Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

FELHÍVÁS

XVIII. Szentágothai János Multidiszciplináris Konferencia. A PTE TTK Szentágothai János Protestáns Szakkollégium, a Szentágothai Szakkollégium Egyesülettel közös szervezésben 2020. március 12. és 13. napján rendezi meg hagyományos konferenciáját és hallgatói versenyét.

Gyászhír

Kedves Kollégák!  Automatizálási Tanszék mély megrendüléssel tudatja, hogy Dr. Füzi János Tanár Úr rövid ideig tartó súlyos betegség következtében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetésére Erdélyben kerül sor, családi körben.

Felhívás

A 2019. Év legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Valor Hungariae Zrt.-vel együttműködve, 28. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Pécs - Sopianae Városismereti Verseny

„Mert a Keleti városrésznek van egy másik arca is!” Pécs városa gazdag a helytörténeti és a kulturális értékekben, látnivalókban. Ezzel az adottsággal élve pécsi független civil polgárok, több intézmény, és egyesület összefogásával „Pécs – Sopianae Városismereti Verseny” néven hagyományteremtő jelleggel honismereti vetélkedő rendezésére kerül sor. 

LAKNI KELL 2020 WORKSHOP

2020.02.03-04.

Egyetemünkön, 2016. február 3-án (az év leghidegebb napján) indult el a „LAKNI KELL” projekt, mely a hajléktalanság társadalmi kérdéseivel foglalkozik.

Gyászhír

Gyászhír

Az Építőmérnök Tanszék mély megrendüléssel tudatja, hogy Szabó Imre Gábor kollégánk életének 35. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. 2020. január 10-én 15:00-kor a Boszorkány utcai Aulában a hallgatókkal együtt rövid megemlékezés keretében búcsúzunk Tőle. Imi megfogadta Victor Hugo tanácsát: „Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész!" Drága Imi, zöld erdők, tarka rétek őrizzék álmodat! 

Vendéghallgatók figyelmébe!

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK

1. A vendéghallgatói jogviszony létesítésére irányuló kérelmek beérkezési határideje a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterére 2020. január 17. (péntek)