Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

PTE Dr. Jakab Ferenc Proof of Concept (PoC) Alap

PTE Dr. Jakab Ferenc Proof of Concept (PoC) Alap

Pályázati cél:

Egyetemen létrejövő szellemi termékek gazdasági hasznosítása, piacra juttatása, hasznosításának megkönnyítése. Elsődleges célja a termékvalidáció és termékfejlesztés támogatása.

Pályázati beadási határidő: 2024. április 30.

Bővebb tartalom


Western Balkans–Visegrad Fellowships

Western Balkans–Visegrad Fellowships

Pályázati cél: Az ösztöndíj program az egyetemi oktatók és kutatók rövid távú (2-10 hét) mobilitásának támogatását célozza. Az ösztöndíjprogram segítségével a V4-es állampolgárok a WB6-ok (Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia), a WB6 állampolgárai pedig a V4-ek felsőoktatási és tudományos kutatóintézeteiben végezhetnek kutatói, illetve oktatói tevékenységet.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 15

Bővebb tartalom

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Rajz intenzív felkészítő program 2024

Rajz intenzív felkészítő program - a rajz alkalmassági illetve gyakorlati vizsgá(k)ra. A rajz felkésztő program időpontja: 2024. május 24-26. (péntek-szombat-vasárnap).

A program közvetlenül megelőzi a vizsgák tényleges időpontját, és lehetőséget teremt arra, hogy a felkészülés hajrájában még segítséget, útmutatást kapjanak a résztvevők. A két nap alatt intenzív felkészítés zajlik, mely az alkalmassági- és gyakorlati vizsga követelményeivel megegyező feladatok kiscsoportos kidolgozásából és begyakoroltatásából tevődik össze.


A PTE MIK kapta a Legjobb Cisco Hálózati Akadémia-díjat

A 2023-as évben elért eredményei alapján idén a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara érdemelte ki a Legjobb Cisco Hálózati Akadémia díjat, amelyet ünnepélyes keretek között az IOK 2024 Informatikai Oktatási Konferencián adtak át. A Cisco Hálózati Akadémia 25. évfordulójára a meghatározó hazai informatikai cégek vezetői által alapított díjjal olyan oktatók és intézmények munkáját ismerik el, akik a Cisco Hálózati Akadémiai Program keretén belül kiemelkedő szerepet vállaltak és vállalnak a diákok piacképes informatikai tudáshoz való juttatásában. A NetAcad Oktatásért Díj intézményi kategóriájának díjazottja a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara lett, Gyurák Gábor, a kar mesteroktatója pedig bekerült a NetAcad Oktatásért Díj oktatói kategória első három helyezettje közé.