Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

MIK Összdolgozói Fórum és MIK PIKNIK

Hagyományainkhoz híven ismét megrendeztük MIK Összdolgozói Fórum és MIK PIKNIK rendezvényünket, ahol az elmúlt tanév főbb történései, legkiemelkedőbb eredményei mellett, kötetlen formában beszélgettünk és levezettük az előző tanév fáradalmait.
Sor került oktató-kutató és adminisztratív munkakörben dolgozó kollégák munkáinak elismerésére, melyhez szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Akadémiai Ifjúsági Díj 2025

Akadémiai Ifjúsági Díj 2025

Pályázati cél: A nyílt pályázat célja a magyarországi kutatóhelyeken dolgozó, tudományos-kutatást folytató fiatal kutatók szakmai munkájának elismerése, erkölcsi és anyagi támogatásban való részesítése.

Pályázati beadási határidő: 2024. szeptember 30. 16.00

Bővebb tartalom

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP, korábban: ÚNKP)

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP, korábban: ÚNKP)

Pályázati cél: A 2024/2025-ös pályázati időszaktól kezdődően a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Új Nemzeti Kiválóság Programja (ÚNKP) Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven fut tovább. Az EKÖP célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatóknak a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 30.

Bővebb tartalom

Fókuszterületi innovációs program

Fókuszterületi innovációs program

Pályázati cél: A program célja kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása piacképes termék, technológia, szolgáltatás fejlesztése révén a megújult társadalomgazdasági innovációs ökoszisztéma megerősítését és a társadalmi és gazdasági hasznosítási szempontokat fókuszba helyező elvek szellemében.

Benyújtás KFI támogató szakpolitikai véleményre: 2024. június 7. 12:00 – 2024. június 21. 12:00 között

Pályázat beadási határidő: 2024. október 15. (Előfeltétele a KFI támogató szakpolitikai véleménye)

Bővebb tartalom

Ajánló: Kapocs a tudáshoz podcast_X

A Kapocs a Tudáshoz könyvtári podcastünk 10. epizódjának vendége Zsidó András Norbert, PTE Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar Kognitív és Evolúciós Pszichológia Tanszék vezetője volt, akivel többek közt beszélgettünk fő kutatási témájáról a fóbiák eredetéről és működésükről, hogy hogyan építette fel kivételesen sikeres kutatói pályáját, de kérdeztük őt a kutatásértékelésről és a tudománykommunikációról is. Adásunk végére pedig az is kiderült, hogy ő maga milyen viszonyban van a fóbiák tárgyát képző élőlényekkel, helyszínekkel és szituációkkal.