Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Szinapszis Ösztöndíj

Tisztelt Hallgatók!

 

Megjelent a Szinapszis+ Mentorprogram 2023/2024. tanévi pályázati kiírása PTE szakkollégiumi tagsággal rendelkező hallgatók számára!

Szinapszis+ Mentorprogramba (a továbbiakban: Program) bekerülő hallgatómentor vállalja, hogy az ösztöndíjas időszak alatt (2023. október 1-től 2024. április 30-ig) középiskolákban népszerűsíti a Programot, a Programhoz kapcsolódó tehetséges diákokkal folyamatosan tartja a kapcsolatot, havonta legalább 2 alkalommal egyéni mentorálási alkalmat biztosít a mentoráltnak és segíti a középiskolásokat a PTE-n működő tudományos műhelyek, szakmai és kutatócsoportok, tudományos ismeretterjesztő konferenciák világának felfedezésében. Felkérésre a hallgatómentor a Tehetségnap vagy a Mentornap alkalmával előadást tart, részt vesz a Hallgatói Szolgáltatási Központ rendezvényeinek megvalósításában.

A pályázatot elnyerő hallgató Szinapszis Ösztöndíjra jogosult 7 hónapon keresztül, melynek havi összege 40.000,- Ft/hó. A Szinapszis Ösztöndíj kifizetése havi rendszerességű, az első kifizetés várható ideje november közepe, melynek feltétele a nyitó- és záróalkalmon történő részvétel és az előzetesen megszabott határidőig benyújtott szöveges beszámoló az elvégzett mentori tevékenységről. A Programban részt vevő hallgató tanúsítványra jogosult, amely igazolja a tehetségsegítő programban való részvétel tényét és annak időtartamát.

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2023. június 30. (péntek) 23 óra 59 perc

 

A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet benyújtani az alábbi linken keresztül: https://forms.office.com/e/4tET1NdTX7

 

A pályázattal és a benyújtandó dokumentumok körével kapcsolatban a következő linken találhatók részletes információk:

 

https://tehetseg.pte.hu/palyazat/szinapszis_mentorprogram_palyazati_kiiras_20232024_es_tanevre

Kapcsolódó tartalmak