Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

KiléPTEtő - programsorozat végzősöknek

Szeretnéd tudni, mit vár a munkáltató egy frissdiplomástól? Kíváncsi vagy, mit tehetsz azért, hogy minél könnyebben beilleszkedj a diploma utáni munkahelyeden? Bizonytalan vagy abban, mi vár rád az első munkanapjaidon? Kipróbálnál élményteli, kiscsoportos gyakorlatokat, amivel magadat fejlesztheted?

Ha a válaszod többségében igen, akkor várunk szeretettel 2022. november 15-17. között az alábbi programokon.

Búcsú Glöckler Lászlótól

Búcsú Glöckler Lászlótól

Fájó szívvel búcsúzunk volt kollégánktól, Glöckler Lászlótól. Glöcki – ahogy mi neveztük - 1971-ben került a Kar jogelődintézményébe, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolára és itt dolgozott 2010-ig, nyugdíjazásáig. A Gépszerkezettan Tanszék főiskolai adjunktusaként főleg mechanikát és acélszerszerkezeteket oktatott.

Én, József Attila

A musical-t Szirtes Tamás rendezésében, „egyfajta ismeretterjesztő elhivatottság ” hozta létre, hogy a színház eszközeivel megismertesse, egy hihetetlenül izgalmas személyiség életének sorsfordító részleteit, a zene segítségével még mélyebb értelmet adva verseinek, hangulatainak.

Huawei Technologies SEEDs online training

Welcome to the 2022 Huawei Seeds for the Future Program from 7th – 14th November.

 

We are offering undergraduate and graduate students from all academic backgrounds the opportunity to join.

„LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022

„LANTOS MÚZEUM PÉCS 2022" Ötletpályázat 40 éven aluliaknak

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata idén is meghirdeti nyílt, építészeti tematikájú pénzdíjas ötletpályázatát 40 év alatti építőművészek, építészmérnökök, építészek, belsőépítészek számára.

Ablak a végtelenre: Hangverseny az elhunytak emlékére

Amikor ezekben a napokban elhunyt szeretteinkre emlékezve gyertyát gyújtunk, titkon azt reméljük, hogy halottaink nem csupán a szívünkben élnek tovább. Ott vannak valahol az örökkévalóságban, ahova mindannyian tartunk. A Pannon Filharmonikusok a legnagyobb Mestert, Johann Sebastian Bachot hívja október 28-án segítségül, hogy meghalljuk a halhatatlant, elképzeljük a láthatatlant.

A hazai egyetemi szintű építészképzések közül elsőként akkreditálja nemzetközi szinten alap és mesterképzését a PTE MIK

A hazai egyetemi szintű építészképzések közül elsőként akkreditálja nemzetközi szinten alap és mesterképzését a PTE MIK

Az országban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) lehet az első felsőoktatási intézmény, amely megszerezheti az építészmérnök alap- és mesterképzésére az UIA-UNESCO-RIBA nemzet-közi szervezetek közös akkreditációját. A közelmúltban Pécsett járt független szakmai szervezet küldöttjei az oktatókkal, a hallgatókkal és a kar vezetésével folytatott egyeztetést követően elfogadták a teljes program kandidálhatóságát – ezzel elnyerve a jelölti státuszt –, így a PTE MIK két év múlva megkaphatja az építész-képzés két szintjére a nemzetközi minősítést. Ez egyrészt növeli a képzés nemzetközi elismertségét és láthatóságát, egyben jelentősen megemeli az itt szerzett diploma piaci értékét.

Kedves Kultúrabarátok!

Lassan közelednek az ünnepek, érdemes  gondolkodni az ajándékokon, melyekhez  folyamatosan  adunk ötleteket, elsőként  Bősze Ádám Strauss estjét és a Kártyajátékot Beck Zolival és Vecsei H. Miklóssal ajánlom figyelmükbe  a két ünnep között a  Zsolnay Negyedben! Ajándékozzon élményt, biztos a siker!