Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop 3. rendezvénye

Ezúton ajánlunk szíves figyelmetekbe a szeptember 22-én a PTE által online megrendezésre kerülő V4GU Nemzetközi Konferencia és Green Workshop 3. rendezvényt, melyre várjuk a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentkezését.

In Memoriam Professzor Dr. Tóth Zoltán Ybl Díjas Építész, Urbanista

Gyászszertartására 2020. szeptember 17-én, 14 óra 30 perckor kerül sor a Pécsi Központi Temető Dísztermében.

2020. szeptember 6-án 80. életévében elhunyt hazánk egyik legismertebb szakembere, a magyar felsőoktatás, az építészeti és településtudományi irodalom jeles képviselője, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának professzor emeritusa, nyugalmazott dél-dunántúli területi főépítész.

ÉPÍTÉSZ SZAKMAI INTÉZET Prezentációs nap

A Kar történetében először 2018 februárjában nyugat-európai minta alapján szervezett Prezentációs Nappal indult a 2017/2018-as tanév második szemesztere az építészképzésben. Az Építész Szakmai Intézet vezetése a rendezvény nagy sikerén felbuzdulva hagyománnyá tette az eseményt, amelyre minden tanév első hetében kerül sor.

Programfüzet

IV. Hatékony Vízellátás Konferencia

Tisztelettel várunk online vagy személyesen minden érdeklődő kollégát, hallgatót  2020. szeptember 10-én 9:30-tól csütörtökön az alábbi rendezvényen: MMK szakmai továbbképzés  - IV. Hatékony Vízellátás Konferencia 

Helyszín: Pécs, PTE MIK Boszorkány u. 2. A010 terem.

Pályázat kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködés támogatására

Az NKFI Hivatal honlapján elérhető a „Pályázat kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködés támogatására”, amely felhívás a résztvevők mobilitása és a szakembercsere támogatásával segíti a nemzetközi kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködés keretében folytatott kutatási projektek elindítását vagy a már létező együttműködés elmélyítését.

Pályázati felhívás Oktatásfejlesztési Ötletversenyre

Szeretnénk felhívni a figyelmét a PTE ÁOK/GYTK szervezésében meghirdetett oktatásfejlesztési ötletversenyre. A pályázat célja új, innovatív oktatási vagy oktatás támogatási megoldások kitalálása illetve megvalósítása, melyek egy adott kar, karok egy csoportja vagy a PTE egésze számára hasznosak lehetnek.

Engineering for People | Design Challenge

Engineering for People | Design Challenge

Are you a motivated student studying engineering or architecture?

Do you have a reasonable command of English and enjoy collaborating and networking with other students on international projects?