Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Campus Mundi ösztöndíj hallgatók számára

A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára, államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, a 2019/20-as tanévre, Stipendium Hungaricum országokba.

PTE Innovációs Támogatás Pályázat

Idén is meghirdetésre kerül az ’Intézményi Kiválósági Támogatás 2018’ forrásból finanszírozott, az egyetem K+F+I tevékenységet ösztönző belső PTE pályázat, az alábbi konstrukcióban:

Stratégiai együttműködés a PTE és az ITSH között

A korábbi, hosszú távú együttműködési megállapodás kibővítéseként egy újabb keretmegállapodást írt alá szerdán a PTE és az IT Services Hungary Kft. Hazánk legnagyobb ICT munkaadója és Magyarország első egyeteme közötti keretmegállapodás kiemelt célja, hogy a kutatás-fejlesztés, az oktatás, valamint a stratégia és kommunikáció területén még szorosabbra fűzzék eddigi kapcsolatukat.

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK - VENDÉGHALLGATÓK FIGYELMÉBE!

Tájékoztató vendéghallgatóknak jogviszony létesítéséről.

1. A vendéghallgatói jogviszony létesítésére irányuló kérelmek beérkezési határideje a 2018/2019-es tanév tavaszi szemeszterére 2019. január 14.

Villamosmérnököket keresünk

Villamosmérnököket keresünk

A Konkoly és Kiss Mérnöki Iroda Kft. olyan végzős, esetleg frissen végzett villamosmérnököket keres, akik az irányítás-, méréstechnikai és folyamatirányítási rendszerek tervezésével kívánnak a jövőben foglalkozni. Jelenleg komoly irányítástechnikai készülék és rendszer szintű rekonstrukciók vannak folyamatban, illetve előkészítés alatt Paks I. üzemelő blokkjain, de a közeljövőben várhatóan a feladatok Paks II. létesítéssel is kibővülnek (pl. a terület előkészítési tervezési feladatok, illetve munkálatok már meg is kezdődtek).


Betonfesztivál - Pécsi díjazottakkal

Betonfesztivál - Pécsi díjazottakkal

Legyen szó egy épület tartószerkezetéről, egy hídról, vagy olyan látszóbeton elemekről, melyek formálják egy épület megjelenését, arculatát, egyre népszerűbb alapanyagként szolgál a beton. Mindezen megoldásokat az idei Beton Fesztiválon számos ámulatba ejtő példán keresztül is megismerhettük.