Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

KEDVEZMÉNYES SZÍNHÁZI AJÁNLÓ

Pécsi Nemzeti Színház  Nagyszínház

Molnár Ferenc: Az üvegcipő c. vígjáték három felvonásban

További információ: ITT!

NKKP 24 kutatási pályázat (korábban: OTKA)

NKKP 24 kutatási pályázat (korábban: OTKA)

Pályázati cél:

A pályázat célja a kutatói kreativitás és kiválóság megerősítése, olyan kutatói kezdeményezésű, ígéretes kutatási projektek megvalósulásának támogatásával, amelyekből világviszonylatban is kiemelkedő tudományos eredmények várhatók, növelve ezzel a hazai kutatók és kutatási eredmények elismertségét.

Pályázati beadási határidő: 2024. június 19. 16:00

Bővebb tartalom

PTE MIK pályázatok hazai és nemzetközi tudományos konferencián való előadás megtartására

PTE MIK pályázatok hazai és nemzetközi tudományos konferencián való előadás megtartására

Pályázati cél: A PTE MIK hazai, illetve nemzetközi tudományos konferencián való előadás megtartására szóló pályázatokat hirdet. A belső pályázatokra a PTE MIK valamennyi főállású és részmunkaidős oktatója és kutatója, valamint a Breuer Marcell Doktori Iskola aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező doktorandusza pályázhat.


Pályázati beadási határidő: folyamatos


Bővebb tartalom

Nyári programajánló

Pécs városa idén nyáron is színes programokkal várja a kultúra szerelmeseit.

Katona József Színház májusi ajánlata

Májusban is színes programokkal várja a Katona József Színház a színdarabok szerelmeseit.

Előadások: Lavina, EMBTRAG, Melancholy rooms, Kedd, Lear király, Hedda Gabler,  

Zsolnay piknik

A Zsolnay Negyed egyedi kulturális eseményekkel várja látogatóit, legyen szó kiállításokról, koncertekről vagy műhelylátogatásokról. A gazdag kulturális örökség és a kortárs művészet találkozása emlékezetessé teszi az itt eltöltött időt. Ez most se lesz másképpen a Zsolnay Piknik esemény kereteiben.

HU-RIZONT Nemzetközi Kiválósági Kutatási Együttműködési Program

HU-RIZONT Nemzetközi Kiválósági Kutatási Együttműködési Program

Pályázati cél: A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett pályázat célja a magyar kutatók nemzetközi együttműködésének elősegítése. A program 24-36 hónap időtartamú, magyar kutatók által vezetett nemzetközi kutatási projekteket támogat, melynek maximális pályázható keretösszege 400 millió Ft.

Pályázati beadási határidő: 2024. július 05.

Bővebb tartalom

A Pollack Expo idei fókuszában az okosotthonok voltak

2024. április 18-19-én 17. alkalommal jöttek össze Pécsett a műszaki újdonságokra fogékony kiállítók, mérnökök, egyetemi hallgatók és látogatók a Pécsi Expo Centerben, karunk által megrendezett Pollack Expo Szakmai Kiállításra és Konferenciára, amely ezúttal a smart home-ra, azaz az okosotthonokra fókuszált.  

Számtalan eszköz, fejlesztés, komplett rendszerek születtek az elmúlt években az okosotthonok működtetésére, de ma már ott tartunk, hogy ezek az eszközeink automatikus és összehangolt működtetése mellett adatokat gyűjtenek rólunk, monitorozzák a viselkedési szokásainkat, és a mesterséges intelligencia ezeket kiértékelve képes optimalizálni az otthonunk működését. Hol tart ma az okosotthonok fejlesztése és mit hozhat a jövő? – többek között ezekről volt szó a Pollack Expo szekcióelőadásain és a kiállítási tereiben.