Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Tanulmányi Csoport nyitva-tartás

Tisztelt Hallgatóink!

A Tanulmányi Csoport nyitvatartási rendje az év utolsó hetében az alábbiak szerint alakul:

2017. december 27. (szerda) - 2017. december 29. (péntek)

8:00 - 12:00

Üdvözlettel,
Tanulmányi Csoport

Tájékoztatás a távhőszolgáltatás szüneteléséről

A Pécs, Boszorkány u. 2. sz. alatti felhasználási helyeken (Elméleti Tömb, Kollégium, Konyha, Labor) 2017. 12. 20-án (szerdán) 8-16 óra között rákötési munkálatok miatt a távhőszolgáltatás szünetel.

Megértésüket előre is köszönjük!

ZIEHL-ABEGG ösztöndíj

ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft. elkötelezett az újabb generációk felkarolását tekintve, felsőfokú szakképzés tekintetében közel 10 éves hagyományra tekint vissza a ZIEHL-ABEGG Kft. E célt szolgálja, a pályázóik számát tekintve sikeresnek nevezhető ösztöndíjprogramuk is, melyet ismételten szeretnének meghirdetni a Kar hallgatói körében. 

Kínai Népköztársaság Nagykövetségének 2018-as ösztöndíj pályázat

Kiírásra került a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének 2018-as ösztöndíj pályázata.

Kínai állami ösztöndíj több csatornán keresztül is elnyerhető, egyike ennek a nagykövetségi pályázat, de létezik még EU-s diákoknak kiírt pályázat, Konfuciusz Intézeti (Hanban-os) ösztöndíjak, kínai tartományi és egyetemi ösztöndíjak.

Csodás kilátót építettek fából a pécsi hallgatók

Az alkotótáborairól híres magyar designstúdió, a Hello Wood idén a tokaji borvidék hat településén rendezett Építészmustrát, ahol 150 fiatal összesen 11 projektet készített el fából egy-egy mester keze alatt. Az alkotótáborban részt vettek a Pécsi Tudományegyetem építészhallgatói is Getto Tamás és Sztranyák Gergely vezetésével, és valami csodálatosat alkottak a történelmi borvidéken.

think.BDPST konferencia

think.BDPST konferencia

Az Antall József Tudásközpont a Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködésben 2018. március 26-29 között harmadik alkalommal rendezi meg a think.BDPST – Connect to the Future elnevezésű stratégiai konferenciáját, amely a témához kapcsolódó kiállítással és egyéb kísérő rendezvényekkel egészül ki.

Vendéghallgatók figyelmébe!

A vendéghallgatói jogviszony létesítésére irányuló kérelmek beérkezési határideje a 2017/2018-os tanév tavaszi szemeszterére 2018. január 15.

Dékánválasztás

A PTE MIK dékánválasztási eljárásában vélemény nyilvánító Összoktatói Értekezletére kerül sor 2017. december 19-én kedden 10 órától az A010-es 400 fős előadóteremben.
A választást napirendjére tűző Kari Tanács 2017. december 20-án szerdán 10 órakor lesz a B224-es Konferencia teremben.

A szélesebb közvélemény tájékoztatására, a választás lezárásáig elérhetővé válnak a dékáni pályázatok.