Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

A virtuális térben is be kell zárni az ajtót

Ahogy a fizikai valóságunkban bezárjuk magunk mögött az ajtót, úgy a virtuális térben sem árt az óvatosság, hiszen ott is számtalan veszély leselkedik ránk. Az informatikai bűnözés egyre nagyobb teret hódít világszerte, és nemcsak a civil felhasználókat célozza meg, hatalmas károkat képes okozni a vállalatok, az intézmények, a bankok, a hivatalok és szinte minden szervezet működésében. A legújabb veszélyforrást a mesterséges intelligencia térhódítása jelenti. Többek között ez is a 2023. október 25-én a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) rendezendő Az információbiztonság aktuális kihívásai című tudományos-szakmai konferencia fókuszában áll.

MICHELBERGER MESTERDÍJ

MICHELBERGER MESTERDÍJ

A Magyar Mérnökakadémia (MMA) immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Michelberger Mesterdíj pályázatát Dr. Michelberger Pál professzor úr emlékére alapított díj keretében. A pályázatra továbbra is lehetőség van jelentkezni.

Pályázat beadási határideje:  2023. 11. 20-án, 12 óráig

Szabadidős programok 2023

Az év vége mindig gazdag kulturális és szórakoztató programokkal vár bennünket. Pécs városa az október, november és december hónapokban kiváló alkalmat nyújt a minőségi időtöltésre, táncra és zenei élményekre.

TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft. - Pályázat építészeknek

TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft. - Pályázat építészeknek

A pályázat célja Az építészek bevonása az előremutató megújuló energetikai megoldások és minőségi tetőkialakítások megismerésébe és tervezésébe pályázat formájában. A referencia értékű tető- és épülettervek bemutatása a kiíró termékrendszerei és a GENERON napelemes betoncserép felhasználásával. A követendő referencia értékű építészeti alkotások és építész tervezőinek bemutatása a nyilvánosság felé.

HARMAN Hackathon – Junior Engineers Camp - Alkoss Szabadon! ötlet- és prototípusfejlesztő verseny

Második alkalommal hirdeti meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, a Harman Becker Kft. - karunk duális partnere gépészmérnöki, mérnökinformatikus és villamosmérnöki BSc szakokon- és Székesfehérvár Önkormányzata a „Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon” ötlet- és prototípusfejlesztő versenyt ezúttal két verseny kategóriában. 


A program célja az, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek középiskolás diák- és egyetemista hallgatókból álló csapatok, hogy saját gondolataikat, képzelőerejüket megmozgatva 24 óra leforgása alatt teljesítsék a döntőben bejelentett műszaki kihívást.

Építészhallgatói pályázat a TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft-nél

A pályázat célja a jövő építészeinek bevonása a minőségi tetőkialakítások és az előremutató megújuló energetikai megoldások megismerésébe és tervezésébe tervpályázat formájában. A referencia értékű tető- és épülettervek bemutatása a TERRÁN termékrendszerei és a GENERON napelemes betoncserép felhasználásával.

Határtalan realitás – Fémlemezfedések az építészetben 2023 Pályázat építészhallgatók számára

Még október 26-ig várja a neves szakemberekből álló zsűri építészhallgatók középületek vagy lakóépületek (minimum 4 lakásos társasház) terveit a „Határtalan realitás - Fémlemezfedések az építészetben” pályázatra, amelyen megemelt pénzdíj és népszerű külföldi tanulmányút is várja a díjazottat. A Budapesti Építész Kamara védnöksége alatt életre hívott pályázaton idén is a gyakorló építészek mellett az építészhallgatók munkái is a zsűri asztalára kerülnek.


Információbiztonság aktuális kihívásai – EIVOK-39 Tudományos – Szakmai Konferencia

A HTE Információbiztonsági Szakosztály – EIVOK, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság információbiztonság témakörben tudományos-szakmai konferenciát szervez, amely része az Európai Unió Kiberbiztonsági Ügynöksége (ENISA) által kezdeményezett, évente megrendezésre kerülő Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampány keretében a hazai kiberhónapnak.

A HIÁNY TÖBBLETE

SZŐNYEGTERV PÁLYÁZAT PIPA ILDIKÓ TEXTILMŰVÉSZ TISZTELETÉRE

PÁLYÁZAT KIÍRÓJA: SZETT Szőnyegtervezők Társasága Egyesület

PÁLYÁZAT CÉLJA:  Pipa Ildikó textilművész, szőnyegtervező munkásságának szélesebb körben történő megismertetése.

Junior Quality Laboratory Engineer - Állásajánlat

Junior Labormérnököt keresünk Tamási gyárunkba. Dolgozz az ország egyik legjobban felszerelt jóváhagyó laborjában! A Philips Lighting új neve: Signify. Értékeink és stratégiánk nem változtak, viszont gazdag örökségünkre építve új irányokba is elindulunk, egy olyan korszak felé, melyben a fénynek sokkal több szerep jut majd a világításnál. Globális márkánk a professzionális és fogyasztói világításban továbbra is a Philips marad. 
Célunk, hogy innovációink révén kihasználjuk a világításban rejlő rendkívüli lehetőségeket, hogy ragyogóbb jövőt és jobb világot teremtsünk mindenki számára. Tekintsd meg bemutatkozó videónkat: https://youtu.be/NoOA2wA0DjQ