Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

DAAD pályázati felhívás

A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé 2020-2021-es évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.
Pályázati beadási határideje: 2019. június 28.

Állásajánlat építésügyi hatósági ügyintéző munkakör betöltésére

Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala  Hatósági Iroda Műszaki Osztályára építésügyi hatósági ügyintéző munkakör betöltésére.


Elhunyt Majoros Gábor Ybl-díjas építész

A sátorszerkezetek építésének magyarországi úttörője. Nevéhez az első hazai sátorépítményeken túl, számos külföldön épült szerkezet fűződik. Sátrait nem csak a tervezőasztalon készítette, hanem saját kezével építette is azokat.

Rektori ösztöndíj a legjobb jelentkezőknek

Rektori ösztöndíjra pályázatot nyújthat be minden olyan beiratkozott hallgató, aki a 2019. évi általános vagy pótfelvételi eljárás során nappali tagozaton olyan alap- vagy osztatlan képzésre nyert felvételt, melyen korábban az Egyetemen nem folytatott tanulmányokat, és a Pécsi Tudományegyetem valamely képzését első helyen jelölte meg a felvételi jelentkezés során.

Diplomadíj pályázat

Kedves Diplomázó Építész(mérnök)hallgatók !

A Magyar Építész Kamara és Tagozatai valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége közösen "Diplomadíj 2019" címmel pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (3 + 2 éves azaz Bsc / BA + Msc / MA ) szinten végzett hallgatók részére.

Állásajánlat

Állásajánlat műszaki előkészítői munkakörre Pécsett az IMG építő Kft-nél. Friss diplomás építészeket és levelezős képzésben résztvevő MSC-s építész hallgatókat is várunk!

SPACE POETRY

Erdély – Énlaka – Alkotó és örökségvédő tábor 2019.08.03.-13.

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat 2018/2019-as tanévre

A kiemelkedő tanulmányi eredményű, szakmai téren kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatók részére a Kar Pályázati és Ösztöndíj Bizottsága pályázatot hirdet Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerésére a 2019/20-as tanévre. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet, illetve a Pécsi Tudományegyetem SzMSz 6. számú melléklete, azaz a PTE térítési és juttatási szabályzata 17.§ alapján a 2019/2020-as tanévre.

Állásajánlat építészmérnököknek

Vasútfejlesztésre specializálódott generáltervező cég építészmérnök kollégát keres magyarországi vasútépítési projektek magasépítési feladatainak ellátására építész tervező munkakörbe.