Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Állásajánlat - műszaki rajzoló munkatárs

Pályakezdő vagy még egyetemi tanulmányokat folytató hallgatók jelentkezését várjuk! A Sampo Kft. az élelmiszeripari gépgyártás terén negyedszázados tapasztalattal rendelkező magyar vállalat, a vágóhídi technológia-tervezés és gépgyártás meghatározó hazai szereplője.    

PTE Hackathon 2020

A Hackathon egy egész napos szórakoztató és izgalmas rendezvény, ahol találkozhatsz hasonló érdeklődésű emberekkel, érdekes feladatok megoldása vár rád, fejlesztheted a csapatmunka készségedet, villámkurzust kapsz arról, hogyan juthat el egy ötlet a megvalósulásig, egy problémára adott válasz a konkrét termék vagy szolgáltatásig. 

Államközi Ösztöndíjas pályázati felhívások a 2020-2021-es tanévre

A Tempus Közalapítvány (TKA) meghirdeti a kétoldalú kulturális, tudományos és oktatási egyezményeken alapuló Államközi Ösztöndíj lehetőségeket - kutatói tanulmányútra, - nyári egyetemekre, - részképzésre, illetve - teljes képzésekre, külföldi felsőoktatási- vagy kutatóintézetekbe.

Pályázhatnak alap-, mester és doktori szintű egyetemi, főiskolai hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint különféle művészeti ágak képviselői. A pályázók köre, a pályázás és a juttatások feltételei országonként és ösztöndíj típusonként eltérőek.

Egyúttal szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy a pár hónapos kutatói tanulmányutakat biztosító bécsi Collegium Hungaricumra és a világ bármely országába irányuló Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra is megnyitottuk a pályázási lehetőséget, melyek iránt főként oktatók, kutatók, végzett szakemberek érdeklődhetnek, de doktori hallgatóknak is hasznosak lehetnek.

EQUITONE pályázat gyakorló építészek és építészhallgatók részére

„A szépség és ésszerűség egysége” mottóval hirdeti meg idén a mára hagyományos, építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére hivatott pályázatát a környezetbarát szálcement homlokzatburkolatokat gyártó Equitone. Az 1 100 000 Ft összedíjazású versenyre 2020. február 10-ig várja a zsűri a kész és az akár terv szinten lévő épületek anyagait, és a hallgatói terveket.

Erasmus+ Hallgatói Mobilitási Program 2020/2021-es tanévre

Kedves Hallgatók!

Megjelent az Erasmus+ Hallgatói Mobilitási program 2020/2021-es akadémiai tanévre szóló kiírása! 

Pályázható országok: Ausztria, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Makedónia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Törökország. 

Kari információs nap: 2020. március 4.-én 9.00-12.00-ig az Aulában, majd prezentációs előadások: 12.30-13:30 B-124 Dékáni Tárgyalóban

További információ:
Somfai Réka, Nemzetközi Kapcsolatok és Erasmus Iroda, B-011.

NYITOTT IRODÁK - ÉPÍTŐMÉRNÖK TANSZÉK

Tisztelt Hallgatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Építőmérnök Tanszéken 2020. február 14-én, a Nyitott Irodák kezdeményezés keretében minden tanszéki oktató elérhető lesz a honlapon megjelölt irodákban.

Bátran keressenek bennünket 9:00-13:00 óra között, ha bármiféle kérvényt kell aláírnunk, vagy ha egyéb más kérdésük/kérésük van, amit személyesen szeretnének megbeszélni.

Várjuk Önöket! 

Az Építőmérnök Tanszék Oktatói