Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

MesterVideó pályázat

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében országos videópályázatot hirdet a Magyar Államkincstár MesterVideó címmel. A program célja, hogy a Kincstár felmérje, mit gondolnak a diákok a megtakarításokról, az állampapírokról, valamint milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek.

In Memoriam Prof. Dr. Lenkei Péter

Fájdalommal tudatjuk, hogy Lenkei Péter (1933-2018) emeritus professzor, egyetemünk volt főigazgatója, életének 86. évében elhunyt.

TMDK határidők

TMDK határidők

A 2018 őszi kari TMDK időpontjai a következők:

Építész vagy Építőmérnök Tervező

Szekszárdi székhelyű Építész iroda gyakorlattal rendelkező, önállóan dolgozni tudó Építész vagy Építőmérnök Tervezőt keres alkalmazotti jogviszonyba.

Robotprogramozó tábor a MIK-en

Robotprogramozó tábor a MIK-en

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar 2 napos robotprogramozó tábort szervez az őszi szünetben.

Ujvári János diplomadíj-pályázat 2019

Az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemitulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) pályázatot ír ki a 2018-2019 tanév őszi félévében végzős hallgatók részére.

Dare your dreams

A francia BALSAN és a magyarorszégi Timkett szőnyeget gyártó és forgalmazó cég hallgatóink részére pályázatot hirdet.

AM Kutatói utánpótlást elősegítő program 2018

A NAIK Öntözési és Vízgazdálkodási Önálló Kutatási Osztály (ÖVKI) az Agrárminisztérium által meghirdetett 2018 évi Kutatói utánpótlást elősegítő programra kívánja felhívni a figyelmet, mely kitűnő lehetőséget biztosít a fiatal, frissen végzett hallgatók számára. 


Részvételi felhívás PTE hallgatók számára

Részvételi felhívás PTE hallgatók számára

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara szervezésében kerül megrendezésre a „Zero Waste” – „Hulladékból értéket” – hulladékgazdálkodási hallgatói workshop – 2018. november 5-7. között.

Átadták a MÉSZ-MÉK országos diplomadíjakat

Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége "Diplomadíj 2018" címmel pályázatot hirdetett az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (BA / BsC + Msc / MA) végzett hallgatók részére. A Diplomadíj pályázaton Msc/MA szintű diplomamunkaként készülő épületterv, belsőépítészeti terv, műemléki épület rekonstrukciós terve, terület- és településrendezési terv, táj- és kertépítészet tárgyú diplomamunkák terveit nyújthatták be a pályázók.