Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj

Tisztelt Doktoranduszok!

 

Megjelent a László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj 2022/2023. tanévi pályázati kiírása!

A László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj a doktori képzésben részt vevő hallgatók szakmai előmenetelének, megbecsülésének és a doktorandusz kiválóság egyetemi szintű elismerésének biztosítása érdekében létrehozott ösztöndíj. Célja, hogy elősegítse a doktoranduszokban rejlő tehetség kibontakozását, valamint egyetemi oktatóvá és kutatóvá válását.

 

A László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj a tanév 12 hónapjára a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj összegével egyező, jelenleg 40.000,- Ft/hó ösztöndíjat jelent.

 

A pályázatot az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) Ügyfélszolgálati Irodájában (7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.) lehet leadni (a pályázatot tartalmazó borítékon szerepelnie kell a „László János Ösztöndíj” megnevezésnek, a pályázó karának, valamint a pályázó doktori iskolája nevének).

 

Az ösztöndíjpályázatok beérkezésének határideje: 2022. október 24.

 

A pályázat benyújtásával és a benyújtandó dokumentumok körével kapcsolatban a következő linken találhatók információk, továbbá ezen a linken szerepel PDF formátumban a pályázati kiírás szövege, a pályázati űrlap, továbbá a hallgatói beszámolóra vonatkozó információkat tartalmazó dokumentum:

 

https://dok.pte.hu/hu/palyazatok/laszlo-janos-doktorandusz-kutatoi-osztondij-20222023-tanev

 

A László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj Alapszabálya a következő linken található:

 

https://adminisztracio.pte.hu/sites/adminisztracio.pte.hu/files/files/Adminisztracio/Szabalyzatok_utasitasok/PTE_SZMSZ/6mell_mell/6mell-tjsz-10mell-ljdko_alapszabaly_20220921.pdf

Kapcsolódó tartalmak