Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

MICHELBERGER MESTERDÍJ pályázat

A Magyar Mérnökakadémia Dr. Michelberger Pál professzor úr emlékére egy MICHELBERGER MESTERDÍJ pályázatot hirdet meg, amelyre a Mester és Tanítványa kapcsolat bemutatásával pályázhatnak a jelentkezők.

Nyílt Nap a MIK-en!

Ismét nyitott kapukkal fogadta a PTE Műszaki és Informatikai Kara a mérnöki életpálya iránt érdeklődő középiskolás fiatalokat. A műszaki felsőoktatás élvonalába tartozó intézmény nyílt napja 2019.12.06-án fogadta az ország minden részéből idesereglő érdeklődőket.

Téged is vár a Paks II. Akadémia!

Jelentkezz! Egyre nő a kereslet a szakemberek iránt, akik a nukleáris iparban szeretnének elhelyezkedni. A Paks II. Akadémia célja, hogy színvonalas képzési programokkal bővítse az egyetemi hallgatók tudását és az atomenergiával kapcsolatos ismereteit. Ennek érdekében a Paks II. Zrt., valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésének eredményeként létrejött az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szak. A 2020 februárjában induló két féléves képzés térítésmentesen elvégezhető.

MIK-es KÜLÖNDÍJAS az AxisVM Diplomaterv pályázaton

Az InterCAD Kft. által meghirdetett AxisVM Diplomaterv pályázaton a PTE MIK Építőmérnök Tanszék júniusban végzett Építőmérnök BSc. szakos hallgatója, BAKÓ DÁVID különdíjban részesült "Előregyártott vasbeton pillérvázas szerkezetű társasház  című diplomamunkájáért. Konzulense Szabó Imre Gábor kollégánk volt. 

Nemesdy Ervin diplomamunka-pályázat 2019. díjazottja

A MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság Nemesdy Ervin műegyetemi professzor, az útépítési tanszék megalapítója tiszteletére meghirdetett pályázaton Török Tímea 3. díjban részesült! GRATULÁLUNK!

Nemzetközi BIM-es dobogón a MIK hallgatói csapata!

Újabb kiemelkedő helyezést értek el a MIK-es építész hallgatókból álló B+2D CSOPORT: Csabai Bence, Nagy Dániel, Szilágyi Dorottya! Ezúttal a MARKET Építő Zrt. Nemzetközi BIM-es versenyén II. helyezést ért el a csapat!