Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Oklevélkiadás nyelvvizsga nélkül

Tájékoztatjuk jelenlegi és volt hallgatóinkat, hogy a Kormány által április 7-én nyilvánosságra hozott, az oklevelek nyelvvizsga nélküli kiadására vonatkozó információ jogszabályban még nem jelent meg. A Magyar Közlönyben történő szabályozást követően és az abban foglaltak alapján a PTE haladéktalanul megkezdi a jogszabályban foglaltak végrehajtását. A jogszabály tartalmáról, majd azt követően a végrehajtás részleteiről honlapunkon tájékoztatjuk az érintetteket. A jogszabály megjelenéséig és a végrehajtási lépések kidolgozásáig kérjük türelmüket, a részletekért kövessék a honlapunkon található információkat.

Nemzetek Európája Karrierprogram

Nemzetek Európája Karrierprogram az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében a Ludovika Campuson Jelentkezési határidő: 2020. május 15. 24:00 óra

Operatív törzs bejelentés

Kedves Hallgatók!

2020. április 7-én újabb felsőoktatási változásokat jelentett be az Operatív Törzs:

1. az idén végző hallgatók nyelvvizsga nélkül is átvehetik a diplomájukat.

2. a korábban végzett hallgatók, akik nyelvvizsga hiányában eddig nem tudták átvenni diplomájukat, most szintén átvehetik.

3. egyszeri 500 000 Ft értékű diákhitelt lehet igényelni 0%-os kamattal.

A részletek pontos megismeréséig kérjük szíves türelmüket. Amint megjelenik a jogszabály, és ehhez a részletes szabályozás ismertté válik, tájékoztatni fogjuk Önöket a lebonyolítás menetéről.

Tanulmányi Csoport

Építészettel kapcsolatos témájú kérdőív

Kedves PTE Polgár! Az otthonmaradás bezártságérzetét elűzheti pár percre ennek a nagyon érdekes ökológikus építészettel kapcsolatos témájú kérdőívnek a kitöltésével, mely valójában csak 5 percet vesz el bárki életéből! :)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdet. A pályázat beküldésének határideje: 2020. április 15.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Fenntartható Magyarország 2020 – A fenntarthatóság éve programsoro- zat keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” címmel pályázatot hirdetett. A pályázat beküldésének határideje: 2020. április 15.


INSPIRELI AWARDS

Dear academic colleagues!

On behalf of the organizers CTU in Prague STU in Bratislava and BME in Budapest,  we would like to ask you to share this information with your students about the second round of voting on the planet's largest Student competition INSPIRELI AWARDS.

We really enjoy your cooperation and wish you much success to your students.

Pályázati lehetőség

A TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft pályázatot hirdet 2020. évben Építész Hallgatók részére.

Aktuális tájékoztatás a MIK koronavírussal kapcsolatos működéséről

 Kedves Hallgatók és Kollégák!

Magyarország Kormánya 2020. 03. 12-én rendkívüli veszélyhelyzetet rendelet el az új koronavírus járvány miatt, mely a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatika Karán azt jelenti, hogy 2020. 03.23-tól visszavonásig távoktatási rendszerre állunk át. A PTE szintű intézkedésekről naprakész információkat itt talál: https://univpecs.com/covid_19/intezkedesek_koronavirussal_kapcsolatban


2/2020. számú rektori utasítás a 2019/2020-as tanév tavaszi félév ütemezésének módosításáról

1.§ A Magyarország Kormánya által 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, valamint figyelemmel a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendeletet 4. § b) pont azon rendelkezésére, hogy 2020. március 12. napjától visszavonásig a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos, továbbá a felsőoktatásért felelős államtitkár utasítása alapján módosítom a Pécsi Tudományegyetem valamennyi Karán a 2019/2020-as tanév tavaszi félév ütemezését, és 2020. március 16. és 2020. március 22. között tavaszi szünetet rendelek el. 
2. § Az utasítás hatálya a Pécsi Tudományegyetem valamennyi felsőoktatási képzésére kiterjed. 

3. § Jelen utasítás 2020. március 12. napján lép hatályba. 

Pécs, 2020. március 12. 11:00 
Dr. Miseta Attila s. k. rektor