Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Diplomaátadó ünnepségek

Időpont: 2024. július 5-6.

Helyszín: PTE MIK

 

Végzős hallgatóink részére ünnepélyes keretek között adjuk át diplomájukat. Minden diplomát átvevő hallgató korlátozott számú vendéggel érkezhet majd az ünnepségre. Az eseményről élő közvetítést is indítunk a MIK YouTube csatornáján, melyet a ceremónia helyszínére be nem jutó vendégeink a helyszínen is követhetnek az erre a célra felkészített előadókban. A külföldi hallgatókat július 5-én, a magyar hallgatókat pedig július 6-án a tervezzük avatni.

Kapcsolat: Rónaky Anikó (ronak.aniko@mik.pte.hu)

Jubileumi Díszoklevél Átadó Ünnepség

Időpont: 2024. június 22. 10,00

Helyszín: PTE MIK aula

Jubileumi Díszoklevélátadó ünnepséget tartunk a Karunkon, ahol a PTE MIK jogelőd intézményeiben, 50 éve diplomát szerzett műszaki végzettségű egykori hallgatók vehetik át díszoklevelüket.

Kapcsolat: Rónaky Anikó (ronaky.aniko@mik.pte.hu)

Hiány és emlékezet - Breuer Marcell életútja

Idén ünnepli 20 éves évfordulóját a PTE MIK Televíziós műsorkészítő szak és a Breuer Marcell Doktori Iskola. Ezen alkalomból készült el a Doktori Iskola névadójáról – Breuer Marcell életútjáról egy portré videó, melyet a Televíziós műsorkészítő szakos hallgatók szakmai gyakorlat keretében készítettek. 

Mészáros Lázár-ösztöndíj

Megjelent a Mészáros Lázár-ösztöndíj pályázati felhívása.


A pályázatok postai beérkezési határideje: 2024. június 5.

 

A pályázatokat kizárólag postai úton (ajánlott tértivevényes elsőbbségi küldeményként) lehet benyújtani, legkésőbb 2024. június 5-ig a pályázatoknak postán be kell érkezniük.

Kitüntetések a Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi Ülésen

Május 25-én rendezett Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi Ülés keretében a Pécsi Tudományegyetemen és jogelőd intézményeiben 50, 60, 65 és 70 éve diplomát szerzett hallgatóink arany, gyémánt, vas és rubin okleveleinek, valamint egyetemi kitüntetések és elismerések átadására került sor.

Az év irodája címet nyerte el a Heavy Tools székház

Immáron 14. alkalommal megrendezett az Év Irodája verseny idei fő szempontja volt, olyan irodák és közösségi terek bemutatása, melyek nemrég költöztek vagy kerültek felújításra. A pályázaton a Heavy Tools irodaépület nyerte el az Év Közönségkedvenc Irodája címet.

Ingyenes technológiai konferencia, szakmai kapcsolatépítés!

A magyarországi OpenStack Europe közössége által szervezett OpenInfra Day (korábban OpenStack Day) újra Budapesten! A közösség célja, hogy megvitassa az OpenStackhez és annak ökoszisztémájához kapcsolódó technológiákat, eszközöket és funkciókat, lehetőséget teremtve az egymástól való tanulásnak.