Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Erasmus+ pályázat adminisztratív munkatársak számára

A mai nappal kiírásra került az Erasmus+ személyzeti mobilitási pályázat. Jelen levélben a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze. Kérjük, hogy a teljes körű tájékozódás érdekében olvassák el a pályázati kiírást.p>

Különleges installáció az egyetem 650 éves jubileuma alkalmából

Különleges installáció az egyetem 650 éves jubileuma alkalmából

Hogyan lehet a síkbeli alkotásokat és geometriai szerkezetüket valós térbeli formák képeiként értelmezni? Ehhez nyújtanak egy lehetséges megoldást a többdimenziós kockák háromdimenziós modelljei, melyeket a geometria és a művészetek kapcsolatának tanulmányozásához Vörös László, a Pécsi Tudományegyetem docense saját fejlesztésű segédprogramok és számítógépes ábrák segítségével alkalmazott a jubileum által ihletett legújabb „képszobrának” megalkotásakor.

Építéshatósági ügyintéző

Gyulai Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Gyulai Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Osztály építéshatósági ügyintéző munkakör betöltésére. 

Új Nemzeti Kiválóság Program 2017/2018

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (a továbbiakban: ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram.

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.

Védd a Földet, öltözz zöldbe

Védd a Földet, öltözz zöldbe

A Pécsi Tudományegyetem a Föld Napja (április 22.) alkalmából VÉDD A FÖLDET, ÖLTÖZZ ZÖLDBE! címmel összegyetemi akciót szervezett április utolsó hetére, melyhez Karunk is csatlakozott. 

Pécsi Tudományegyetem Innovációs Díj

A Pécsi Tudományegyetem egyik fő célkitűzése a „vállalkozó egyetemi” szemlélet és működés kialakítása. Ennek keretében célunk az Egyetem azon kutatóinak, PhD hallgatóinak és hallgatóinak támogatása, akik olyan innovatív megoldásokon, kutatási projekteken dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a világpiacon.

Továbbá célunk olyan üzletileg hasznosítható kutatási projektek beazonosítása, amelyekkel a Pécsi Tudományegyetem hozzájárulhat közvetlen környezete, Pécs és a Dél-dunántúli Régió gazdasági, társadalmi fejlődéséhez.