Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

ITT NEMEZ VAN Hargitai Éva Alkotói Ösztöndíj

A Multifelt Factory Nemezgyár és a Szőnyegtervezők Társasága Egyesület második alkalommal hirdeti meg az ITT NEMEZ VAN Hargitai Éva Alkotói Ösztöndíjat. Az ösztöndíj célja a nemezgyár és a designerek közötti együttműködés elősegítése olyan új termékek fejlesztésében, amelyek a nemezgyár által gyártott filc alapanyag felhasználásával kerülnek kivitelezésre. A tervezők egy átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek. Az ösztöndíjra elsősorban műszaki-művészeti diplomával rendelkező alkotók jelentkezését várják a szervezők. (minimum B.A.).

Az alkotói ösztöndíj meghirdetéséről, a zsűrizés lebonyolításáról, valamint az ösztöndíj eredményének bemutatásáról a Szőnyegtervezők Társasága Egyesület gondoskodik. Az ösztöndíjas a Multifelt Factory Nemezgyárban kap lehetőséget programjának megvalósítására.

Az ösztöndíj összege min. 100.000.-Ft.

Az ösztöndíj futamideje a nemezgyárral való egyeztetés alapján 2022. június és szeptember között valósul meg. A pályamunkák kiértékelését szakmai zsűri végzi az eredetiség és megvalósíthatóság szempontjainak figyelembevételével. A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, az ösztöndíj futamidejére tervezett program megvalósíthatóságát valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják. A legjobbnak ítélt pályázó szériaérett termékének véglegesítésére fordíthatja az ösztöndíjat. Az ösztöndíj eredményéről szakmai kiállítás és előadás keretében ad számot a pályázó.


ZSŰRI TAGJAI

Zalavári József designer, DLA, habil. egyetemi tanár (SoE)

Fodor Ilona Multifelt Factory Kft. tulajdonosa

Horváth Evelin textilművész, egyetemi oktató (METU), a SZETT képviseletében,

és egyben a nyertes pályázó mentora.

AZ ELEKTRONIKUS PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI HATÁRIDEJE 2022. május 8. (éjfél)

CÍM szett.designszonyeg@gmail.com

FORMÁTUM PDF

PÁLYÁZAT TARTALMA

•Pályázó rövid bemutatkozása: 1 oldal

•Pályamunka bemutatása: fantázianév, inspiráció, tervdokumentáció, előzetes prototípus vagy kísérletezések eredményei, ha van. (nem feltétel)

•ösztöndíjprogram megvalósításának ütemterve Előtanulmányok – időbeosztás, szükséges alapanyag igény A végleges terv megvalósítása – időbeosztás, alapanyagigény Az ösztöndíj prezentációjának elkészítése pdf, vagy fi lm formájában: időbeosztás

A pályázat eredménye 2022. május 23–28. között kerül nyilvánosságra.

Az ösztöndíj pályázatával kapcsolatban felmerülő kérdésekre Horváth Evelin készséggel válaszol: 06 30 569 5851 email: evehorvath941@gmail.com


www.szettrugart.com

www.multifelt.com

Kapcsolódó tartalmak