Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Oktatásmódszertan az építészképzésben

A SZIE-YMÉK Építészmérnöki Intézete konferenciát szervez az "Oktatásmódszertan az építészképzésben" címmel, a Paksi Képtárban, 2017. október 25.-én, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket.

Téma a paradigmaváltás az építészet oktatásának metodikájában.
Célja a párbeszéd az oktatók, a szakma szereplői és az intézmények között.
A konferencia fókuszában az építészhallgatók azon képességeinek kibontakoztatása áll, mely a komplex kutatói, szakmai és kulturális készségek fejlesztését szolgálják.

LAN Kft. - Hálózatépítő, kivitelező

Budapesti, XV. kerületi, 100%-ban magyar tulajdonosi hátterű, 26-éves számítástechnikai Kft  Hálózatépítési  Divíziójába keres Hálózatépítő kivitelező munkatársat.

LAN Kft. - Rendszermérnök

Budapesti, XV. kerületi 100%-ban magyar tulajdonosi hátterű, 26 éves számítástechnikai Kft Rendszerintegrációs Divíziójába keres hálózati rendszermérnök munkatársat.

Idén is sikeres volt a Kutatók Éjszakája a Műszaki Karon

Idén is sikeres volt a Kutatók Éjszakája a Műszaki Karon

2017. szeptember 29-én megrendezésre került a már hagyománnyá váló Kutatók Éjszakája, amelyen országszerte színes és érdekes programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A PTE Műszaki és Informatikai Kar is több olyan programmal fogadta a vendégeket, melyekkel már hagyományt alakítottak ki.

A Műszaki Kar is megmutatja Pécsett, hogy Mi a pálya!

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével harmadik alkalommal szervezi meg a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivált, melynek elsődleges célja, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt.

Jubileumi diplomaosztás

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara minden év májusában jubileumi díszoklevelet ad át az 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas), 70 (rubin), illetve 75 (platina) éve vagy még régebben végzett építészmérnökök számára. Az egyetem ezzel szeretné megköszönni szakmai munkájukat, illetve elismerni szaktudásukat, amelyet az ország és a világ gyarapítására fordítottak.