Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Nyílt Nap a MIK-en 2021

A Nyílt Napok állandó részét képezik a képzésekkel, felvételi eljárással, pontszámítással kapcsolatos tájékoztatók, valamint számos kutató laborba engedünk betekintést.

Az aulában 8:30-tól veszi kezdetét a regisztráció, mely után folyamatos programokkal várunk minden kedves látogatót.

 

Ismét szeretnénk alkalmat biztosítani arra, hogy a duális képzés iránt érdeklődő diákok és szüleik informálódjanak partnereink nyújtotta lehetőségekről, ezért számos cég is jelen lesz a rendezvényen.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvény csak védettségi igazolvánnyal vagy azzal egyenértékű igazolással látogatható!


Bosch Hackathon (#CraftLikeABosch)

November 26-28. között rendezünk egy 48 órás programozói versenyt, amire szeretnénk, ha stratégiai partneregyetemeinkről sokan jelentkeznének.

A Bosch Hackathon (#CraftLikeABosch) idén online felületen kerül megszervezésre.

SozialMarie Magyarország felhívás

Ön is társadalmi célú innovatív projektet valósít meg? Esetleg ismer kiemelkedő társadalmi innovációkat? Itt az ideje, hogy beszámoljon róla nekünk is! 

Pályázati felhívás pályázat felhívás a 2021/22 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Globális Atomkvíz verseny a Roszatom szervezésében

2021. november 10-én a Tudomány Világnapja alkalmából idén is megtartja a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern a Global Atomic Quiz versenyt, amelyen tavaly 70 országból több mint tizenkétezren vettek részt.

A versennyel a Roszatom az atomenergia megkerülhetetlen szerepére szeretné felhívni a figyelmet a mindennapokban, illetve arra is rá kívánja irányítani a figyelmet, hogy milyen fontos az atomenergia a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A kanadai magyar diaszpóra múltja, jelene és jövője II.

Pár héttel ezelőtt megismerkedhettünk a kanadai magyar közösség történetével és demográfiájával, előadásunk az alábbi linken megtekinthető. Következő beszélgetésünk alkalmával újra az észak-amerikai országban élő magyarokkal foglalkozunk.

2021 TMDK December 6-8

TMDK konferencia időszaka 2021. december 6-8 közé esik. 

A TMDK konferenciára való jelentkezés határideje 2021. november 22. 

Bíró-Fehr Mérnöki Zrt. álláslehetőség

A Bíró-Fehr Mérnöki Zrt. egy független építőmérnöki -, tervezői és tanácsadó cég, a svájci Fehr Ingenieure Ag. magyarországi leányvállalata. Több mint 15 éves szakértelemmel átfogó megoldásokat kínálunk megvalósítva ügyfeleink egyéni igényeit. Szederkényi irodánkba keressük munkatársunkat az alábbi pozícióba: Építőmérnök, Szerkesztő

International Autumn / Nemzetközi Ősz 2021

Szeptember 20-án immár ötödik alkalommal elstartolt a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóságának rendezvénysorozata, az International Autumn / Nemzetközi Ősz 2021. A 2017-ben indult programsorozat célja, hogy az egyetemen tanuló hazai és külföldi hallgatók valamint városunk polgárai jobban megismerjék egymás kultúráját, hagyományait.

Novemberi és decemberi kultúr programok

Kedves Színház– és Kultúrabarátok,     

Gondoljanak  a karácsonyra és a közelgő névnapokra. Katalin, Erzsébet, Éva, Ádám, Imre, András, Judit, Miklós, Szilvia, Barbara  vagy  Melinda nevű ismerőseik, rokonaik biztosan örülnének egy kellemes estéhez a Zsolnay Negyedben vagy a Kodály Központban. Lepjék meg szeretteiket  koncert – és/vagy színházjeggyel !