Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

HU-RIZONT Nemzetközi Kiválósági Kutatási Együttműködési Program

HU-RIZONT Nemzetközi Kiválósági Kutatási Együttműködési Program

Pályázati cél: A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett pályázat célja a magyar kutatók nemzetközi együttműködésének elősegítése. A program 24-36 hónap időtartamú, magyar kutatók által vezetett nemzetközi kutatási projekteket támogat, melynek maximális pályázható keretösszege 400 millió Ft.

Pályázati beadási határidő: 2024. július 05.

Bővebb tartalom

A Pollack Expo idei fókuszában az okosotthonok voltak

2024. április 18-19-én 17. alkalommal jöttek össze Pécsett a műszaki újdonságokra fogékony kiállítók, mérnökök, egyetemi hallgatók és látogatók a Pécsi Expo Centerben, karunk által megrendezett Pollack Expo Szakmai Kiállításra és Konferenciára, amely ezúttal a smart home-ra, azaz az okosotthonokra fókuszált.  

Számtalan eszköz, fejlesztés, komplett rendszerek születtek az elmúlt években az okosotthonok működtetésére, de ma már ott tartunk, hogy ezek az eszközeink automatikus és összehangolt működtetése mellett adatokat gyűjtenek rólunk, monitorozzák a viselkedési szokásainkat, és a mesterséges intelligencia ezeket kiértékelve képes optimalizálni az otthonunk működését. Hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő? – többek között ezekről volt szó a Pollack Expo szekcióelőadásain és a kiállítási tereiben.

ALUMNI TALÁLKOZÓ 2024

Kedves Végzett Öregdiákunk!

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK, jogelődjei: Pollack Mihály Műszaki Főiskola, PTE Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar) alumni találkozót szervez öregdiákok számára 2024. június 22-én (szombaton) 14:00 órai kezdettel.

A találkozó helyszíne: PTE Műszaki és Informatikai Kar, A010-es nagyelőadó (7624 Pécs, Boszorkány út 2.).

Az alumni találkozó tervezett programja:

14:00    Dékáni köszöntő

14:10    50 éves jubileumi kisfilm levetítése

14:45    Kampusz-túra – vezetett nosztalgikus séta a kar épületében, majd ezt követően kötetlen évfolyamtalálkozók

A program keretén belül fellép a PTE PEAC Cheerleading Szakosztály, Magyar Cheer Hip-Hop Válogatott, PTE Táncegyüttes (tánckavalkád a szambától a cheerleadingen keresztül a showtáncig).

International Conference on Bio-based Polymers and Composites – BiPoCo 2024

A BME Műanyag- és Gumiipari Laboratóriuma (MGL) 2024. szeptember 1. és 5. között nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez Esztergomban. Az International Conference on Bio-based Polymers and Composites – BiPoCo 2024 fókuszában a biopolimerek, műanyagok, keverékek és kompozitok állnak, de saját szekciót szentelünk a fenntarthatósággal és biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos témáknak is

International Platform on Architecture and Urbanism - IPAU 2024

IPAU 2024 | 3rd International Conference | FutureFrames - AI in Architecture and Urban Evolution | November 7-8, 2024, Prishtina


On behalf of the Organizing Committee of the 3rd Conference of the International Platform on Architecture and Urbanism (IPAU 2024), we invite you to participate in this scientific and professional platform for exchanging ideas and research studies. The IPAU 2024 conference will be held in hybrid mode (direct participation and/or online) at the Faculty of Architecture, University of Prishtina, November 7-8, 2024

Open access publikálási lehetőségek

Open access publikálási lehetőségek

Pályázati cél: Az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány és az Egyetem között létrejött szerződés értelmében lehetőség nyílt a 2024. január 01. napjától közlésre elfogadott, DOI azonosítóval rendelkező publikációk (open access) költségeinek (számla alapján történő) finanszírozására a keretösszeg kimerüléséig.

Pályázati beadási határidő: 2024.december 15.

Bővebb tartalom

Külső szakmai órákat hallgattak mérnökinformatikus hallgatóink

Ipari együttműködés keretében a Microsec Zrt. PKI és információbiztonsági szakértői tartottak szakmai előadást és bemutatót karunk magyar és angol nyelven tanuló mérnökinformatikus hallgatói részére.

A prezentáció fókuszpontjában az elektronikus aláírás állt.

Mecenatúra Pályázat

Mecenatúra Pályázat

Pályázati cél:

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, mint támogató által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja a hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése, a tudománykommunikáció és a nyílt tudomány hazai térnyerésének támogatása.

Pályázati beadási határidő: 2024. május 28. 16:00

Bővebb tartalom

JAF - PTE faépítészet szakmai rendezvény

Ezúton meghívjuk a JAF Akadémia faépítészeti rendezvény sorozatának következő állomására, amely a Pécsi Tudományegyetemen kerül megrendezésre. Szakmai napunk során a CLT faépítészeti tervezés és kivitelezés munkafolyamataiba nyerhetnek betekintést az eseményre regisztráló szakemberek.