Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

2023 IEEE 4th CIEES Conference

We would like to invite you to the 2023 IEEE 4th International Conference on Communications, Information, Electronic and Energy Systems (CIEES). The conference will be in HYBRYD mode and online participation will be provided.

Díszdoktorává választotta dr. Metin Akay professzort a PTE

Díszdoktori címmel tüntette ki a Pécsi Tudományegyetem dr. Metin Akay-t, a Houstoni Egyetem professzorát, a rohamos gyorsasággal fejlődő egészségügyi mérnöki terület egyik legjelentősebb alakját, aki 2017 óta kapcsolatban áll a PTE-vel, szakindításban és a 3D Központ szakmai programjának kialakításában is markáns szerepet vállalt.

PTE Sport és Parasport Ösztöndíj

Tisztelt Hallgatók!

 

Megjelent a PTE Sport és Parasport Ösztöndíj 2022/2023. tanév tavaszi félévi pályázati felhívása!

8th Scientific Conference "Energy Security - Pillars and Development Perspective"

The Ignacy Lukasiewicz Institute of Energy Policy in cooperation with the Rzeszow University of Technology and with the support of the Department of Economics, Faculty of Management, Rzeszow University of Technology cordially invite you to apply for active participation in the the 8th Scientific Conference "Energy Security - Pillars and Development Perspective". The 8th Conference will be held on September 11-12, 2023 at Rzeszów University of Technology.

Victor Vasarely ma is aktuális - Op-architektúra kiállítás Pécsett

Vasarely és a kinetikus művészet gyökereit, kortársi kontextusát és kisugárzását, ma is termékeny utóéletét és a képzőművészeten túlmutató hatását illusztrálja az a 2023. március 17-én nyíló pécsi kiállítás, amelyet a Janus Pannonius Múzeum (JPM), valamint a MOME és a PTE MIK Építész Intézeteiben szervezett szakmai workshopok végeredményeit és a közös gondolkodás folyamatát is bemutatja. A JPM Vasarely-gyűjteményéhez tartozó, OP ARCH – Az op art művészet építészeti kapcsolódásai című egyetemközi projektkiállításon a hallgatók által készített terveket, működő installációkat, köztük egy beltéri fény-tér installációt, izgalmas maketteket, például egy Vasarely-üvegplasztikájának makettjét is láthatja a közönség.

PTE PhD Nyílt Nap

A PTE Doktorandusz Önkormányzata idén is megszervezi a korábbi években hagyományossá vált PTE PhD Nyílt Napot azzal a céllal, hogy a graduális hallgatók betekintést kaphassanak a doktori képzés felépítésébe, valamint értesülhessenek a különböző lehetőségekről, melyekhez doktoranduszként juthatnak. 

Az eseményt online, a Teams felületén valósítjuk meg március 31-én 9:00 és 13:00 között. A Facebook-esemény linkje: https://fb.me/e/2J89JkvPw

Kedves Kultúrabarátok!

Itt a tavasz, jön a Húsvét és a programok sokasága a Zsolnay- Negyedben!

Válogassanak és nézelődjenek Pécs ikonikus szépségei között!

FULBRIGHT Program - Kutatói Ösztöndíjak

FULBRIGHT Program - Kutatói Ösztöndíjak

Kutatási lehetőség a 2024-2025-ös tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2023. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap.

Pályázati beadási határidő: 2023.10.16. 23:59

Bővebb tartalom

FULBRIGHT Program - Oktatói Ösztöndíjak

FULBRIGHT Program - Oktatói Ösztöndíjak

Oktatási lehetőség a 2024-2025-ös tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2023. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter.

Pályázati beadási határidő: 2023.10.16. 23:59

HOLCIM Awards (LAFARGE) -

HOLCIM Awards (LAFARGE) - "Holcim Díj a Fenntartható Építészetért"

A mostani pályázati ciklusra kivitelezési vagy megvalósulási tervekkel, ill. folyamatban lévő vagy már befejezett építési projektekkel lehet nevezni, azonban az kitétel, hogy az építési munkák 2022. január 1-t követően kezdődhettek el. Pályázni ingyenesen lehet, a feltételeknek megfelelő pályázatokat a világ öt régiójában független zsűri értékeli. A nyertes projektek között pedig 1 millió dollár értékű jutalom kerül kiosztásra.

Pályázati beadási határidő: 2023. március 30-án 14:00-ig (UTC)

Bővebb tartalom