Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

A’ Design Award & Competition - nevezési felhívás

Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente, nemzetközi szinten szerveznek. A kreatív területek széles skáláján adnak át A’ Design díjakat,azért, hogy a világ bármely országában élő, bármilyen területen alkotó legjobb dizájnerek nyilvánosságot kapjanak. A versenybe nevezett munkákat szakértők értékelik, és egy befolyásos zsűri bírálja el névtelenül, melyet tapasztalt akadémikusok, a sajtó prominens képviselői, és széles körben elismert szakemberek alkotnak. Az A’ Design Award & Competition hírnevet, presztízst, publicitást és nemzetközi elismerést ígér az A’Design Award összes nyertesének az A’ Design díj által, amellyel a nyertes munkákat ünneplik.

Oklevélátadó ünnepség részvételi díj

A diplomaosztó ünnepségen (2018. február 3.) oklevelüket talárban vehetik át, melynek díját (3500.-Ft) egy módon,  az alábbi lépéseket követve tudják kiegyenlíteni a NEPTUN Tanulmányi Rendszeren keresztül:

Mozgásban a víz!

Innovációs tervpályázatot indít a Grundfos. 

A vízre, mint mindannyiunk közös kincsére hívja fel a figyelmet a világ egyik legjelentősebb szivattyúgyártó cégének hazai gyára. A magyar Grundfos által kiírt nyílt, innovációs tervpályázatra megkötések nélkül bárki jelentkezhet. A kezdeményezés célja: víztudatos magatartásra nevelni a fiatalokat. 

Február elején főszerepben a továbbtanulás a MIK-en

Február elején főszerepben a továbbtanulás a MIK-en

A 2017/2018-as tanév második Nyílt napjára 2018. február 2-án kerül sor. A Műszaki és Informatikai Kar az eddigiekhez hasonló színes programokkal várja az érdeklődőket. A szakok bemutatkozásai, interaktív kiállítások és nyitott laborbejárások biztosan lesznek a rendezvényen.

Ösztöndíj lehetőségek Kínában!

A PTE ETK HKO Konfuciusz Intézet 2018. január 25-én csütörtökön 14:00 órai kezdettel kínai felsőoktatási ösztöndíjakkal kapcsolatos tájékoztatót tart. A tájékoztatón az érdeklődők részletes információt kaphatnak az egy év időtartamú nyelvi képzést és a graduális (alap-és mesterképzés) szintű tanulmányok támogatását célzó kínai állami ösztöndíjakról.

ÉPÜLETGÉPÉSZ MÉRNÖK

ÉPÜLETGÉPÉSZ MÉRNÖK munkatársat keresünk szegedi munkavégzéssel.
Tapasztalat előny, de nem feltétel.

ÉPÍTÉSZ MÉRNÖK

ÉPÍTÉSZ MÉRNÖK munkatársat keresünk szegedi munkavégzéssel.
Tapasztalat előny, de nem feltétel.

Tájékoztatás az ideiglenes kari vezetői megbízásokról

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy Rektor úr felhatalmazása alapján megbízott dékánként javaslatot tettem a kari vezetői, azaz a dékánhelyettesi, intézetigazgatói, kari igazgatói, valamint a tanulmányi osztályvezetői megbízásokra. Rektor úr jóváhagyásával az alábbi kollégák kerültek ideiglenesen megbízásra a Kari Tanács által megválasztandó új dékán hivatalba lépéséig.

Nevezz a NISZ és BME 1app fejlesztő versenyére!

Mozgasd meg a közösséget!

Nevezz közösséget szolgáló mobilalkalmazás fejlesztésével a NISZ és Budapest Műszaki Egyetem (BME) által szervezett 1app alkalmazásfejlesztő versenyre!