Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj

Tisztelt Doktoranduszok!

 

Megjelent a László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj 2022/2023. tanévi pályázati kiírása!

A László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj a doktori képzésben részt vevő hallgatók szakmai előmenetelének, megbecsülésének és a doktorandusz kiválóság egyetemi szintű elismerésének biztosítása érdekében létrehozott ösztöndíj. Célja, hogy elősegítse a doktoranduszokban rejlő tehetség kibontakozását, valamint egyetemi oktatóvá és kutatóvá válását.

 

A László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj a tanév 12 hónapjára a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj összegével egyező, jelenleg 40.000,- Ft/hó ösztöndíjat jelent.

 

A pályázatot az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) Ügyfélszolgálati Irodájában (7622 Pécs, Vasvári Pál utca 4.) lehet leadni (a pályázatot tartalmazó borítékon szerepelnie kell a „László János Ösztöndíj” megnevezésnek, a pályázó karának, valamint a pályázó doktori iskolája nevének).

 

Az ösztöndíjpályázatok beérkezésének határideje: 2022. október 24.

 

A pályázat benyújtásával és a benyújtandó dokumentumok körével kapcsolatban a következő linken találhatók információk, továbbá ezen a linken szerepel PDF formátumban a pályázati kiírás szövege, a pályázati űrlap, továbbá a hallgatói beszámolóra vonatkozó információkat tartalmazó dokumentum:

 

https://dok.pte.hu/hu/palyazatok/laszlo-janos-doktorandusz-kutatoi-osztondij-20222023-tanev

 

A László János Doktorandusz Kutatói Ösztöndíj Alapszabálya a következő linken található:

 

https://adminisztracio.pte.hu/sites/adminisztracio.pte.hu/files/files/Adminisztracio/Szabalyzatok_utasitasok/PTE_SZMSZ/6mell_mell/6mell-tjsz-10mell-ljdko_alapszabaly_20220921.pdf

Kapcsolódó tartalmak

 • Országos Logisztikai Csapatbajnokság
  2023-09-14

  A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 11. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot.

  Elolvasom
 • Tájékoztatás az UNESCO által meghirdetett legfrissebb díjakról (design díj)
  2023-09-08

  Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról.

  Elolvasom
 • Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázata
  2023-07-25

  A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.

  A diplomamunka pályázaton a 2022/2023-as tanévben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni.

  Elolvasom
 • Kalinga Díj
  2023-06-16
  Az UNESCO idén is meghirdette a jelölési lehetőséget a Kalinga Díjra a tudomány népszerűsítéséért. A díj célja olyan magánszemély, intézmény, nem kormányzati szervezet (NGO) vagy más szervezet elismerése, aki/amely jelentős mértékben hozzájárult a tudomány, vagy a technológia népszerűsítéséhez, segített értelmezni a tudományt és a technológiát a nyilvánosság számára, valamint hozzájárult a tudomány és társadalom közötti szakadék áthidalásához. Ez a tudománynépszerűsítés magában foglalja a médiakommunikáció minden formáját.
  Elolvasom
 • CREATON ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2021
  2021-12-17

  Az immár több, mint 8 éves hagyománnyal rendelkező építész és építészhallgatói pályázat ismét kihirdetésre kerül 2021-ben!

  2021-ben az elmúlt évek legsikeresebb építész és építészhallgatói pályázatát zárta le a CREATON South-East Europe Kft. a beérkezett rekord számú 42 pályaművel, ezért a hagyományt folytatva idén is elindítjuk a pályázatot. A CREATON továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai partnerei tájékoztatására, elismerésére, mivel az Ő munkájuk által kel életre a tetőcserép. Az évről-évre beérkező pályaművek is jól példázzák, hogy a CREATON kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

  Elolvasom