Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Gyászhír

Gyászhír

Életének 83. évében meghalt Áts György kollégánk, szeretett Gyuri bácsink! Gyuri bácsi temetése 2022. január 14-én 12:30-kor lesz a Pécsi Köztemetőben.

Egyedüli magyarként állított ki a Wuhan Design Week-en a PTE MIK Építész Intézete

Egyedüli magyarként állított ki a Wuhan Design Week-en a PTE MIK Építész Intézete

Hogyan változtatta meg a köztérhasználati szokásainkat a Covid, és erre miként képes reagálni az építészet? Az új szokások, az egészségügyi távolságtartás milyen kihívások elé állítja az építésztervezőket? – többek között ezeket a témákat is vizsgálták a kínai Wuhanban működő Hubei Műszaki Egyetem, valamint a Pécsi Tudomány Egyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) építész oktatói és hallgatói egy közös projektben, amelynek eredményeit az idei Wuhan Design Week-en mutatták be a pécsi intézmény képviselői. E konkrét együttműködés mellett a karon folyó, a jövő építészetét kutató megoldásokkal és számos sikeres tervezői, valamint már megvalósult projekttel is megismerkedhettek a rendezvény látogatói, akik ezáltal képet kaphattak arról a széles spektrumú szemléletről, gondolkodásról, amelyet a PTE MIK képvisel. A kiállításon való részvétel megerősítette és új dimenzióba helyezte a két oktatási intézmény között évek óta tartó szoros szakmai kapcsolatot.

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

A honvédelmi miniszter egyes honvédelmi ösztöndíjakról szóló 16/2021. (VIII.11.) HM utasításában foglaltak alapján a Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához szükséges, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében, Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

CREATON ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2021

Az immár több, mint 8 éves hagyománnyal rendelkező építész és építészhallgatói pályázat ismét kihirdetésre kerül 2021-ben!

2021-ben az elmúlt évek legsikeresebb építész és építészhallgatói pályázatát zárta le a CREATON South-East Europe Kft. a beérkezett rekord számú 42 pályaművel, ezért a hagyományt folytatva idén is elindítjuk a pályázatot. A CREATON továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai partnerei tájékoztatására, elismerésére, mivel az Ő munkájuk által kel életre a tetőcserép. Az évről-évre beérkező pályaművek is jól példázzák, hogy a CREATON kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

Gyászhír

Zsuzsa néni…

így hívták a hallgatók Ormándlaky Zsoltné Zsuzsa kolléganőnket, aki 2004-ig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott a Kar Tanulmányi Csoportjánál. Nyugodt, kedves, segítőkész természete miatt hallgatók és munkatársak egyaránt hamar megszerették Őt.

Az orvos-mérnöktől a szuperszámítógépig – az informatika a jövő tudomány

Dr. Várady Géza egyetemi docens, a PTE Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) tudományos dékánhelyettese, a Műszaki Informatika tanszék munkatársa munkája elismeréseként megkapta az ITM Információs Társadalomért Szakmai Érmet. A díjat az informatika szakterület, a számítástechnikai kultúra, valamint az információs társadalom fejlesztése érdekében végzett kimagasló színvonalú tevékenységért ítélik oda.

VELUX nyílt tervezői pályázat

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a 2020. évi “Fénnyel teli otthonok” és a 2021. évi “Építs a fényre” VELUX építész hallgatói pályázat sikerére tekintettel a VELUX cég 2022-ben is meghirdeti országos, nyílt tervezői pályázatát építészhallgatók számára.

Axis VM Diplomaterv Pályázat 2021 eredmények

Örömmel tájékoztatjuk a Kar hallgatóit és kollégáit arról, hogy az "Axis VM Diplomaterv Pályázat 2021" pályázaton Rácz Ádám Dávid Szerkezet-építőmérnök MSc. szakos hallgatónk 2. helyezést ért el.

NSKI Diplomamunka pályázat 2021-2022

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap- és mesterszakos főiskolai és egyetemi hallgatók részére, nemzetstratégiai hangsúllyal készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására. A diplomamunka pályázaton a 2020/2021-es tanév tavaszi és a 2021/2022-es tanév őszi szemeszterben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni.