Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj 2021/2022

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a hazai tudományos, gazdasági és kulturális élet legtehetségesebb fiatal szakembereinek külföldi résztovábbképzését, kutatói, illetve művészeti munkában való részvételét teszi lehetővé.

Az ösztöndíj teljes időtartama kizárólag külföldi kutatóhelyeken, alkotóműhelyekben tölthető el.

– Pályázhat minden, 40 évesnél nem idősebb (1981. január 1. után született), felsőoktatási intézményben mesterfokú (vagy azzal egyenértékű) diplomát szerzett magyar állampolgár, aki eddigi szakmai tevékenységével – lehetőleg a PhD vagy DLA fokozat megszerzésével, rangos publikációkkal, egyéb alkotásaival és eredményeivel – már bizonyította kiemelkedő képességét.

– A korhatár gyermekes pályázó esetén kérelemre, nyilatkozattétel alapján emelhető a gyermek(ek) utáni ellátás (CSED/TGYÁS, GYED, GYES, GYET) folyósításának hosszával.

– Pályázni bármely tudományterületen és tudományágban lehet.

– Az ösztöndíjas utak 2021. szeptember 1-től 2022. augusztus 31-ig tervezhetőek.

Pályázati határidő: 2021. március 4., csütörtök, 23:00 óra

További információ:

https://tka.hu/palyazatok/3014/palyazati-dokumentumok

Kapcsolódó tartalmak

 • Építészhallgatói pályázat a TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft-nél
  2023-10-11

  A pályázat célja a jövő építészeinek bevonása a minőségi tetőkialakítások és az előremutató megújuló energetikai megoldások megismerésébe és tervezésébe tervpályázat formájában. A referencia értékű tető- és épülettervek bemutatása a TERRÁN termékrendszerei és a GENERON napelemes betoncserép felhasználásával.

  Elolvasom
 • A PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégium felvételt hirdet a 2023/2024-es tanévre
  2023-10-06

  Ha aggódsz a környezetrombolás és környezetszennyezés miatt és ha szívesen csatlakoznál egy jókedvű egyetemi csapathoz, amely tenni szeretne egy zöldebb, tisztább, környezettudatosabb jövőjéért, itt a helyed!

  Jelentkezéseket BA/MA/PhD, vagy egységes osztatlan képzésben résztvevő, a PTE karok valamelyikén tanuló hallgatóktól várjuk!


  Elolvasom
 • Tájékoztatás az UNESCO által meghirdetett legfrissebb díjakról (design díj)
  2023-09-08

  Az UNESCO társzervezésében meghirdetett Nemzetközi Innovációs Dizájn Díj és a Tudomány a Fenntartható Fejlődési Célokért elnevezésű versenyre főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják a világ minden tájáról.

  Elolvasom
 • Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázata
  2023-07-25

  A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.

  A diplomamunka pályázaton a 2022/2023-as tanévben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni.

  Elolvasom
 • CREATON ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2021
  2021-12-17

  Az immár több, mint 8 éves hagyománnyal rendelkező építész és építészhallgatói pályázat ismét kihirdetésre kerül 2021-ben!

  2021-ben az elmúlt évek legsikeresebb építész és építészhallgatói pályázatát zárta le a CREATON South-East Europe Kft. a beérkezett rekord számú 42 pályaművel, ezért a hagyományt folytatva idén is elindítjuk a pályázatot. A CREATON továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai partnerei tájékoztatására, elismerésére, mivel az Ő munkájuk által kel életre a tetőcserép. Az évről-évre beérkező pályaművek is jól példázzák, hogy a CREATON kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

  Elolvasom