Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Fenntartható Magyarország 2020 – A fenntarthatóság éve programsoro- zat keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” címmel pályázatot hirdetett. A pályázat beküldésének határideje: 2020. április 15.


INSPIRELI AWARDS

Dear academic colleagues!

On behalf of the organizers CTU in Prague STU in Bratislava and BME in Budapest,  we would like to ask you to share this information with your students about the second round of voting on the planet's largest Student competition INSPIRELI AWARDS.

We really enjoy your cooperation and wish you much success to your students.

Pályázati lehetőség

A TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft pályázatot hirdet 2020. évben Építész Hallgatók részére.

Aktuális tájékoztatás a MIK koronavírussal kapcsolatos működéséről

Aktuális tájékoztatás a MIK koronavírussal kapcsolatos működéséről

Kedves Hallgatók és Kollégák! 

A jelenlegi járványügyi készültség idején is Hallgatóink és Dolgozóink biztonsága az elsődleges. A Műszaki és Informatikai Kar (a továbbiakban: Kar) a takarítási szolgálattól fokozott figyelmet kért a higiéniás feltételek biztosítása érdekében. A Kar aktuális közléseiről a továbbiakban is a kari honlapon tájékozódhatnak: https://mik.pte.hu/


2/2020. számú rektori utasítás a 2019/2020-as tanév tavaszi félév ütemezésének módosításáról

1.§ A Magyarország Kormánya által 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, valamint figyelemmel a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendeletet 4. § b) pont azon rendelkezésére, hogy 2020. március 12. napjától visszavonásig a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos, továbbá a felsőoktatásért felelős államtitkár utasítása alapján módosítom a Pécsi Tudományegyetem valamennyi Karán a 2019/2020-as tanév tavaszi félév ütemezését, és 2020. március 16. és 2020. március 22. között tavaszi szünetet rendelek el. 
2. § Az utasítás hatálya a Pécsi Tudományegyetem valamennyi felsőoktatási képzésére kiterjed. 

3. § Jelen utasítás 2020. március 12. napján lép hatályba. 

Pécs, 2020. március 12. 11:00 
Dr. Miseta Attila s. k. rektor 

OKTATÁSI SZÜNET

Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt az ország egész területére. Ezzel összhangban a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedéseket is bevezetett. A jelen helyzetben a PTE rektora teljes körű oktatási szünetet rendelt el 2020. március 12-13-14-re (1/2020. sz. rektori utasítás). 

E.ON kiemelt frissdiplomás program

A Graduate.on az E.ON kiemelt frissdiplomás programja gazdasági, IT vagy mérnök szakos pályakezdők* számára. 
*A pozíciókra frissen végzettek vagy hallgatók jelentkezését várjuk, akkor, ha fél éven belül diplomázol, vagy a diplomád két évnél nem régebben szerezted.

Várjuk jelentkezésed március 15-ig!

Nők a tudományban 2020 Konferencia

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar és a Nők a Tudományban Egyesület közös szervezésében valósult meg a Nők a tudományban 2020 Konferencia a Szentágothai János Kutató Központban.