Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Kedves Kultúrabarátok!

Valentin - napi ajándékon töpreng ? - adunk tippeket ! - Újdonságaink : Múviláv Trokán Nórával és Klem Viktorral, Kollár - Klemencz lemezbemutató és Tommy Katona a színpadon!

Ezekre figyelj, hogy sikeres legyen a felvételid a PTE MIK-en

Február 15.

Ez az az időpont, ameddig mindenképpen be kell adni a felsőoktatási intézménybe való jelentkezést. Sokan az utolsó pillanatig hezitálnak, keresnek, számolnak, gondolkodnak. És mivel a többség először részese ennek a folyamatnak, számos dologgal kapcsolatban ott villog a hatalmas kérdőjel a fejében. Ráadásul az idei év a jelentkezés szempontjából nem mondhatni hagyományosnak, mivel 2024-ben több ponton is változik az egész rendszer, ez egy átmeneti év, így több szabály csak most érvényes. Összegyűjtöttük a legfontosabb infókat, hogy megkönnyítsük a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karára való jelentkezés.

Kedves Kultúrabarátok

Kedves  Kultúrabarátok,

Új előadások  jegyértékesítését kezdtük meg a héten !

Pintér Béla és Társulata, Vecsei H. Miklós valamint az Állami Népi Együttes érkezik a Kodály Központba május hónapban  - jegyek már kaphatók a  www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

Íme a programok ismertetője:
PTE DOT - Blended learning módszertani pályázat

PTE DOT - Blended learning módszertani pályázat

Az oktatás minőségének folyamatos fejlesztése, az innovatív technológiai megoldások integrációja terén. A PTE Digitális Oktatás- és Tanulástámogató Központ (PTE DOT) az új technológiák és módszertanok iránti igény, az oktatás digitális transzformációját tűzte ki célul. A pályázat az egyetemen oktató kollégáknak nyújt lehetőséget kurzusaik belended learning módszertan szerinti átalakítására. Biztosítja a teljes fejlesztési és módszertani támogatást a kiválasztott kurzusok és a kapcsolódó tananyagok átalakításához.

Pályázati beadási határidő2023. február 26. 23:59

Bővebb tartalom

Díszoklevél igénylés

A Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben 50, 60, 65, 70 vagy 75 éve diplomát szerzett jogász, műszaki végzettségű és pedagógus egykori hallgatók díszoklevél iránti kérelmét 2023. március 31-ig várja az Egyetem az alábbi módokon:

ELEVEL Academy

The German start-up "ELEVEL Academy" invites you to a variety of interactive, free 2 hour webinars - ranging from Programming (f.e. Python), Project-Management to Machine Learning and more. The young company has the mission of enabling students and young professionals to learn globally in-demand skills in an interactive manner, regardless of your chosen field of study.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NEUMANN JÁNOS ÉLETE ÉS MUNKÁSSÁGA

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Neumann János Egyetemért Alapítvány Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Neumann 2023 programsorozat keretein belül új pályázati felhívást hirdet. A pályázat célja, hogy Neumann János élete és munkássága iránt érdeklődő és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosítson kutatói készségeik fejlesztésére.

Ezt a felhívást olyan fiatal, Kárpát-medencei magyar főiskolai, egyetemi hallgatók és doktoranduszok számára hirdetjük meg, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy tudományos területen is kipróbálják magukat.