Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

PTE Családi Nap

PTE Családi Nap

Egész napos családi programot szervez a Pécsi Tudományegyetem!
A PTE – A Családokért program keretében egész napos családi nap kerül megrendezésre a Zsályaligetben (Pogány), szeptember 21-én.

Fuss a rákgyógyításért

Idén is megrendezésre kerül a „Fuss a rákgyógyításért” elnevezésű jótékonysági esemény.
Eddig tíz alkalommal szervezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Postás Sportegyesület (DPSE), de idéntől a két intézmény együttműködésének és kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája lesz a rendezvény „házigazdája”.

Ismét ott leszünk a bőközi fesztiválon

Az idei már a negyedik Bőköz Fesztivál az Ormánságban. Négy ormánsági kistelepülés a házigazda, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközpontja. A kulturális rendezvényekben, fesztiválokban bővelkedő Dél-Dunántúlon a Bőköz egy olyan összművészeti rendezvény, amely a falvak egyediségére és hagyományaira épít.

PÓTMEGHIRDETÉS: Új Nemzeti Kiválóság Program Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj pályázat

Pályázat benyújtási határideje 2019. augusztus 30.

 

A 2019/2020. tanévre kiírt Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj (a továbbiakban: Bolyai+ Ösztöndíj, ösztöndíjpályázat) célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató a Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása, amelynek eredménye a kutatási tervben vállaltak fogadó felsőoktatási intézményen belüli hasznosítása, a kutatói utánpótlást elősegítő témavezetői tevékenység ellátása, tevékeny részvétel az intézményi tudományos iskola építésében.

 

További információ ITT!

 

2018 - Közéleti Ösztöndíj

2018 - Közéleti Ösztöndíj

A PTE Műszaki és Informatikai Kara pótkiírást hirdet a EFOP-3.4.4-16-2017-00004; "A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen" című pályázat keretében a hallgatók közéleti tevékenységének anyagi támogatására. A „Közéleti Ösztöndíj” benyújtásának határideje: 2019. április 15.

Pályázati Felhívás Diáktanár Ösztöndíjra

Pályázati Felhívás Diáktanár Ösztöndíjra

A PTE MIK pályázatot ír ki az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 azonosítószámú, „Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” című pályázat keretében a hallgatók tutori tevékenységének anyagi támogatására. A „Diáktanár Ösztöndíj” benyújtásának határideje: 2019. február 11.

PTE MIK Demonstrátori Ösztöndíj

PTE MIK Demonstrátori Ösztöndíj

A PTE MIK ebben a felévben is meghirdeti a „Demonstrátori Ösztöndíj”-at a kiemelkedő szakmai, tudományos teljesítményt nyújtó hallgatók oktatást támogató munkájának anyagi és tanulmányi jellegű elismerésére.

International Youth Science Forum in Lviv, Ukraine

Let us inform you that International Youth Science Forum "Litteris et Artibus", which will be held on 21-23 November 2019 in Lviv, Ukraine, is accepting applications!

The deadline for papers submission is approaching. Please send us your papers before September 2 2019!