Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

A stresszmentes és érdekfeszítő előadás titkai - Előadás és Tréning

Miért érdemes eljönnöd?
Előadás - Egy komplex és intenzív élményre számíts, amely kiragad a megszokott sablonodból és egy újfajta retorikai-előadástechnikai és storytelling úton indít el.
Tréning - A fejlesztés eredményeként olyan eszköztárral fogsz rendelkezni, amely a legkülönfélébb nyilvános beszélői/előadói helyzetekben - egyetemi előadások, konferenciák, meetupok, podcast-beszélgetések, többfős tárgyalások során - segít majd téged, hogy átütő erővel meggyőzően és emlékezetesen képviselj értékeket és eredményeket.

Visegrad Grants - Visegrad+ Grants - Strategic Grants

Visegrad Grants - Visegrad+ Grants - Strategic Grants

Pályázati cél: A Visegrádi Alap feladata a V4-et alkotó országok közötti szorosabb együttműködés elősegítése. Az Alap fő célja, hogy az emberek- és az intézmények-közti kapcsolatokat erősítse Közép-Kelet-Európában azáltal, hogy támogatást nyújt civil, társadalmi kezdeményezéseknek. Ennek keretében került meghirdetésre a legalább három visegrádi ország partnerségét támogató Visegrad Grants, Visegrad+ Grants és Strategic Grants program.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 1. és 2024. október 1.

Bővebb tartalom

DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program

DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program

Pályázati cél: A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 28.

Bővebb tartalom

TMDK 2024 Program

TMDK 2024 Program

2024 TAVASZ TMDK KONFERENCIA PROGRAM 2024 ÁPRILIS 22-26


"Ötlettől a széria gyártásig" - Continental előadás

Minden megvalósult fejlesztés egy vagy megfogalmazásával indul, ami hamarosan ötletté válik. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen folyamatai vannak az autóipari szenzorok fejlesztésének, gyere 2024.04.25- én 16:30-kor az A010 előadóba!

Civil-Comp Conferences 2024 Prague

The Fifteenth International Conference on Computational Structures Technology - 4-6 September 2024

The Twelfth International Conference on Engineering Computational Technology - 4-6 September 2024

The Sixth International Conference on Railway Technology: Research, Development and Maintenance incorporating: STECH 2024: "The 10th International Symposium on Speed-up and Sustainable Technology for Railway and Maglev Systems" - 1-5 September 2024

Történeti épületek helyreállítása – a múlt megőrzése mellett fontos a fenntarthatóság is

Tartószerkezeti, műemléki kutatási, építészeti és történeti belső tér helyreállításával kapcsolatos kérdések is szerepeltek a Történeti épületek helyreállítása szakmai fórumon, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) szervezett a pécsi Pollack Expo keretében. A kar 2020 őszén indította el az első Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakmérnök és szakember szakirányú továbbképzést, amelyet az épületdiagnosztikát kiemelve állította gyakorlatiasabb vonalra, nem titkolt szándékkal megcélozva a kivitelezésben dolgozó építész- és építőmérnököket is. A képzés a tervezett tudásátadáson túl szeretne szakmai közösséget építeni, amihez jó indulást ad a már diplomát szerzett, valamint az ebben a félévben diplomázó évfolyam és a PTE MIK Breuer Marcell Doktori Iskolája, amelynek képzésében a műemlékvédelem szintén hangsúlyosan megjelenik. A szakmai fórum előadói a PTE MIK Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakmérnöki képzés oktatói és a közelmúlt jelentős műemléki helyreállításaiban aktívan részt vevő építészek, építőmérnökök voltak. 

Alumni Akadémia programajánló

Tisztelt Érdeklődő!

A Pécsi Diplomások Köre szeretettel meghívja Önt az Alumni Akadémia, Hogy ne legyél április bolondja, avagy hogyan lehetsz tudatos élelmiszervásárló? című ingyenes programjára.

Az előadást Keczeli Viola, a Pécsi Tudományegyetem alumnája, az Egészségtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója tartja.