Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Tolnagro Cégcsoport - műszaki ügyintézői álláslehetőség

Kedves végzős hallgatók!

A 25. éves múltra visszatekintő, több budapesti és vidéki telephellyel rendelkező szekszárdi központú Tolnagro Cégcsoport műszaki ügyintézői munkakörbe keres ambiciózus, lelkes pályakezdő kollégát.

BIM szakmérnöki képzés indul a PTE Műszaki és Informatikai Karán!

BIM szakmérnöki képzés indul a PTE Műszaki és Informatikai Karán!

A hazai építőipar szereplői részéről korábban megfogalmazódott az igény, hogy a felsőoktatásban is kapjon hangsúlyos szerepet a BIM. Ennek teljesítése érdekében a BIM területén két vezető felsőoktatási intézmény, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara, az egyetemi képzések részeként 2020 tavaszán BIM specializációt indított.

MIRAI Program 2021

MIRAI Program 2021

A MIRAI program a japán állam egyik ösztöndíja, melynek fő célja Japán bemutatása a külföldiek számára, egymás megértésének elősegítése, a tudományos párbeszéd erősítése és a jövő vezetői közötti kapcsolatépítés támogatása.

Elment a Pozsi...

Életének 75. évében meghalt Pozsgai Gábor, az Épületgépész és Létesítménymérnöki Tanszék volt dolgozója.

Gyászhír

 Életének 82. évében hosszantartó betegség után elhunyt Vereczkei Rezső.

Holnaptervező mérnökhallgatók Pécsett

Mesterséges intelligencia tanítja a művégtagokat a megfelelő működésre, 3D nyomtató által előállított csont- és porcpótlások, drónok által keresett történelmi helyszínek – többek között ilyen kutatásokban is részt vehetnek a jövő mérnökei Pécsett.