Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Indul a Start Program, Te is benne leszel?

A Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminal újra elindítja a 18-35 év között lévő, vállalkozni vágyó fiataloknak programjukat, amellyel akár 8 millió forint értékű támogatásban is részesülhetsz! 

A program középpontjába ezúttal három fő témakör került, amelyek a következők:  

·        Egészségügyi és szociális kérdéskör 

·        Ötletek zöld küldetéssel 

·        Megoldások a közösségért 

FIATAL FELNŐTTEK ALKALMA

A Pécsi Evangélikus Gyülekezet sok szeretettel várja az érdeklődőket a fiatal felnőtteknek szóló programjára.
A jövő ICT-technológiái egy kamionba sűrítve a PTE MIK-en

A jövő ICT-technológiái egy kamionba sűrítve a PTE MIK-en

Háromdimenziós megjelenítésre képes képernyővel rendelkező okostelefon. Adatgyűjtő és számítási kapacitással rendelkező IoT-eszköz, amely által fel tudjuk mérni és folyamatában követni, hogy az emberi használat hogyan változtatja meg a különböző ökoszisztémák működését – például illegális fakivágás esetén. Antenna-, illetve rádióhálózati fejlesztés, amely megmutatja, hogy miként lehet megújuló energiaforrások felhasználásával és hatékony energiamenedzsmenttel fenntarthatóvá, alacsony szén-dioxid-kibocsátásúvá tenni a modern technológiákat. Többek között ezekkel a jövőbe mutató fejlesztésekkel is megismerkedhettek, sőt ki is próbálhatták azokat a leendő mérnökök a Huawei „5G” kamionban, ami a hazai egyetemek közül egyedül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karára (PTE MIK) látogatott el november 18-án.

Angyalbatyu ajándékozási program

Idén is tervezzük a nagyon nagy sikerű Angyalbatyu ajándékozási programot. Karácsony időszakában hátrányos helyzetű gyermekek részére adunk át cipős dobozokba csomagolt ajándékokat.

Karácsonyi Civil Vásár

Karácsonyi Civil Vásár

Szeretettel várunk mindenkit a PTE RK OIG Támogató Szolgálat által rendezett Fogyatékosság Világnapja rendezvénysorozat keretén

belül megtartott Karácsonyi Civil Vásárunkra, a PTE MIK Aulájában 2022. december 1-én csütörtökön 9-16 óráig.

A Pecz Samu Emlékév 2022 újabb rendezvénye!

A PECZ SAMU EMLÉKÉV 2022 szervezői tisztelettel hívják az

EGY GÓTIKUS FUNKCIONALISTA: PECZ SAMU

című tudományos konferenciára

2022 november 19-én, szombaton, 10.00-15.30

a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermébe

(1071 Budapest, Városligeti Fasor 17-21.)

A hazai egyetemek közül csak a PTE-n mutatja be legújabb ICT-fejlesztéseit a Huawei

A hazai egyetemek közül csak a PTE-n mutatja be legújabb ICT-fejlesztéseit a Huawei

Az információs és kommunikációs technológia (IKT) a digitális átalakulás hajtóereje az iparágakban, új lehetőségeket kínál a gazdaság fellendítésére és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. A vállalatok a zöld, hatékony és intelligens infrastruktúra kifejlesztésére törekednek, amely felgyorsíthatja az iparágak digitális és intelligens átalakulását. Az e folyamatokhoz kapcsolódó legújabb fejlesztéseit mutatja be a hazai egyetemek közül csak a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karára (PTE MIK) látogató Huawei „5G” kamion 2022. november 18-án. Az esemény kiváló lehetőség a karon tanuló leendő mérnökök számára, hogy a fejlesztéseket kísérő vállalati szakemberekkel vezetett „túra” keretében a közelgő trendekről, a piac alakulásáról, a szolgáltatások fejlődéséről, az új iparági lehetőségekről és azok felhasználhatóságáról beszélgessenek.

Prograce 2022

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk a középiskolások és egyetemisták számára megrendezésre kerülő, V. PROGRACE programozó versenyt, amely a

Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán kerül megrendezésre.  A versenyt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem közösen szervezi. A versenyre 2 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Open day at MSCI

Open day at MSCI Nov 30, 20223.00 p.m. – 4.30 p.m. Dial in via Zoom 1 + Meet our colleagues + Gain insights about career path at MSCI + Ask your questions