Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Call for Youth Engagement in the Green Transition

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Európai Bizottság megjelentette a Call for Youth Engagement in the Green Transition felhívást,  amely a fiatalok elkötelezettségét kívánja ösztönözni a zöld átállásban.

A felhívás keretében összesen 10 000 Euróig terjedő támogatást nyújtanak fiatalok által vezetett tevékenységekhez annak érdekében, hogy növeljék a zöld átmenet kihívásai által leginkább érintettek részvételét az EU szén-dioxid-intenzív régióiban.

A Világemlékezet Program 30. évfordulójának megünneplése - online streaming

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy az UNESCO 2022. október 27. – november 5. között ünnepli a Világemlékezet Program létrehozásának 30. évfordulóját. Az évfordulós programsorozat szorosan összekapcsolódik majd az audiovizuális örökség világnapjának ünneplésével, melyhez kapcsolódóan az idei év központi tematikája: „Your Window to the World: Enlisting documentary heritage to promote inclusive, just and peaceful societies". A központi eseményre Párizsban kerül sor az UNESCO székházában, egyúttal lehetőség lesz a program követésére online formában is október 27-én 10 órától.
Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében az idei MIK PARTNERS Szakmai Napon

Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében az idei MIK PARTNERS Szakmai Napon

Az energiaválság, a környezetszennyezés csökkentése és a klímavédelem elősegítése, a kommunikációs és technológiai ipar fejlődése új eszközök és technológiák megjelenését segítik. A gazdaságban egyre nagyobb az igény a fenntarthatóságra, a felhasznált anyagok újrahasznosítására, az ökológiai lábnyom csökkentésére. A cégek és az egyetemek is olyan megoldásokat keresnek, amelyek ezekhez igazodnak, felépítve ezáltal egy új gazdaságot. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) 2022. október 20-án a „CLEANTECH – Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében” téma köré szervezi idei MIK PARTNERS Szakmai Napját, amelyet a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával közösen rendez. A rendezvény vendége, egyben kiemelt előadója prof. dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter lesz.

Szentágothai János Kutatóközpont szeminárium

Meghívó

Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont szervezésében megrendezendő következő szemináriumra 2022. október 27-én 15.00 órától a B001. előadóban.

Népszámlálás 2022

Töltse ki egyszerűen, interneten a kérdőívet október 16-ig a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, és nyerjen 100.000 Ft-os ajándékutalványt!