Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Államközi ösztöndíjas pályázati felhívások a 2022-2023-as tanévre

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2022-2023-as tanévre szóló új pályázati felhívását kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú kutatói tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében.

35.OTDK EREDMÉNYEK

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia zárása alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián 2021. november 24-én Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke Prof. Dr. Freund Tamással, az MTA elnökével közösen a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatóknak a Pro Scientia, Pro Arte és Junior Pro Scientia Aranyérmeket adta át.

MUT Diplomadíj Pályázat 2021

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan

Álláslehetőség a HARMAN-nál

A HARMAN különböző technikai megoldások széles termékpalettáját tervezi és gyártja az autóipar, a szórakoztató elektronikai ipar és más vállalatok számára világszerte, beleértve a connected car rendszereket, audio és vizuális termékeket, vállalati automatizálási megoldásokat és egyéb infokommunikációs megoldásokat. 

A munkakörökkel kapcsolatban további információt kaphattok: BrünnerFruzsina fruzsina.brunner2@harman.com


E.ON Challenge.ON verseny eredmények

Márciusban az ország villamosmérnök hallgatói mérték össze a tudásukat az E.ON Challenge.ON versenyén, ahol egy virtuális irodaházában kellett komoly szakmai feladatokat megoldaniuk.

PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj

A Tempus Közalapítvány 2021. november 25-én információs webináriumot tartott, hogy segítse az oktatók pályázását a PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj felhívásra. Ezúton szeretnénk megosztani Önnel az információs anyagokat és továbbra is állunk rendelkezésére esetleges kérdés, észrevétel esetén.

Kedves Kultúrabarátok!

Közelednek a karácsonyi ünnepek, év végi összejövetelek, baráti találkozók, az ajándékozás örömei, gondjai. Szeretnénk ehhez egy kis segítséget adni ötleteinkkel, program javaslatainkkal.

A Pécs Advent programja folyamatosan várja Önöket a Széchenyi téren december 19. napjáig.

Emellett a jövő év néhány előadására, koncertjére megnyitottuk már a jegyértékesítést, hisz a legszebb ajándék a közös élmény lehet szeretteikkel, munkatársaikkal.