Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Elemzési referens

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon (NÉBIH) belül Osztályunkra, a Tudásmenedzsment munkacsoportba keresünk új kollégát, aki be tudna csatlakozni az elemzési kutatásainkba (elsősorban systematic review illetve szövegbányászati skillekre/tapasztalatra lenne szükség), de bekapcsolódna a kutatással kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásába is.

Külföldi projektre PENTESTERT keresünk!

Kit keresünk?
  • akinek van tapasztalata sérülékenység vizsgálatok, betöréstesztek elvégzésében
  • valóban érdeklődik az IT security iránt
  • magabiztosan ír és beszél angolul
  • szívesen dolgozna tartósan külföldön

Különdíjas a forgatható lamellás radiátor

Különdíjas a forgatható lamellás radiátor

A március végén rendezett Sci-ndikátor országos tudománykommunikációs verseny különdíjasa Korhecz Lilla, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatója.

Pécs Summer School 2017 program bevezetése a PTE-n

Pécs Summer School 2017 program bevezetése a PTE-n

A Külügyi Igazgatóság megkezdte a Pécsi Tudományegyetem Nemzetköziesítési Programjában kitűzött Nyári Trimeszter megvalósítását. Ennek érdekében Pécs Summer School néven új angol nyelvű programcsomag került kidolgozásra, melynek részét képezik a PTE egyes Karain már korábban is megrendezett nyári egyetemek továbbá a Külügyi Igazgatóság által újonnan bevezetésre kerülő nyári programok.

Karunkon végzett építészek voltak a Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának tervezői

Karunkon végzett építészek voltak a Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának tervezői

A szavak közti csend állt a fókuszában az egyedülállóan komplex, a vásári hagyományokat felrúgó magyar pavilonnak. A labirintusszerű tér két, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karához kötődő pécsi építész tervezésével jött létre együttműködésben Collegium Hungaricum Berlin kollektívájával. A különleges installáció március 23-26. között várta Németország legfontosabb közönség-könyvvásárának több százezer látogatóját.

Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (IDK2017)

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata immár hatodik alkalommal rendezi meg nemzetközi, számos tudományterületet összefogó szakmai programját, az Interdiszciplináris Doktorandusz Konferenciát (IDK2017).

Diplomaterv és szakdolgozat pályázat 2017

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) az erősáramú elektrotechnika területén diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSc alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet.