Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

DAAD ösztöndíjak németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) idén is meghirdeti a 2021/22-es tanévre szóló ösztöndíjait Németországban továbbtanulni és kutatni vágyó hallgatók, diplomások, oktatók és kutatók számára.

A hallgatói és oktatói ösztöndíjainkról  a közleményen túl az alábbi linken is részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők:
https://www.daad-hungary.org/hu/osztondijak-es-tamogatasok/osztondijak-hallgatoknak-es-diplomasoknak/

Irodánk 2020. október 7-én valamint október 28-án online információs rendezvényt tart, amelynek keretében az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a Központ munkatársainak. A nyílt napokról az alábbi elérhetőségen kaphat további tájékoztatást:
https://www.daad-hungary.org/hu/rolunk/rendezvenyek/

További tájékoztatás és információ elérhető a mellékelt pályázati dokumentumban.

Kapcsolódó tartalmak

Kapcsolódó tartalmak

 • Országos Logisztikai Csapatbajnokság
  2023-09-14

  A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 11. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot.

  Elolvasom
 • Tájékoztatás az UNESCO által meghirdetett legfrissebb díjakról (design díj)
  2023-09-08

  Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról.

  Elolvasom
 • Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázata
  2023-07-25

  A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.

  A diplomamunka pályázaton a 2022/2023-as tanévben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni.

  Elolvasom
 • Kalinga Díj
  2023-06-16
  Az UNESCO idén is meghirdette a jelölési lehetőséget a Kalinga Díjra a tudomány népszerűsítéséért. A díj célja olyan magánszemély, intézmény, nem kormányzati szervezet (NGO) vagy más szervezet elismerése, aki/amely jelentős mértékben hozzájárult a tudomány, vagy a technológia népszerűsítéséhez, segített értelmezni a tudományt és a technológiát a nyilvánosság számára, valamint hozzájárult a tudomány és társadalom közötti szakadék áthidalásához. Ez a tudománynépszerűsítés magában foglalja a médiakommunikáció minden formáját.
  Elolvasom