Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pályázati felhívás

A Pécsi Tudományegyetem Közhasznú Alapítvány a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó, 2020/21. évi bevételeinek felhasználására az alábbi pályázati felhívást teszi közzé a PTE szakmai tevékenységének fejlesztéséhez, korszerűsítéséhez, a kiemelkedő szakmai eredményeket felmutató oktatók, kutatók, hallgatók, egyetemi munkatársak és egyéb szervezeti egységek egyetemi feladatainak támogatásához.

Stanisław Lem European Research Prize (Lem Prize)

We cordially invite young scientists at your institution to take part in the second edition of the  international competition for Stanisław Lem European Research Prize, organized by the Wrocław University of Science and Technology in Wrocław, Poland.

SIEMENS a PTE-MIK-en!

A SIEMENS és a PTE-MIK szabadon választható tantárgyat indít 7. féléves villamosmérnök hallgatók részére.

50 éves a gépészmérnökképzés a PTE-n – már mester szintű programokkal is

Az épületgépész és a szilikátgépész szak megalapításával indult öt évtizeddel ezelőtt Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán a gépészmérnökképzés, amely a magas szakmai színvonal és az erős gyakorlati oldal miatt rövid idő alatt az ország minden részéből vonzotta a mérnökpályát választókat.

Pótfelvételi 2022

Még nem késő, hogy pótfelvételizz a MIK-re. Jelentkezz 2022. augusztus 5-ig és tanulj Magyarország legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézményében!

Pécsi Fecskeház Wuppertalban

 A PTE Műszaki és Informatikai Karának csapata, a Lungs of the City Team részt vett a németországi Wuppertalban megrendezett Solar Decathlon Europe nevű nemzetközi, egyetemek közötti környezettudatos házépítő versenyen, ahol is első díjat kapott az emberközpontú belsőépítészetért. A PTE-MIK egyedüli magyar csapatként indult, 18 egyetem nevezett, 16 fel is építette a házát.