknek. A pályázat szeptember 27. és október 17. között érhető el a hallgatók számára, melyre csapatban vagy egyénileg is lehet nevezni. A nyertes pályázók értékes pénzjutalomban és a Marketnél eltölthető szakmai gyakorlat lehetőségében részesülnek.

Zsolnay Negyed Éjszakája 2021

Varázslatos  őszi programokkal várjuk Önöket városszerte és a Zsolnay Negyedben. Válogassanak, élvezzék a programok sokszínűségét!

Intelligent Energy Lab: HACKATHON

We are calling for experts who care about sustainable energy innovations. Engineers, IT product developers, scientists, researchers and start-ups operating in the field of sustainable energy – come with us on a mission to rethink the future from the ethical perspective. For more information and registration, visit: iel.lt/hackathon/