Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pécsi tömegközlekedés applikáció

Menetrendi és tömegközlekedési adatok valósidejű megjelenítése. 

Az alkalmazás képes pontos képet adni az aktív járatok pillanatnyi pozíciójáról, valamint tájékoztat a megállókba való beérkezésükről - feltüntetve a menetrendtől esetlegesen eltérő adatokat is.

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

3D virtuális oktatólabor a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán

Elsők között oktatnak és tanulnak 3D-s virtuális oktatólaborban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán – jelentették be a XI. Pollack Expon, a műszaki és informatikai szakma rangos seregszemléjén, Pécsett. A virtuális környezetben végzett oktatás teljes mértékben illeszkedik a digitális kor tanulási-, és oktatási folyamataihoz kidolgozott nemzetközi sztenderdekhez.

33. Pécs - Harkány országúti futóverseny

33. Pécs - Harkány országúti futóverseny

A PTE ÁOK Testnevelés és Mozgásközpont és a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület (PTKE) egyetemi polgárok jelentkezését várja a 33. Pécs- Harkány országúti futóversenyre, egyéni és váltófutás kategóriában.

Ösztöndíj program

A ZIEHL-ABEGG SE a világ egyik vezető vállalata a motor és ventillátorgyártás területén. A németországi székhelyű konszern megközelítőleg 3500 munkavállalót foglalkoztat a világ több mint 30 országában. A dinamikus fejlődés folyamán felismerte, hogy a méret önmagában még nem garancia,  a munkavállalók együttműködése, a közös célok kitűzése és azok követése a sikerhez vezető út záloga.

Veszprémi művezető álláslehetőség

Kuti és Fia Építőipari Kft. Veszprém, felvételt hirdet művezető állás betöltésére építészmérnök, magasépítő technikus végzettséggel azonnali kezdéssel.

Rajzalkalmassági vizsgára előkészítő tanfolyam

Rajzalkalmassági vizsgára előkészítő tanfolyam

A Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar Vizuális Ismeretek Tanszék szervezésében rajzalkalmasági vizsgára felkészítő tanfolyamot indít 2017. 03. 04. kezdettel, 2017. 05. 20-ig bezárólag.

Campus Mundi 2017

Campus Mundi 2017. tavaszi pályázati felhívások: Februártól elérhető a Campus Mundi ösztöndíjpályázat, a Tempus közalapítvány által kezelt ösztöndíjprogramra európai és Európán kívüli országokba lehet pályázni résztanulmányokra, szakmai gyakorlatokra vagy tanulmányútra. http://www.tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi