Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Ingyenes inkubátor program

EIT CLIMATE-KIC RETROFIT STARTUP ACCELERATION  Új, ingyenes, féléves startup inkubátor program indul – fókuszban az épületkorszerűsítési és építőipari innovációk.

Nemzetek Európája Karrierprogram

Az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatta tárcánkat, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel való együttműködésben meghirdetésre került a Nemzetek Európája Karrierprogram. Jelentkezési határidő: 2020. május 15.


Rajz-alkalmassági és felvételi gyakorlati vizsgára előkészítő tanfolyam

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar (MIK) Vizuális Ismeretek Tanszékének szervezésében február 15-én indult a Rajz-alkalmassági és felvételi gyakorlati vizsgára való előkészítő tanfolyam, melyet márciustól online, távoktatásban végezhetnek a diákok minden szombaton 13 órától 16 óráig.

Oklevélkiadás nyelvvizsga nélkül

Tájékoztatjuk jelenlegi és volt hallgatóinkat, hogy a Kormány által április 7-én nyilvánosságra hozott, az oklevelek nyelvvizsga nélküli kiadására vonatkozó információ jogszabályban még nem jelent meg. A Magyar Közlönyben történő szabályozást követően és az abban foglaltak alapján a PTE haladéktalanul megkezdi a jogszabályban foglaltak végrehajtását. A jogszabály tartalmáról, majd azt követően a végrehajtás részleteiről honlapunkon tájékoztatjuk az érintetteket. A jogszabály megjelenéséig és a végrehajtási lépések kidolgozásáig kérjük türelmüket, a részletekért kövessék a honlapunkon található információkat.

Nemzetek Európája Karrierprogram

Nemzetek Európája Karrierprogram az Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében a Ludovika Campuson Jelentkezési határidő: 2020. május 15. 24:00 óra

Operatív törzs bejelentés

Kedves Hallgatók!

2020. április 7-én újabb felsőoktatási változásokat jelentett be az Operatív Törzs:

1. az idén végző hallgatók nyelvvizsga nélkül is átvehetik a diplomájukat.

2. a korábban végzett hallgatók, akik nyelvvizsga hiányában eddig nem tudták átvenni diplomájukat, most szintén átvehetik.

3. egyszeri 500 000 Ft értékű diákhitelt lehet igényelni 0%-os kamattal.

A részletek pontos megismeréséig kérjük szíves türelmüket. Amint megjelenik a jogszabály, és ehhez a részletes szabályozás ismertté válik, tájékoztatni fogjuk Önöket a lebonyolítás menetéről.

Tanulmányi Csoport

Építészettel kapcsolatos témájú kérdőív

Kedves PTE Polgár! Az otthonmaradás bezártságérzetét elűzheti pár percre ennek a nagyon érdekes ökológikus építészettel kapcsolatos témájú kérdőívnek a kitöltésével, mely valójában csak 5 percet vesz el bárki életéből! :)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdet. A pályázat beküldésének határideje: 2020. április 15.