Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pályázat megüresedett állami ösztöndíjas, államilag támogatott hely betöltésére

Pályázat beadási határideje: 2018. július 13.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar pályázatot hirdet a költségtérítéses/önköltséges finanszírozási formában tanulmányokat folytató hallgatói számára a 2018/2019-es tanév I. félévére megüresedett államilag támogatott/állami ösztöndíjas helyekre a Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 43.§-a alapján.

Hallgatói Ötletbörze 2018

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. október 31.

Az Y és Z generáció adhat új funkciót a Bálnának, vagy a MÁV-székháznak

Meghirdette a VI. Hallgatói Ötletbörze Pályázatot az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 

Ötletelhetnek a Bálna, a MÁV-székház, valamint a Népsziget hasznosítására, de tervezhetnek modern panelházat is a jövő ingatlanfejlesztői. „Ingatlanfejlesztés az Y és Z generáció szemével”  címmel hatodik alkalommal hirdette meg hallgatói pályázatát az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A résztvevők emblematikus épületeinknek adhatnak új funkciót és új külsőt, vagy megtervezhetnek egy új városrészt is. Pályázni október 31-éig lehet. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra november 20-án, a VI. Ingatlanfejlesztés Napján kerül sor. 


Építésvezető

Előre gyártott, egyedi vasbetonelemeket és nagyátmérőjű vasbetoncsöveket gyártó, és termékeit saját kivitelezésben építő, magyar tulajdonú, pest megyei vállalat keres munkatársat a következő munkakör betöltésére:

Munkahelyi mérnök

A közműépítési, vízépítési, ivóvíz tisztítási, szennyvíztisztítási projektjeink mellett a magasépítési munkáinkhoz keresünk munkatársa(ka)t, tehát az építőmérnöki ill. építészmérnöki képzésen végzett hallgatók jelentkezését várjuk.

Villamosmérnök álláslehetőség

Cabero cégcsoport ipari hőcserélők gyártásával, fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó, ambiciózus, gyorsan növekvő, két magyarországi telephellyel működő társaság azonnali belépéssel keres villamosmérnök kollégát.

Elhunyt B. Soós Klára belsőépítész-iparművész

1970-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola Építészeti Tanszékén. Munkáját Balatonbogláron kezdte, majd 1978 -1990 között a Dél-Dunántúli Tervező Vállalat tervezője volt. Ezt követően önállóan dolgozott, miközben 1999-től a Pécsi Tudományegyetem óraadó oktatóként tanított. Komoly érdemei voltak a belsőépítész szak mint önálló képzés meghonosításában a Műszaki és Informatikai Karon. 2001-től a saját Négy Vonal Stúdióját vezette.

Diplomadíj pályázat 2018

A pályázat beadásának időpontja:
2018. szeptember 03. és 07. között, hétfőtől péntekig
10.00 - 15.00 óra között

Kedves Diplomázó Építészek!

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége "Diplomadíj 2018" címmel pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (Bsc / BA + Msc / MA !!) végzett hallgatók részére.