Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Az építőművész, aki verseket fest

Az építőművész, aki verseket fest

A Budapest Boda Galéria aukcióján szerepeltek sikerrel a közelmúltban dr. Széll Attila Béla, a PTE MIK egyetemi docensének festményei. A sajátos képi világot képviselő, verseket is festő építőművész–tanárral e sikere apropóján készítettünk portrébeszélgetést. 

A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE” Támogatási Program Pályázati Felhívás 2023

A PTE UTAZÓ NAGYKÖVETE” Támogatási Program Pályázati Felhívás 2023

Elsődlegesen külföldön megrendezésre kerülő nemzetközi konferencián/workshopon, művészeti vagy sporteseményen való részvételt elősegítő pályázat, amelyre a PTE valamennyi főállású és részmunkaidős oktatója és kutatója, valamint aktív státusszal rendelkező doktorandusz hallgatója pályázhat. A program egyfelől az adott pályázó szakmai munkásságát és előmenetelét hivatott támogatni, másfelől a PTE nemzetközi láthatóságát, ismertségét igyekszik erősíteni azáltal, hogy a támogatást elnyerő kolléga/doktorandusz hallgató egyúttal feladatot is kap a PTE intézményi képviseletével kapcsolatban.

Pályázati beadási határidő: folyamatos

Bővebb tartalom

Kedves Kultúrabarátok!

A 2020. évben covid miatt elmaradt előadás pótlására kerül sor 2023. február 27. napján  HERNÁDI JUDIT  főszereplésével.
V. PROGRACE programozói verseny

V. PROGRACE programozói verseny

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar valamint a Neumann János Számítógéptudományi Társaság közös szervezésében 2016-ban rendeztük meg az első Prograce programozó versenyt. 2019-ig minden évben megrendezésre került az esemény, de a Covid miatt két évet kellett várni, hogy a jubileumi, V. Prograce 2022. december 10-én újra fiatalokkal teli, nyüzsgő helyszínné változtassa a PTE Boszorkány úti campusának épületét.

Erasmus Oktatói Mobilitás

Erasmus Oktatói Mobilitás

Az oktatói mobilitás célja a partnerintézmény szakos tanrendjébe illeszkedő előadások, szemináriumok megtartása, és a partnerintézménnyel való szakmai kapcsolat további építése, különös tekintettel az Erasmus+ program tantervfejlesztési tevékenységeire, közös képzési programok kidolgozására.

Kutatás és konferencián való részvétel ezen a pályázaton nem támogatható!

Pályázati beadási határidő: 2023. január 23. 23:59 perc

Bővebb tartalom

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés

UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés

Nyilvános platformok használata a digitális oktatási tartalmakhoz való inkluzív hozzáférés biztosítására. A 2005-ben alapított, a Bahreini Királyság által finanszírozott, két, egyenként $25,000 pénzjutalommal járó díj célja olyan projektek kiemelése, melyek a tanulást, az oktatást és általában a nevelési munka eredményességét segítik elő az információs és kommunikációs technológiák innovatív alkalmazásával. 

Pályázati beadási határidő: 2022.december 14. 23:59

Bővebb tartalom

Ki lesz az idei „prograce”?

Hamarosan kiderül a középiskolásoknak és egyetemistáknak szervezett országos programozóversenyen.

3 év szünet után 2022. december 10-én (szombaton) ismét Pécsre várják a középiskolások és egyetemisták alkotta kétfős teameket a Prograce országos programozói versenyre, hogy összemérjék logikai és programozói tudásukat. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, valamint a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) által meghirdetett idei versenyre 20 csapat nevezett.