Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.

Védd a Földet, öltözz zöldbe

Védd a Földet, öltözz zöldbe

A Pécsi Tudományegyetem a Föld Napja (április 22.) alkalmából VÉDD A FÖLDET, ÖLTÖZZ ZÖLDBE! címmel összegyetemi akciót szervezett április utolsó hetére, melyhez Karunk is csatlakozott. 

Pécsi Tudományegyetem Innovációs Díj

A Pécsi Tudományegyetem egyik fő célkitűzése a „vállalkozó egyetemi” szemlélet és működés kialakítása. Ennek keretében célunk az Egyetem azon kutatóinak, PhD hallgatóinak és hallgatóinak támogatása, akik olyan innovatív megoldásokon, kutatási projekteken dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a világpiacon.

Továbbá célunk olyan üzletileg hasznosítható kutatási projektek beazonosítása, amelyekkel a Pécsi Tudományegyetem hozzájárulhat közvetlen környezete, Pécs és a Dél-dunántúli Régió gazdasági, társadalmi fejlődéséhez.

Junior támogató szakember

Több mint húsz éve, svájci, automatikai termékeket gyártó cég képviseletét ellátó, magyar kft. keres határozatlan idejű, teljes munkaidős foglalkoztatásra, fiatal, agilis, önálló munkavégzésre képes műszaki támogató szakembert.

Bronzérmes a csapatunk az országos PLC programozó versenyen

A hazai PLC programozással és ipari automatizálással foglalkozó egyetemi szakok, műhelyek legjelesebb hallgatói mérték össze tudásukat március 29-31-én Veszprémben. A programozó versenyre több mint 20 csapat, és mintegy 66 résztvevő nevezett. A Műszaki és Informatikai Kar csapata a harmadik helyen végzett.

Gépészmérnök gyakornok

A New Wave Group Zrt. stabil nemzetközi háttérrel rendelkező, technológiai innovációk fejlesztésével foglalkozó cég, 1 fő gépészmérnök gyakornokot keres.