Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

„DIPLOMADÍJ 2021” PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Pályázók köre: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állandó lakcímmel rendelkező, 2021. évben végzett, építészmérnöki/tájépítészeti/településtervezői/belsőépítészeti diplomát szerzett hallgató, akik legalább 4-es (jó) rendű oklevéllel rendelkeznek.

Álláslehetőség a ENCONS Kft.-nél

Az ENCONS Kft. pécsi munkavégzéssel műszaki és/vagy környezetvédelmi referens gyakornokot keres Elsődlegesen alapképzésben, illetve mesterképzésben részt vevő környezetmérnök vagy építő-, építészmérnök, gépészmérnök, villamosmérnök, mérnökinformatikus hallgató(k) jelentkezését várjuk.

Felhívás Tudományos Mecenatúra pályázathoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint támogató által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése és a nyílt tudomány hazai térnyerésének támogatása.

Pécsi Egészségipari Innovációs Központ Zrt. Nemzetközi konferencia

A Pécsi Egészségipari Innovációs Központ Zrt. a Pécsi Tudományegyetem és a régió egészségipari és más ipari szegmens szereplőinek találkozására és közös együttműködések kialakítására ad lehetőséget „Az egyetemi és az ipari szféra egészségipari jellegű regionális kapcsolatainak jelene és jövője” címen megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciájával.

A PTE Alapítvány pályázati felhívása

A Pécsi Tudományegyetem Közhasznú Alapítvány a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó, 2019/20. évi bevételeinek felhasználására az alábbi pályázati felhívást teszi közzé a PTE szakmai tevékenységének fejlesztéséhez, korszerűsítéséhez, a kiemelkedő szakmai eredményeket felmutató oktatók, kutatók, hallgatók, egyetemi munkatársak és egyéb szervezeti egységek egyetemi feladatainak támogatásához az alábbi kategóriákban.

Ünnepi hangulat és újabb ipari együttműködések aláírása a PTE Műszaki és Informatikai Karának tanévnyitóján

Közös kutatás-fejlesztési projektek, az oktatásban való együttműködés, valamint az ipari cég irányelveihez igazított egyetemi képzési portfólió – ezek a területek jelentik a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK), valamint két jelentős hazai vállalkozás: az acélszerkezetek kivitelezésével, az esztétikai és ipari homlokzatburkolatok tervezésével, gyártásával és kivitelezésével foglalkozó KÉSZ Metaltech Kft., illetve a világ egyik legnagyobb, tavaly 8,6 milliárd dollár árbevételt elérő elektromos csatlakozórendszer-gyártó vállalata, az Amphenol Pécsett alapított cégével kötött együttműködés alapját. 

Kiberbiztonsági Játs(s)zMa

A Belügyi Tudományos Tanács, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság közös szervezésében 2021. október 26-án és 28-án negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa elnevezésű vetélkedő.

Orosz nyelvi tanfolyam indul

A BTK Orosz Központ az őszi szemeszterben orosz nyelvi tanfolyamot hirdet kezdők számára az alábbi feltételekkel.