Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Lokális érték - Zirc, Várpalota

Lokális érték - Zirc, Várpalota
A PTE Műszaki és Informatikai Kara és a Pápai Szakképzési Centrum  együttműködésében a térség iskoláival, szakembereivel és diákjaival helyi értéket feltáró, az épített környezet értékeit és jobb megismerését célzó akciókat tervez.

Ennek első lépéseként a zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és a várpalotai Pápai SZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai számára fotó, poszter és videopályázatot hirdetünk.

„KEDVENC ÉPÜLETEM, KEDVENC HELYEM ZIRCEN” címmel: https://forms.gle/zEwzdn8m6bstfXaN7
„KEDVENC ÉPÜLETEM, KEDVENC HELYEM VÁRPALOTÁN” címmel: https://forms.gle/LfrcHDhdrLH7gooz5

A pályázatok beküldésének határideje: 2023. november 25.

Pályázati felhívás Zirc

Pályázati felhívás VárpalotaA programoknak keretet adó pályázatról:

TOP-5.3.2-17 Megyei identitás c. felhívás alapján a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Informatikai Kara  és a Veszprém Vármegyei Önkormányzattal közös projektelemet dolgozott ki.

A felhívás célja a helyi és területi identitás erősítése, mely egyben eszköz,  fejlesztési erőforrás és közösség formálás a gazdasági kibontakozás szolgálatába állítására. A társadalmi aktivitás növelésének elősegítése érdekében a fiatalok megszólítása, a közösségi, térségi kötődést erősítő akciók megvalósítása fontos elemei a programnak.
Ezen intézkedések keretében a  Veszprém Vármegyei Önkormányzat a “ Bakony ami otthonunk” címmel Zirc térségében, valamint a "Veszprém megye keleti kincseinek őrzői" címmel Várpalota térségében valósít meg programokat. A projekt elemek bővítése során tervezett tevékenységek a helyi, térségi erő források feltárása tekintetében: workshopok, versenyek, programok.
Az PTE Műszaki Informatikai Kar feladata mind a zirci, mind a várpalotai célterületet kiválasztva, az identitáshoz kapcsolódóan, elsősorban a helyben maradást és szemléletformálást elősegítő, témák feldogozása.
A mindkét területen jelenlévő  Pápai Szakképzési Centrummal és annak két iskolájával közös akciót szervez a jövő építészei és a jövő szakmunkásai hogy közötti együttműködési program keretében. A PSZ zirci és várpalotai intézményekben többek között építőipari szakmunkás oktatás is folyik. A program elem hozzájárul a hagyomány alapú (természetes anyagok, működési mechanizmus sok adaptációs lehetőségének megismerése, elsajátítása) tudás erősítéséhez.
Pályázati azonosító: TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002

A projekt megnevezése: A Bakony a mi otthonunk!

Pályázati azonosító: TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00003

A projekt megnevezése: Veszprém megye keleti kincseinek őrzői


Kapcsolódó tartalmak