Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Beszélgetések a Csontváry Múzeumban

Kerekasztal-beszélgetés Breuer Marcell születésének 120. évfordulója alkalmából és Kortárs pécsi építészek kalandozása a design világában – kiállítás rendhagyó tárlatvezetéssel.
PTE Proof of Concept (PoC) Alap

PTE Proof of Concept (PoC) Alap

Szellemi termékek gazdasági hasznosítása, piacra juttatása, hasznosításának megkönnyítése. Elsődleges célja a termékvalidáció és termékfejlesztés támogatása.

Pályázati beadási határidő: 2022. október 31. 23:59 perc

Bővebb tartalom

MATÉRIA – Építészet, design, belsőépítészet – a pécsi egyetemi építészképzés is bemutatkozik az idei DesignPécsen

MATÉRIA – Építészet, design, belsőépítészet – a pécsi egyetemi építészképzés is bemutatkozik az idei DesignPécsen

Egy korábban megépített kültéri installáció még meglévő anyagai kelnek életre asztal formájában a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) az idei DesignPécs ideje alatt, amikor a pécsi építészképzés különlegességét megjelenítő belső atmoszférát tapasztalhatja meg a látogató. Október 10–14 között rendezik meg az Építész Szakmai Intézet hallgatóinak és oktatóinak MATÉRIA – Építészet, Design, Belsőépítészet című kiállítását közösségi építésről, designról, belsőépítészetről, kutatásról.

Kedves Kultúrabarátok!

Az október nemzeti ünnepünk  hónapja.  Az október 23-i forradalom és szabadságharc évfordulóján ünnepi programmal várja  Önöket a Kodály Központ.

A koncert ingyenes, de jegyhez kötött. Jegyeket a ZsÖK NKft  pénztáraiban lehet személyesen igényelni. Egy fő maximum 4 db jegyet igényelhet.
Student Game Award

Student Game Award

CALLING ALL STUDENT GAME DEVELOPERS! Join the world’s largest game development competition and submit your game to get recognized by games industry veterans & win awesome prizes!

Októberi „Zöld Gasztro” a PTE Zöld Egyetem Program szervezésében

Október elsején ünnepeljük a Vegetarianizmus Világnapját, mellyel kezdetét veszi a vegetáriánus hónap - ami nemcsak a húsmentes táplálkozást jelenti, de 1977 óta etikai ünnep is, azaz a környezetvédelmi szempontok mellett az élőlényekhez való humánus hozzáállást is népszerűsíti, s néhány nappal ezt követi az Állatok Világnapja is. Tökéletes időszak, hogy kissé átértékeljük, mi kerül a tányérunkra, az milyen hatással van a szervezetünkre és a környezetünkre.

PTE Szerződései Által Biztosított Oktatói és Kutatói Ösztöndíjak

PTE Szerződései Által Biztosított Oktatói és Kutatói Ösztöndíjak

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése rövid időtartamú (jellemzően 3–5 munkanapos) oktatói cserék révén.

Pályázati beadási határidő: 2022. október 15. 23:59 perc

Bővebb tartalom

Körber Innovathon hallgatói innovációs ösztöndíj pályáza

Körber Innovathon hallgatói innovációs ösztöndíj pályáza

A Körber Hungária Kft. és a Pollack Gépész-, és Terméktervező Alapítvány pályázatot hirdet a PTE MIK hallgatói számára - Körber Innovathon - címmel.

A pályázat célja, hogy a különböző képzéseken tanuló hallgatók innovatív, piacképes ötleteit díjazza, elismerje.

Gyászhír: Müller Mária, emlékezet

Gyászhír: Müller Mária, emlékezet

Építész hallgatóként Müller Máriánál töltött első szakmai gyakorlatom megalapozó élményének köszönhetem, hogy szakmánk tervező irodai életmódját választottam. A mellette eltöltött évek meghatározó jelentőséggel bírtak a pályám elején.

Mérhetetlen szerénységéből és csendes természetéből fakadó kifinomult személyisége tervező munkásságán is tükröződött. A szakmája iránt viselt alázat példát mutatott minden általa vezetett fiatal építész számára.